אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » הזמן הטחון

הזמן הטחון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


אחרי החגים אפשר להרפות טיפה מהדרישות הבלתי מתפשרות של תשרי, ולעבור גם למתכונים של בשר טחון. מה עושים בו? כל התשובות כאן

 

במהלך החגים השתמשנו בכל נתח בשר איכותי ומשובח שיכולנו לבחור להכנת מטעמים מיוחדים,מורכבים,לא שיגרתיים ובעיקר מרשימים. עכשיו לדעתי זו תקופה מצוינת, כי אפשר לחזור ולהשתמש בנתחים "פשוטים יותר" ובבשר טחון.

 

 

השימוש בבשר טחון במטבח מהווה עוד דרך לשמירה  על התקציב המשפחתי. מקפידים לברור באלו מוצרים משתמשים ועל אלו מוצרי "מותרות" מוותרים.

 

 

חוזרים להשתמש  במוצרים בסיסים, המאפשרים יצירתיות ומציאת שילובים מעניינים, ההופכים את המנות העשויות מחומרים "פשוטים" לטעימות ומפנקות מה שנקרא בישול ביתי.

 

 

לא עוד נתחי בשר יקרים אלא חזרה לנתחים לא יקרים המצויים בעיקר בבשר הטחון העממי ומאפשרים את הכנת כל המטעמים הנהדרים של אמא.

 

 

 בשר טחון במטחנת בשר

 

בשימוש בבשר טחון  אנו יכולים ליצור שפע של מנות, מקציצות ועד ממולאים מורכבים המאפשרים עושר של טעמים. מנסיוני, רוב המטעמים הנפלאים ממטבחי עדות ישראל עושים שימוש נפלא, מעניין ומרתק בבשר הטחון.

 

 

וכאשר מכינים לזאטוטים כדורי בשר בסיסיים השוחים ברוטב עגבניות מעניין אין מאושרים מהם.  היופי בהכנת תבשילים עם כדורי בשר שניתן להעשיר את התבשיל בשפע של ירקות וקטניות ההופכים את המנה לתבשיל קדרה מעניין, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה.

 

 

תיבול בשר טחון

 

הרבה לפני שהשתלט על העולם בגרסת ההמבורגר, כיכב הבשר הטחון במטבחים של כל העדות, מקלופס פולני ועד פאטיס הודי. מטעמי הבשר הטחון לפעמים מהווים חלק ממלית, לפעמים מנה עיקרית או מעטפת למלית צמחונית.

 

 

במטבחים השונים מבחינים היטב בין סוגי הבשר,  מבחינים בין אופני טחינת הבשר ומספר הפעמים שבהן נטחן ודרך הטחינה: מעבד מזון, מטחנת בשר או קיצוץ דק בסכין חדה.

 

הבחנה בין סוגי הבשר 

 

 

לשים היטב את עיסת הבשר

 

 

אין דין בשר בקר טחון לדין עוף או הודו, כמובן. העגל וההודו נכנסו לתמונה בעשור האחרון, כשגברה המודעות לאכילת מזון בריא, מכיוון שסוגי בשר אלו נחשבים לדלי שומן ודלי כולסטרול.

 

 

יש מי שמצא את שביל הזהב: שילוב של כמה סוגי בשרים לקבלת תערובת בשר עם פחות שומן אבל עם טעם עשיר ונהדר.

 

כדי לקבל תוצאה טובה במיוחד, חשוב לשמור על יחס כמויות נכון של בשר לעומת תבלינים, עשבי תיבול, לחם ופירורי לחם. יחס נכון בין החומרים יעניק מרקם, עסיסיות וניחוח משגע למנה שתתקבל בסוף הבישול.

 

 

מטגנים בשמן חם

 

טרי או קפוא?

עדיף כמובן להשתמש בבשר טחון טרי, שטעמו ואיכותו משובחים. רצוי לקנות את נתח הבשר טרי כשאתם רואים בדיוק באיזה מצב הוא ולבקש מהקצב לטחון אותו לעיניכם.  

 

אם משתמשים בבשר קפוא הפשירו אותו במקרר בלבד. תזהו בשר טרי בזכות הגוון האדום שלו, שאינו בוהק. בשר זה אינו אמור להפריש נוזלים רבים בעת הטחינה.

 

 

נתחי הבשר המתאימים ביותר לטחינה הם הצוואר ואו פלדה (הקשתית ) ,שפונדרה. אמנם ככל שהנתחים רבי שומן הקציצות עשירות ועסיסיות יותר, אך לא כולם אוהבים את הקציצה שלהם שמנה מדי, לכן כדאי להקפיד על יחס מאוזן של בשר ושומן.

 

 

קציצה חמה וטעימה

 

טיפסקל לקבלת  קציצות נפלאות

 

* קמח מצה אפשר להחליף ב-1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה היטב.

 

* אפשר ורצוי לשלב בין בשר בקר טחון לבשר הודו טחון  ובשר עוף טחון. כך מקבלים כדורי בשר ואו קציצות במקרם אוורירי עשיר בטעמן ובעיקר  בריאים יותר.

 

* כשמכינים רוטב עגבניות המוגש לילדים אפשר לשלב ברוטב העגבניות 2-3 כפות קטשופ

ולתבל במעט אורגנו טרי או יבש .

 

* כדורי הבשר ברוטב הופכים בקלות לארוחת קדרה אם מוסיפים אל הרוטב  ירקות אהובים כמו: תפוחי אדמה קטנים, גזר ואפונה וקטניות כמו שעועית ואו חומוס שהושרו יום קודם להכנה.

 

*במונח "קשירת בשר" הכוונה לחומר שמאחד את הבשר הטחון ומונע את התפרקות הקציצה: ביצה, לחם, קמח, קמח מצה או פירורי לחם. לשים היטב ומשהים מעט את התערובת טרם הבישול.

 

* כאשר ממלאים ירקות תמיד הכינו מהמלית כדורי בשר, אותם בשלו לצד הירקות הממולאים. דבר זה מאפשר הגשתם לילדים ככדורי בשר והילדים לא יפרקו את הירק הממולא תוך  חיפוש אחר מלית הבשר.

 

לפניכם מבחר מתכוני כדורי בשר וקציצות מבשר טחון:

כדורי בשר ועדשים אדומות

מאפה ג'ריש במלית בשר

ספגטי בולונ'ז

קדרת חומוס וכדורי בשר

קציצות בשר ומונגולד

קציצות ברוטב חצילים קלויים ועגבניות

קציצות בשר ודוחן פיקנטיות

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות אוריריות

קציצות בשר משמשים ושזיפים

כדורי בשר בכמון

קציצות בשר וכירשה

קציצות מאורכות- שיפודים

בורקיטס -כיסני בצק ממולאים בשר

תפוחי אדמה ממולאים – מפרום

כיסונים מפתיעים

כיסוני בשר- גוגישדה

קישואים ממולאים



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ