סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » זמן התפוח – המון תפוחי אדמה – בל"ג בעומר

זמן התפוח – המון תפוחי אדמה – בל"ג בעומר

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 

 

 

 

תפוחי האדמה זמינים כל השנה, זולים, משביעים ואהובים על כולם. כדי להפיק מהם את המיטב, כדאי לבחור בזנים המתאימים וללמוד כיצד לבשל ולאחסן אותם.

 

תפוח האדמה, הירק הכי בסיסי ומובן מאליו בכל מטבח בישראל. אל הארץ הוא הגיע בתחילת המאה והוא כאן מאז.  תפוחי האדמה מככבים במטבח לאורך כל השנה, אך ישנם חגים שבהם הם זוכים לעדנה  – חנוכה,פסח ועכשיו ל"ג בעומר.

 

לכן זה הזמן הכי נכון לעשות הכרות מחודשת עם  הבולבוס הלא הוא  – תפוח האדמה. אפשר לפגוש בו במגוון רחב של צורות, מכינים ממנו פירה, צ'יפס, מליות למאפים שונים, סלטים קרים, מרקים, תבשלי קדרה, חמין, בקיצור – אי אפשר בלעדיו.

 

כיום ניתן למצוא בעולם שלל סוגי תפוחי אדמה המאופיינים  בגדלים וצבעים שונים. הסוגים השונים משפעים כמובן על הטעמים  השונים של תפוחי האדמה.

איך בוחרים את תפוח האדמה?

תפוחי האדמה חייבים להיות מוצקים עם קליפה יפה ואחידה ללא פגמים, נקודות שחורות ואו נביטות. יש לבדוק שתפוחי האדמה לא יהיו ירוקים.

 

 איך שומרים את תפוחי האדמה?

 

שומרים את תפוחי האדמה במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לתפוחי האדמה ריקבון.

 

חשוב לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק גם עם מנקבים אותן. תפוחי האדמה המשווקים באריזות פלסטיק ומיועדים למיקרוגל שומרים במקרר.

 

 

לבישול נכון של תפוחי אדמה

מקרצפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם על קליפתן או אז הם שומרים על ערכם התזונתי.

 

אם מבשלים אותם ללא קליפה, רצוי לבשל במעט מים ולשמור על מי הבישול בהם אפשר להשתמש למרקים.

 

אפשר לקלף את תפוחי האדמה להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.

 

 

 

 

 

אלו סוגי תפוחי אדמה נמצא בארץ?       

 

בעולם קיימים מבחר רחב ומגוון של  סוגי תפוחי אדמה. בארץ נמצא  בעיקר חמישה סוגים נפוצים והם:

 

אלמרה: פוגשים אותו בעיקר בחורף ובחודשי הקיץ.הוא נוטה להתפורר בבישול לכן מומלץ להכין איתו מחיות, מליות ומאפיים.

 

ווינסטון: זהו זן חדש שהגיע אלינו מסקוטלנד. פקעותיו גדולות וסגולות, בעל קליפה בהירה, תוכנו  בהיר ולבן. משווק בעיקר  בקיץ. מתאים לאפייה,למרקים,לבישול  ומומלץ למילוי עקב גודלו הנוח לעבודה.

 

מונדיאל: מגיע אלנו מהולנד,צורתו סגלגלה בעל קליפה בהירה,ובשרו צהבהב בהיר. נמצא בעיקר באביב, ניתן לאחסון ושומר היטב על צורתו. בבישול הוא מתפורר קלות. נפלא לבישול ואפיה.

 

דרגה: אף הוא מגיע אלינו מהולנד. צורתו עגולה ומעט אליפטית ,קליפתו צהובה וחלקה. בשרו צהוב והוא גדל בארץ בעיקר באביב.

 

ניתן לאחסון זמן ממושך לכן ניתן למצוא אותו חודשים רבים. מתאים לבישול, מאכלי קדרה, מאפים ומרקים.

 

דזירה: יופי של תפוח אדמה, זן הולנדי פופולארי מאוד. בעל קליפה אדומה, מתאים ונפלא לטיגון. נמצא בשווקים מחודש מאי ועד לינואר.

 

 

 

[tip]

 

טיפסקל  לבישול  תפוחי אדמה  במדורה

 

אין ספק ל"ג בעומר הוא חגו של תפוח האדמה. תפוח האדמה מככב בכל מדורה ומדורה, יש הזורקים אותו כפי שהוא אל הלהבות יש העוטפים אותו ברדידי אלומיניום,

 

יש המבשלים אותו בישול חלקי ויש המשחילים אותו על חוט  תיל וסוגרים למחרוזת, אותה מכניסים לתוך להבות המדורה, מחכים שרים ומרוצים עד לנגיסה הפריכה של תפוח אדמה, חרוך ולוהט שרק מעט מלח מלביש אותו בטעם פשוט נפלא.

 

[/tip]

 

כך תקבלו הפתעה בתפוח אדמה ?

 

במידה ומעוניינים  להגיש לילדים הפתעה של  ארוחה, אפשר לשלב בין תפוח אדמה במדורה עם ביצה בתוכו.

 

מניחים תפוח אדמה לאורכו וחותכים כ – 2- 3 ס"מ. בעזרת כף  פריזראית או סכין טורנה מרוקנים את תוכו, יוצרים מעין גומה בתפוח אדמה.

 

יוצקים ביצה אל תוך הגומה בתפוח האדמה.

סוגרים את כיפת התפוח אותה חתכנו בתחילה ומחזקים אל התפוח בעזרת קיסמים.

 

 

 

 

עוטפים את התפוח האדמה ברדיד אלומיניום.

 

מכניסים אל המדורה יחד עם שאר תפוחי אדמה .

 

 

 

הגישו חם בתוספת פלפל ומלח גרוס.

 

דרך הגשה  נוספת:

 

הניחו  קלחי תירס על רדיד אלומיניום  עטפו אותם היטב והכניסו למדורה –  הגישו מתובל במלח,פלפל ,מיונז ועוד.

 

מתוקים למדורה ?

 

הכינו שיפודים עם מרשמלו. אפשר לצפות אותם  בשוקולד מריר מומס

 

 

 

רוצים עוד מבחר מתכונים מתפוחי אדמה הכנסו….

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ