בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » המנגל –נפנוף שמח!

המנגל –נפנוף שמח!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 

יום העצמאות הפך מזמן ליום המנגלים. הפיקניקים שנערכים ביום העצמאות הם כבר עניין של מסורת. גם מי שלא יוצא לחיק הטבע לא יכול להימנע מהריח ומהעשן הנישאים באוויר ומבשרים:הנפנוף בעיצומו.

 

 

 

הבילוי החביב הזה, עם הזמן הפך את ההכנות למנגל להתמקצעות בנושא, הכול מנסים ללמוד איך להיות מנגליסט מצוין. עם הביקוש לידע בנושא חל שגשוג גם בתחום המיכשור, הכלים, הבשרים ומגוון המתכונים. כיום מוצאים מבחר רחב ומגוון של סוגי מנגלים מהפשוטים ביותר עד למורכבים, אליהם מצורפים ערכות כלים למנגל באיכויות ובגוונים שרק מלראות ולהבין למה הם משמשים זה עושה חשק לרוץ ולקנות בשרים.

 

אם מדברים על בשרים גם כאן תמצאו שפע של ספרים, חוברות הסבר והדרכה כיצד בוחרים את הבשר הנכון, העוף והפרגית ואיך צריך לנהוג על מנת שהבשר יצא מושלם?

 

כל שנה מנסים לגוון ולשפר בתחום הטעמים המצפים את סוגי הבשר השונים, בגיוון סוגי הבשרים, סוגי הבשר הטחון וגם מיני ירקות אותם מניחים על האש, אבל העיקר בחג הוא הכנת הבשרים.

סיפורי בשר

 

חשוב מאוד לקנות את הבשר ולא משנה איזה נתח ואיזה חלק במקום שאתם סומכים עליו, אטליז, קצב, או רשת מסחרית העיקר שתדעו שאתם משלמים עבוד בשר איכותי. כי טעמו של הבשר יקבע קודם כול מאיכותו.

 

לבשר כפי שאתם בוודאי יודעים יש טעם נפלא, לכן אנו צריכים רק למקד את טעם הנתח הנבחר, משום כך מומלץ לא לעטוף את הבשר בתיבול מוגזם, ולתת לבשר את המקום הראוי לו תיבול קליל של שמן זית מלח ופלפל יניבו תוצאות נהדרות.

 

הקפידו שנתחי הבשר לא היו עבים מידי ולא דקים מידי עובי הבשר הרצוי לטעמי ינוע בין 2-3 ס"מ.

 

אם החלטתם להשרות את הבשרים במשרה (מרנדה), זכרו שטעמי הבשר משתנים ממשרה אחד לרעהו כמו מתערובת תיבול אחת לשנייה.

 

באופן אישי אני מעדיפה שיפודי עוף, או חלקי עוף לאחר שהושרו במשרה-מרנדה מתאימה. וכן פרגיות או בשר הודו נקבה , ו…דגים אין כמו דג צלוי על גחלים, הכנתו פשוטה וקלה.

 

כיום כשהכול מקפידים על בריאות וגזרה דקיקה וביום זה הכל חייבים למנגל אז לדעתי דגים על האש הם פיתרון נפלא, ולהשלמת הטעם מטפטפים שמן זית מיץ, לימון ובוזקים מלח ופלפל שחור או אז מקבלים מעדן ממש!

 

בחרתי לחלק את שלל העצות, ההדרכות והטיפים לצלייה נכונה וטובה לשלוש קבוצות נושא:

 

טיפסקל לצלייה חכמה

 

* אל תשכחו למרוח את רשת הצלייה ואת השיפודים בשמן.ואם משתמשים בשיפודי עץ רצוי להשרות אותם במים כעשרים דקות, (הם סופגים מים ואז אינם נשרפים) על מנת למנוע את חריכתם.

 

* חשוב מאוד לרפד את תחתית מיכל הגחלים ברדיד אלומיניום עבה, כשהצד המבריק פונה כלפי מעלה. כך החום אינו מתפזר, וגם יהיה קל יותר לנקות את המתקן בגמר השימוש. במתקן עם נקבים יש לחורר גם את הרדיד.

 

* יש להקפיד לבחור את הגחלים בגוון אפרפר כלומר קצת אפור ומעט לבן .

 

קודם לצלייה הרשת צריכה להיות חמה מאוד רצוי לוהטת .

 

* לפני הנחת נתחי הבשר לצלייה נגבו את הרוטב ותוך כדי הצלייה הברישו את הנתחים בנוזלי המשרה.

 

 

 

טיפסקל לתיבול ,טעם ומראה

 

* מנסיוני, הטוב ביותר הוא לתבל היטב חזה עוף או פרגיות יום או יום יומיים לפני ולשמור בכלי סגור במקרר. מניחים על גחלים לוחשות.הבשר,לטעמי עדין וטוב יותר בצורה כזו.

 

* הבשר המונח על האש יקבל ניחוחות וטעמים מיוחדים אם תניחו על הגחלים מספר ענפי רוזמרין ואו ענפי קורנית .

 

* למען הגיוון כדאי להכין קוביות מירקות שונים,כמו בצלים,עגבניות,פטריות וכד' ולשלבן בין קוביות הבשר או הקבונים.

 

* לגיוון וחן – אם אתם מכינים קבבונים או קציצות אפשר לכרוך את הבשר על מקלות קינמון בדומה ל- "סוכרייה על מקל". הקציצה מקבלת ניחוח מהקינמון וההגשה היא מיוחדת.

 

* להרטבת המזון בשמן או במשרה בשעת הצלייה רצוי להשתמש במברשת סיבים טבעיים.

 

* במידה והחלטת להכין מרינדות (משרים) שונות, הכינו אותן לפחות יום קודם והשרו בהם את הבשרים (כל סוג הרצוי לכם), רק אל תטביעו את הנתחים. נוזלי המרינדה צריכים להיות רדודים, ומדי פעם יש להפוך את נתחי הבשר.

 

 

טיפסקל לתוספת מושלמת לצד הבשר

 

* את הסלטים הטריים חיתכו דק מאוד, ואת התיבולים ערבבו רק לפני ההגשה. לכן הכינו את הרוטב בצנצנת נפרדת ורק עם ההגשה צקו על הסלט.

 

* הכינו תוספת פחממית אחת או שתיים תוספת העושה שימוש במבחר עשבי תיבול וירקות. כמו אורז עדשים ועשבי תיבול, קינואה עם פירות מיובשים ועוד.

 

* אפשר להכין מראש תפוחי אדמה אפויים . תפוחי אדמה שלמים מתובלים ועטופים ברדידי אלומיניום אפויים אותם מניחים על רשת הצלייה לחימום .

 

 

 

 

 

האזינו לפסקל בפינתה  בתוכנית "עוד מעט שבת " ברשת ב' 13:35  על מרינדות -משרה לבשר, דגים,  סלטים מיוחדים לצגד הבשר, הכנת ירקות על האש ועל הפריקסה כאופציה אחרת לנפנוף

 

למתכונים מומלצים ולתוספות מפנקות הכנסו ……





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ