מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » זפולה (zeppole) סופגנייה איטלקית

זפולה (zeppole) סופגנייה איטלקית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

זפולה (zeppole) סופגנייה איטלקית


פסקל פרץ-רובין


חנוכה בפתח, ולכבודו קבלו מתכון לזפולה, סופגניות  מהמטבח האיטלקי  הן קטנות, אווריריות, מתוקות, בציפוי סוכר וקינמון.

ניתן להכין את סופגניות הזפולה בצורת כדורים  קטנים בגודל ביס או בצורת בייגלה -את הבצק מגלגלים לרצועות קטנות  וסוגרים אותם בטבעות.

 

 

500 גר' תפוחי אדמה

800 גר' קמח

5 ביצים

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

3-4 כפות של ליקר תפוזים  תמצית בטעם תפוז

2 כפות שמרים יבשים

גרדת לימון/תפוז

כפית מלח

כוס סוכר לציפוי

בקבוק שמן צמחי לטיגון

2 כפות קינמון טחון

 

 

מקלפים את תפוחי האדמה, מבשלים אותם במים ללא מלח וכאשר הן מוכנות, מרסקים למחית. חשוב (!) לעשות את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים, אחרת נקבל מרקם של דבק.

 

שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת "הר געש" (יוצרים גומה).

 

שמים במכתש (בגומה)  של "הר הגעש" את כל המרכיבים: חמאה, מחית תפוחי האדמה, שמרים,  ליקר, מלח,  2 כפות סוכר וביצים. את הכל מערבבים בעזרת מזלג, עד קבלת בלילה אחידה.  אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו מספג לתוך הבצק.

 

יוצרים  כדור בצק סמיך, אך לא קשה. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות.

 

מכינים  מגש עם נייר אפייה וקצת קמח עליו על מנת שהזפולה לא ידבקו למשטח.  מערבבים בקערה סוכר לציפוי עם אבקת  קינמון. שמים בצד.

 

כאשר כל הכדורים ו/או את הטבעות מוכנים,  מכסים  את המגש במגבת מטבח מניחים את המגש לתפיחה נוספת במקום חמים  לעוד כחצי שעה.

 

מחממים במחבת שמן לטיגון על אש בינונית. בודקים שהשמן חם (לצורך כך אפשר לזרוק לתוכו חתיכת בצק קטנה) מטגנים את הזפולה עד קבלת צבע חום בהיר משני הצדדים.

 

את הזפולה המוכנים שמים ישר לתוך התערובת של סוכר וקינמון. כאשר הזפולה מכוסה בסוכר בכל הצדדים,  הוא מוכן להגשה.

 

המתכון מתוך מארז המתכונים של פאולין שובל

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ