'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » מתכונים לפסח וטיפסקל לאירוח מושלם

מתכונים לפסח וטיפסקל לאירוח מושלם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 

זו תוקפה נהדרת מריחים את האביב באוויר. ההכנות וההערכות לקראת החג הגדול הלא הוא חג פסח בעיצומן. ו… זה הזמן לשלל הטלפונים שלכם אלי, הבקשות, ההסברים, ההדרכות וההבהרות סביב מתכונים שונים ובעיקר סביב מתכונים מסורתיים עדתיים, והניסיון לעשות סדר בין מנהגים וגרסאות שונות ומגוונות.

 

 

 

אני מוצפת בשאלות רבות: איך מספיקים לבשל ? מה הכי מתאים לארוחה? מה רצוי להקפיא ומה לא? מתי נערכים להכין מתכון כזה או אחר? מה רצוי לקנות?? והאם זה בסדר לתת לדודה נחמה להכין את הקניידלך?

 

 

 

כל השאלות והבקשות הללו הובילו אותי לערוך עבורכם את טיפסקל כעשרת הדברות לאירוח קל ומהנה לחג הפסח, בעצם הם נפלאים לכל חג . בין לבין שילבתי מתכונים שונים קלים להכנה אשר יתחברו לכל ארוחה אותה תרכיבו. כמו כן ישנן סרטוני הדרכה וקובץ פינוק של – pdf עם שלל מתכונים נוספים .

 

 

 

 

 

טיפסקל – 10 הדברות לאירוח קל ומהנה

 

  1. המנות שיוגשו בשולחן החג הן מנות שכבר הוכנו מספר פעמים, נוסו ואושרו על ידי בני הבית. במידה ומוכרחים להפתיע עם מנה חדשה מומלץ שתהיה זו מנה אחת ולא יותר מתוך התפריט.

 

  1. יש להתאים את המנות לאורחים: יש להכיר את טעמם הקולינרי, מה הם אוהבים ומה לא. לדוגמה במידה ויש צמחונים צריך לדאוג למנה עיקרית צמחונית.

 

  1. יש לעשות קניות מראש: לבדוק שיש את כל המוצרים בבית,לעיתים מגלים שהמוצרים הבסיסיים שבדרך קבע קיימים בבית, חסרים דווקא בעת הכנת הארוחה.

 

  1. ראיה רחבה וגיוון במוצרים: רצוי לחשוב מראש על כל המנות שמרכיבות את ארוחת החג , מומלץ לא להגיש את אותו הירק במנות שונות (לדוגמה לא להגיש מרק בטטה, בטטה אפויה, ומוקפץ עם בטטות). חשוב לגוון גם בבחירת הירקות ולדאוג למנות צבעוניות. חשוב לגוון בטעמים כלומר בתיבול המנות, ובאופן ההכנה, לא כדאי להגיש יותר משתי מנות מטוגנות.

 

  1. בארוחות חג אשר נוטות להיות מורכבות, רצוי להכין רשימה אשר מקלה על מעקב התקדמות ההכנות והארוחות. כאשר יש רשימה יודעים אלו מנות כבר הוכנו, ואלו נותרו להכין. רצוי גם לעקוב אחרי ההגשה של המנות, וכך לא נוצר מצב שלאחר הקינוח נזכרים ששתי מנות עיקריות נשכחו ולא הוגשו לשולחן החג.

 

  1. חשוב מאוד לבחור בסגנון הכנה קל ופשוט: כלומר מנות שאינן דורשות הרבה שלבי הכנה, תוספות שנדרש רק לתבל אותן ולהכניס לתנור, מנות עיקריות שצריך רק לתבל ולטגן/ לאפות/ לצלות. גם קינוחים קלים: עוגות שצריך רק לערבב את כל החומרים ולהכניס לתנור, מקפאים שאפשר לערבב את כל החומרים ולהכניס להקפאה וכו'.

 

  1. בארוחות חג יש לרוב מנות מסורתיות שההכנה שלהן כרוכה בשלבים רבים. כך שההכנה שלהם צורכת זמן רב. במקרים כאלו רצוי לבחור יום בישולים עיקרי ולהכין את כל השלבים לפני יום זה. לדוגמה, ניתן לקלוף ולחתוך ירקות מראש, ירקות יכולים להישמר במצב מצוין במכלים עם מים במקרר. דוגמה נוספת במידה ובוחרים להכין עוגה לקינוח, ניתן להכין את הבסיס מבעוד מועד ולשמור במקרר וביום האחרון להוסיף רק את הקרם.

 

  1. לא לפחד להשתמש במוצרים מוכנים מוקפאים: כיום תמצאו מגוון של ירקות קפואים, קלופים וחתוכים. ניתן להשתמש בירקות הקפואים לבישול ללא כל חשש. (גם ערכם הבריאות נשמר) שימוש בירקות ממארזים מוכנים מקצר מאוד את זמן ההכנה (לא צריך לקלוף לשטוף ועוד).

 

  1. רצוי להכיר את הרגלי האוכל של אורחים. במידה ולא יודעים האם האורחים שומרי כשרות או לא רצוי להכין קינוח אשר אינו בעייתי עם ארוחה בשרית כגון לפתן, סלט פירות, אגוזים ופירות מיובשים , הדגש הוא על פירות לוותר על קינוחים משמנת וגבינות. בצורה זו נמנעים מאי נעימויות.

 

  1. לא להתבייש להאציל סמכויות: גם אם מחליטים שארוחת החג תהיה לפי טעמה של המארחת ישנן מנות שתמיד אפשר לבקש מאחרים וטעמן וסגנונן לא ישפיע על סגנון הארוחה. לא כדאי לבקש מאחרים להכין מנה עיקרית אך ניתן בקלות לבקש סלטים טריים או סלטים מבושלים. תוספות והשלמות לארוחת החג אשר גוזלות הרבה זמן והתעסקות מיותרת. עם זאת כאשר מבקשים מהאורחים שיביאו מנה או שתיים יש לבדוק האם הם שומרים כשרות או לא, כך תמנעו מאי נעימות אם מישהו שלא שומר כשרות יביא מנה אשר האורחים שומרי הכשרות לא יטעמו ממנה.

 

 

  

 

 

 

 

כיצד מתגברים על חיסרון הקמח?

 

יוצאי ספרד מתגברים על המחסור בקמח ובשמרים באמצעות הכנת מאכלים מדגנים, כגון אורז, חומוס ושעועית (למעט המרוקאים שאינם אוכלים חומוס בגלל צליל המילה "חומוס" המזכירה את המילה "חמץ").

 

יוצאי אשכנז אינם נוגעים ואינם אוכלים מוצרים אלו (אם כי היום ישנה פשרה שעל פיה אכילת הדגנים נחשבת למנהג ולא למצווה).

 

שני מוצרי מזון אלו מהווים פתרון קל ויעיל בקרב כל עדות ישראל, וכולם עושים בהם שימוש במהלך כל ימות חג המצות – קמח המצה והאגוזים על כל סוגיהם.

 

לשם הכנת מטעמים מסוימים טוחנים עד דק את האגוזים והם משמשים כתחליף לקמח. במאכלים אחרים משתמשים באגוזים שלמים, גרוסים או קצוצים.

 

קבלו מבחר מתכונים להכנת מנות לכל ימי החג כמו: קובה לפסח, טרין ירקות שורש ומוצרלה, עוגת אגוזים עשירה-אופרה וטרמיסו.

 

 

 

 

טיפסקל לשימוש נכון באגוזים

 

רצוי לשמור אגוזים במקרר או במקפיא.

 

אם יש לכם כמויות גדולות של אגוזים – רצוי לקלף אותם לפני האחסון.

 

יש לטחון או לגרוס אגוזים סמוך לשימוש.

 

העשירו את כופתאות הקניידלך עם כמות קטנה של אגוזים טחונים ועשבי תיבול

 

 

 

איך מתמודדים עם הרגלים ומסורת?

 

חג הפסח הוא חג המבוסס בעיקר על מסורת ועל הרגלים העוברים מדור לדור. ככול שעבר הזמן והפתיחות הקולינרית גדלה, תוך כך גם ריבו המיזוגים הבין עדתיים.

 

שולחן החג המסורתי לובש ופושט צורה הנשען על שילובי מסורות שונות ממטבחים אתניים מגוונים תוך שימת דגש לבישול עילי -קרי גורמה ביתי.

 

שילובים נפלאים אלו יצרו כך שלוחן אקלקטי מדהים ומעניין במיוחד. מתוך המורכבות הזו בכל חג אנו משתדלים לא לעבוד קשה להספיק ולהכיל ולהכין את כל הנדרש והדרוש לחג ובעיקרו להיות יעילים .

 

להנאתכם קבלו שלל מתכונים נפלאים שיכולים להשתלב נהדר עם כל ארוחת חג מסוגננת שתכינו בחג.

לשלל מתכונים לפסח היכנסו:


פסח בפתח, צאו מהמתח!



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ