"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » חרוסת המתוק של ליל הסדר

חרוסת המתוק של ליל הסדר

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


החרוסת, עיסת כהה ומתוקה עשירה בתמרים ופירות מיובשים ומהווה את אחד המאכלים הכי מפנקים של תחילת ארוחת ליל הסדר.

 

 

לכאורה תערובת של פירות מיובשים טחונים ומתובלים המופיעה בכל מטבחי עדות ישראל, היא אחד הסמלים החשובים בליל הסדר, ולה גרסאות רבות. אחד הנימוקים למנהג אכילתה הוא הדמיון שבינה לבין הטיט שממנו הכינו אבותינו את הלבנים כשהיו עבדים במצרים. 

 

בכל מטבח מעשירים את החרוסת באגוזים,בתמרים ובצימוקים, אך היחס בין הכמויות משתנה. יש המוסיפים לחרוסת רימונים,יש המכינים תערובת סמיכה וצרים ממנה כדורים קטנים,טבולים בפתיתי קוקוס או שקדים טחונים.

 

החרוסת משלבת תמיד תמרים ואגוזים מסוגים שונים. חלק קוצצים דק את התמרים, חלק משתמשים במחית תמרים, ורבים מוסיפים דבש תמרים (סילאן) בנדיבות ליצירת חרוסת בטעמים מופלאים.דבר נוסף אותו מוסיפים עדות שונות הם פירות טריים כמו: תפוחים,בננות ואו שזיפים.

 

ניתן להכין כמות נדיבה של חרוסת ולשמור אותה המקרר ( אם תצליחו ) והיא נפלאה למריחה על מצה במקום השוקולד והריבה .

 

לפניכם מבחר מתכוני חרוסת ממטבחים שונים וכמובן החרוסת של פסקל שהיא שילוב של מספר גרסאות לסוגי חרוסת שונים.

 

אתם מוזמנים לבחור את זו הנראת לכם הכי קרובה לזכרות הילדות שלכם ואו נסו להכין חרוסות שונות ממטבחים אחרים והעשירו את שולחן החג בחרוסת מעשה ידיכם.

 

 

לשלל מתכוני חרוסת ומתכונים לפסח הכנסו

 

לסרטון הדרכה להכנת חרוסת

 

האזינו לפסקל בפינתה בתוכנית "עוד מעט שבת"  עם ליאת רגב ברשת ב'  

 

מספרת על ההכנות לחג, סוגי החרוסת ממטבחי עדות ישראל, הדומה והשונה בהן וכמובן עוגת אגוזים עשירה לכבוד החג 13:30,

 

 

 

 

טיפסקל לחרוסת מוצלחת

את היין רצוי להוסיף לפי מידת ספיגת התמרים. אם החרוסת דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד אגוזים או שקדים גרוסים. אפשר לתבל במעט קינמון.

 

 

טיפסקל לניצול חרוסת מליל הסדר

לא פעם נשארת חרוסת גם אחרי החג ,אפשר בהחלט להשתמש בה כמלית למאפים ולבצקים. ניתן לשבח אותה על ידי הוספת כמות נוספת של ממרח תמרים אגוזים ומיני פירות מיובשים טועמים ומתקנים טעמים ויש לכם יופי של מלית לכל דרישה.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ