"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » עונג שבת / הקידוש הקטן

עונג שבת / הקידוש הקטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה ואבא קורא המון עיתון בחלק מהבתים. בבתים רבים אחרים מתכנסים כל בני הבית בשעות הבוקר המאוחרות לאחר התפילה לארוחת פינוק הכוללת מטעמים של שבת: מבחר מיני מאפה, ביצים שחומות, סלטים מבושלים וטריים, דגים ופשטידות.

 

כל עדה מטעמיה ומנהגיה, מאכלים מסורתיים ומיוחדים העוברים מדור לדור. מבחר מאכלי עדות האופייניים לשבת בבוקר

 

 

סביח

 

 

אני זוכרת היטב את הזמן הנעים והריחני שאהבתי בילדותי, כאשר חזרו הגברים מבית הכנסת לאחר התפילה של שבת בבוקר, ובפיהם סלסולים וזמירות. הבית התעורר לחיים באווירה נינוחה של יום מנוחה. כולנו ישבנו בציפייה סביב השולחן, אבי ז"ל קידש על היין ואז החלה הארוחה שהזיכרונות ממנה מעלות בי התרגשות רבה וגעגועים לימי ילדותי. ארוחת בוקר זו מוכרת וידועה כקידוש הקטן.

 

שילובים מעניינים של מאכלי עדות

ארוחת הבוקר המסורתית של שבת בבוקר מוגשת בעדות רבות מייד כשחוזרים מבית הכנסת. אפשר לקרוא לה בראנץ' (בוצהריים בעברית), כיוון שמבחינת השעה אוכלים אותה בשעות הבוקר המאוחרות או בשעות הצהריים המוקדמות. אמי נהגה להכין את המציות המסורתיות האופייניות לתוניסאים ("גלט") והגישה אותן לצד מבחר סלטים קטנים, ביצי חמין חומות וטעימות, קציצות ממולאות ועוד עינוגים שבושלו יחד עם תבשיל החמין שחיכה בסבלנות לארוחת הצהריים. 

בארוחת הבוקר של שבת מרכיבים מיוחדים, מגוונים וקבועים, שרובם נושאים כמעט תמיד אופי בשרי. כל עדה ומטעמיה המיוחדים, כל מטבח והניחוחות והמנהגים השמורים לו.

 

חמין

 

יש המגישים מבחר סלטים קטנים (כמו מזטים) יש המשלבים בין דגים, קדירות בשר או טעימות שהתבשלו כל הלילה בסיר החמין כמו ביצים חומות. תמיד מלווה הארוחה במאפים כמו כיסני בצק, לחמים, לחמניות או כופתאות מיוחדות. ויש כמובן שמכינים

 מאפים קטנים על בסיס ירקות ומוצרי חלב.

 

כיום ניתן למצוא בארוחות הבוקר של שבת שילובים מעניינים של מאכלי עדות מפורסמים עם מנות ישראליות טיפוסיות. לצד מאכלים אתניים מוכרים מונחים מיני מאפה מודרניים שיחד יוצרים מין פסיפס של טעמים נפלאים.

 

היום אומנם לא כולם מקפידים על ההליכה לבית הכנסת, אך ארוחת הבוקר המאוחרת נשארה כמסורת שמשולבים בה טעמים מבית, עם חידושים בהתאם לרוח התקופה. בחרתי להציע הפעם מבחר מטעמים ממטבחים שונים המתאימים להכנה לארוחת בוקר כזו.

 

 

 

טיפסקל להכנת ארוחת בוקר קלילה – קידוש קטן

קוגל

 

אפשר להשקיע ולהכין ארוחה מורכבת ומיוחדת אולם אפשר בהחלט להסתפק בהכנת מאפה אחד בלבד ולצידו להגיש שלל סלטים טריים או מבושלים תוצרת בית או קנויים .

 

רצוי להצטייד במבחר דגים מלוחים ,ירקות כבושים ומציות בטעמים שונים. במידה והחלטתם להגיש מאפים ממולאים בגבינה ואו ירקות תוכלו לשלב מלבד דגים שלל גבינות איכותיות.

 

לשמחתנו כיום ניתן לקנות שלל מוצרים מוכים באיכות טובה אם יודעים איכן ואיפה קונים ואז ניתן להרכב ארוחה שלמה ממוצרים קנויים או לפחות לשלב חלק מוכן וחלק מוכן בבית כי אין כמו טעם המאפה הביתי.

 

 

 

 

קבלו שלל מנות לארוחת בוקר של שבת ממטבחי עדות שונים ו….טעימה משני מיני חמין 

 

לחמניות קטנות ומתוקות לשבת 

מציות קיכל מהמטבח האשכנזי 

סיפורן של עוגיות מציות הקיכל  

סביח מהמטבח העיראקי

גחנון

כובנה

בוקרס ממולא חצילים

קוגל ירושלמי

ציקור חלבי

חטיפי גבינה/ בואיקוס

שבלול ממולא בשר – פסטל 

פשטידת איטריות שחומה / לוקשן קוגל 

חמין / טשולנט

חמין / סכינה

 

 






תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ