חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עוגת קרם על קרם

עוגת קרם על קרם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת קרם על קרם


פסקל פרץ-רובין


אני חוגגת שני אירועים: יום הולדתי ויום נישואין. מה יותר מתוק מלהציע לכם מתכון לעוגה חגיגיית ומושקעת שתסמל את האירוע הכפול שלי.

 

בחרתי בעוגת קרם על קרם  שלדעתי מתאימה במיוחד, שכבת קרם אחת לכבוד יום הולדתי ושיכבת קרם שנייה מלאה שוקולד ופצפצי שוקולד בשל טעמים וגוונים לכבוד יום הנישואין.

  

בקיצור – זוהי עוגה מפנקת על בסיס שוקולד, קרם וציפוי דק של שוקולד , הופכים את העוגה לחגיגה מענגת בכל נגיסה. 

 

 

 

 

6 ביצים, מופרדות

6 כפות סוכר

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג שוקולד

 

להרטבת העוגה:

 

4 כפות ליקר שוקולד או ברנדי

4 כפות מים

 

לפיזור מעל העוגה:

3/4 כוס פירורי ברס – אגוזים גרוסים בקרמל – ניתן לקנות בחנויות המתמחות לדברי אפייה.

 

לקרם:

 

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

 

לציפוי:

 

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גרם חמאה, חתוכה

2 כפות חלב

2 כפות סוכר

2 כפות ברנדי

 

לעיטור:

 

תלתלי שוקולד לבן ומרירי

1/2 כוס פירורי ברס ,(אגוזים גרוסים בקרמל- ניתן לקנות בחנויות המתמחות לדברי אפייה.)

 

 

 

 

מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר  וממשיכים להקציף לקצף יציב.

 

טורפים את החלמונים ומקפלים אל הקצף. מקפלים פנימה את אבקת פודינג השוקולד.

יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מצננים.

 

להרטבת העוגה – מערבבים בצלוחית את הליקר והמים ומרטיבים את העוגה בעודה פושרת. מפזרים את אגוזי הברס על פני העוגה בשכבה אחידה.

 

להכנת הקרם – מקציפים את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם יציב וחלק.

מורחים את הקרם על העוגה הקרה.

 

להכנת הציפוי – שמים בסיר קטן את חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש, מצננים מעט ומצפים את העוגה.

מפזרים את הברס על דפנות העוגה, מסדרים את קוביות או תלתלי שוקולד על פני העוגה.

 

החומרים ל- תבנית: קפיצית בקוטר 26  או 28 ס"מ, משומנת

 

טיפסקל

לגיוון אפשר להחליף את אינסטנט פודינג הווניל בשוקולד. אפשר להוסיף שיכבה נוספת של קצפת מעל ציפוי השוקולד.

 

 

צילום- אנטולי מיכאלו מתוך ספרי "העוגות של פסקל" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ