סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » משמשים מתכונים וטעמים

משמשים מתכונים וטעמים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


רגע לפני שהם נעלמים, בואו להכין שלל מטעמים בעזרת מבחר מתכונים העושים שימוש בפרי הזה . משמשים מבצבצים מעל דוכני המרכולים ובשווקים הפתוחים. מומלץ לנצלם עד תום במיוחד שעונתם קצרה. למשמשים מנעד חמוץ-מתוק מיוחד במינו המשתלב נהדר במטעמים מלוחים ובקינוחים מתוקים. מרקמו נוח לבישול, אפייה, אידוי וטיגון ואחרי שמוצאים את החרצן מתקבלת מעין קערית קטנה שנוח למלא בה מה שרוצים – גבינות, סלטים או בשרים.

 

 

 

 

 

המשמש מקורו בסין, והוא קרוב משפחה של האפרסק והשזיף. הרומאים הפיצו את הפרי  לאירופה והמתיישבים הספרדים חשפו אותו לעולם החדש, כיום הוא אחד מהגידולים המובילים בקליפורניה. הערבים הפיצו את המשמש לאורך ולרוחב המזרח התיכון, ואכן המשמשים הטובים והנחשבים בעולם מגיעים מטורקיה, יוון ואגן הים התיכון.

הצצה אל מטבחי השכנים תגלה שפע מטעמים המשלבים בהכנתם את המשמשים: המרוקנים, והעיראקים משלבים את המשמש בהכנת קדרות בשר ועוף. במרוקו ממלאים אותם במרציפן, במטבח העיראקי משלבים בבשר ומכינים מהם את ממתק הלוזינה – ממתק על בסיס חבושים, שבימי הקיץ מתחלפים במשמשים. התורכים מרסקים ומייבשים את המשמשים ומכינים את הלדר המפורסם. ובמטבח הטוניסאי יש המשלבים את ליבת הגרעין בהכנת משקה "הרוזטה" – חלב שקדים.

 

אצלנו המשמשים  מבשילים באביב בין מאי ליולי, ומתפצלים לשני זנים עיקריים:  כתומים גדולים ויפים מסוג "רעננה" וה"באלדי" בהירים, קטנים עם מעט צבע כתמתם צהוב. עונתם קצרה מאוד, ומקץ חודש עד חודש וחצי הם נעלמים מהשווקים, כך שאל תוותרו על ייבוש ביתי, הכנת ריבות ושימורים מהפרי הנהדר הזה. אחד המוצרים הנפלאים המוכנים מהפרי הוא הלדר, הקפידו לנצלו ולשלבו במבחר מנות ראשונות ומנות בשר נפלאות תופתעו לגלול את טעמו המתוק חמצמץ בשילוב גבינות ומוצרי חלב.

זו ילדותי השנייה

כשהקיץ קרב מתחילים ילדי בשאלות יומיומיות "יש כבר משמשים?","מתי הם מגיעים"? "למה לא קנית משמשים"?? ועוד…ועוד…. אני חייבת להודות, ילדי אינם נמנים עם  חסידיו של הפרי, עבורם  גרעין המשמש הוא העיקר, זהו גרעין נחשק אשר רק איתו ניתן לשחק בחצר "גוגואיים" או "עגואים" (השם נקבע לפי ההיגוי של אזור המגורים). לכן אני מתבקשת לקנות כמויות מהפרי הנהדר והקטן הזה, על מנת שיהיו להם מספיק גרעיני- גוגואים למשחקים ולהכנת משרוקיות. עד סוף עונת המשמשים הם מצליחים למלא מספר קופסאות נעליים  עם  כמה עשרות ומאות  מגרעיני הפרי. כמובן שלא את כולם אני קניתי, בחלקם הם זכו מן הסתם ….אבל הגוגואים הנפלאים בהחלט עוזרים לי להזין את ילדיי בפרי שמחקרים הוכיחו כמחדד זיכרון.

 

 

קייץ- ריבת משמש

סל בריאות

 המשמשים בעלי ערך תזונתי גבוה, עשירים בקרוטין שהופך בגופנו לויטמין A, עשירים באשלגן השומר על

תפקודה התקין של מערכת העצבים. מכילים סיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצתB , ברזל, וכאמור בעלי

סגולות לשיפור ולחידוד הזיכרון . בפרי בגודל בינוני תמצאו כ-48 קלוריות בלבד. לכן, עם ערך תזונתי כזה,

 הטוב ביותר הוא לאכול אותם טריים. אך אפשר להכין מהם מעדנים שונים.

 

מתכונים ועצות

במהלך העונה הקצרצרה אני מנצלת את הפרי למבחר מנות נפלאות, ובסופה אני נשארת עם מבחר צנצנות של מרקחות וריבות. לפניכם מספר מתכונים מתוקים העושים שימוש במשמשים. אז לא משנה איך אתם מכינים ומגישים את הפרי המפנק רק הקפידו לאכול ממנו הרבה ומהר כי הוא נעלם בלי שמרגישים.

 

טיפסקל לבישול ואפייה עם משמשים

* לכל קדרת בשר או עוף אפשר להוסיף כ – 5-6 משמשים מגולענים, הם מעשירים את טעם הקדרה ומקנים לה מרקם סמיך מעט.

* ניתן לרסק את הפרי במעבד מזון לקבלת 1 כוס של רסק משמשים להוסיף מעט  סויה שום וסילאן מכסים בתערובת נתחי עוף אופים  בתנור בחום בינוני כ-30-40 דקות. תופתעו מאוד מהתוצאה.

 * להגשה מפנקת אפשר להכין  מלית גבינה עם זיתים מתובלת , או מלית גבינה מתקתקה  ולמלא בה את   חצאי המשמשים. באתר  תמצאו מתכון לאפרסקים במלית גבינה אתם מוזמנים להחליף את האפרסק במשמשים תקבלו מנה מפנקת במיוחד.

 קבלו מבחר מתכונים עם משמשים:

 טארט גבינה עם קרם משמש

בורגול ירוק משמשים ובצל סגול

עוגת גבינה עם משמש וג'לי

ריבת משמשים

עוגת משמש מהירה

לחמניות ושוקולד צ'יפס

קציצות בשר משמשים ושזיפים

תבשיל עוף ותפוחים עם משמשים





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ