כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » ניצול שאריות ממשלוחי מנות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג

 

מדי שנה, עם תום חג הפורים, כל השולחנות בביתנו עמוסים במגדלי משלוחי מנות שהתקבלו בשמחה על ידינו (ובעיקר על ידי זאטוטינו,

 

המשתדלים לגרוס כמה שיותר ממתקים ואוזני המן בכמה שפחות זמן). אך טעימות ונפלאות ככל שיהיו ההפתעות המסתתרות במשלוחי המנות החגיגיים,

 

אנו המבוגרים בדרך כלל לא מסוגלים להתמודד עם כמויות נכבדות כאלה של דברי מתיקה, ולא מצליחים להתגבר על הררי השוקולדים והסוכריות המביטים בנו מכל זווית.

 

בהתחלה אנו מאפסנים את השאריות בצנצנות מתאימות, ומדי יום נוגסים בעוד מעדן ונזכרים בהנאת החג. אך מעבר לפינה מציץ כבר חג הפסח,

 

ואלו מבינינו השומרים על כשרות מתחילים במירוץ דחוף ודוחקים בכל המשפחה לסיים את משלוחי המנות כדי שחס וחלילה לא נצטרך להשליך לפח את מה שלא הספקנו לאכול.

 

כדי להתמודד עם שאריות הפורים, החלטתי  להציע מבחר רעיונות פשוטים, קלים ומהירי הכנה שיעשו שימוש במאפים קיימים ובשאריות

 

מתוקות שונות כדי ליצור מטעמים חדשים לחלוטין, שיחוסלו במהירות על ידי המשפחה והחברים. אנו מתרחקים הפעם מאפייה מדויקת "לפי הספר",

 

ומשתעשעים בצירופים שונים ובשילובים מעניינים ללא חשש מטעויות. אני מבטיחה לכם שתופתעו לטובה מהניסיונות החופשיים האלה,

 

ושיהיה קשה מאוד לבני המשפחה שלכם לזהות מה כולל המאפה הנפלא שהוגש להם.

 

טיפסקל לניצול שאריות ממשלוחי מנות

 

הוסיפו נוזלים

הכמויות המצוינות במתכונים התחלתיות בלבד. אם בידכם יותר שאריות יבשות לניצול, הוסיפו גם נוזלים קושרים בהתאם (מים, חלב, קרם שוקולד וכדומה). הוסיפו אותם בהדרגה, עד לקבלת המרקם המתאים.

 

 

טחנו במעבד מזון

אם נשארו לכם סוגים שונים של סוכריות שוקולד או עדשי שוקולד, טחנו אותם יחד במעבד מזון לתערובת אחת, וקשטו בעזרתה עוגות.

 

 

שמרו בקופסאות פח

אספו ושימרו את קופסאות הפח היפות בהן מקבלים שוקולדים וממתקים, אחסנו בהן את העוגיות החדשות שתכינו, והגישו כמתנה לחברים ובני משפחה.

 

 

העשירו את התערובת

כיוון שאנו מערבבים סוגי מאפים ועוגות שונים, אל תהססו להעשיר עוד את התערובת המתקבלת כיד הדמיון – אגוזים גרוסים, פירות יבשים חתוכים ועוד.

 

הקפיאו

לא חייבים להשתמש מיד בפירורי העוגות והעוגיות. הכניסו אותם לצנצנות או קופסאות פלסטיק והקפיאו לפי הצורך.

 

 

 

 

לפנכם עוד מספר רעיונות נחמדים לניצול השאריות עד חג הפסח והכל נגמר.

 

 

מרכזים את כל השאריות של כל משלוחי המנות כל סוגי העוגיות והעוגות. גם עוגיות ממולאות, יבשות כל הסוגים. אפשר את העוגיות היבשות לטחון ולשמור לשימוש כבסיס לעוגות גבינה או עוגות מוס.

 

 

 

 

 

   

מועכים את כל העוגות והעוגיות מוסיפים תוספות של ליקרים, תמציות וניל, ביצים ומערבבים הכל יחד.

 

 

 

 

משמנים תבניות בגדלים מתאימים ומעבירים את העיסה אל התבנית אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צ' כ-25 דקות ומצננים.

 

 

 

מערבבים בקערה את כל שאריות המלית, רסק תמרים, פרג, אגוזים תפוחים וממלאים בצק פריך או בצק שקם כגלילה או כיסנים קטנים.

 

 

 

 

נשארתם עם שלל עוגות ככר מה עושים? חותכים אותן לפרוסות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה  וקולים למספר דקות. אפשר להגיש כך או על צלחת עם כדור גלידה וזרזיף של סירופ מייפל או שוקולד.

 

 

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ