החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » פורים: משלוחי מנות תוצרת בית

פורים: משלוחי מנות תוצרת בית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מידי שנה, בריטואל קבוע, יומיים שלושה לפני פורים מתחילה אימי ז"ל בהכנות לחג הפורים. לא, אינני מתכוונת לבחירת התחפושות, קניית האביזרים והרכבת התחפושות.

 

הכנות אלו התחילו בביתנו כבר אחרי ט"ו בשבט – אנו הקטנים היינו בוחרים את התחפושת ואימי הייתה מעצבת, תופרת וקונה מוצרים קטנים נלווים

 

(דבר שלדעתי בתקופה זו אולי כדאי לאמץ ולנסות ליצור במו ידנו את התחפושות לזאטוטים במקום לקנות תחפושות מוכנות).

 

שלושה ימים של הכנות קדחתניות התרחשו במטבח. אני זוכרת, כילדה איך נשלחתי לערוך קניות מיוחדות לאותן עוגיות מדהימות שאימי הייתה שוקדת ארוכות להכינם למשלוחי מנות לכבוד פורים.

 

ואנו הקטנים רצינו כל כך לטעום את העוגיות וללקק את סירופ הסוכר שעטף אותן, כשאנו מנקרים את הסוכריות הצבעוניות בהסתר, נדרשנו בתקיפות על ידי אמנו "לא לגעת"!

 

תוך שעות של עבודה נמרצת במטבח הצר והקטנטן שלנו, נערמו קערות וצנצנות גדולות מלאות בעוגיות שונות ומגוונות: אלו המטוגנות ואלו האפויות, אלו הממולאות, ואלו המפודרות באבקת סוכר.

 

 

שלל עוגיות למשלוחי מנות

שלל עוגיות למשלוחי מנות

 

 

 

 

משלוח מנות תוצרת בית

 

כיום, אני מודעת לכך, נקנים יותר ויותר מארזים מוכנים למשלוח מנות, מארזים המכילים כל טוב ושפע של שוקולדים וממתקים.

 

לכן חשבתי שיהיה נחמד באם נחזור למסורת של הכנת משלוחי מנות תוצרת בית, תוך כדי שילוב ילדי המשפחה בעיצוב עוגיות מעניינות.

 

לא חייבים להכין רק אוזני המן, אפשר בהחלט להכין עוגיות שונות כשהעיקרון הוא להכין את אותן עוגיות שיש בהן מלית.

 

בחרתי להציע כאן הפעם שלושה מתכונים להכנת עוגיות נפלאות, אותן אפשר לשלב בהכנת משלוח מנות אישי ומפנק.

 

מתכונים טיפים וטיפים לפורים היכנסו….

 

לעוגת פרג היכנסו…

 

אוזני המן מבצק שמרים ובמלית אגוזים היכנסו…..

 

 

 

 טיפסקל

להכנת משלוח מנות תוצרת בית

 

 

אפשר ליצור אוזני המן שונים ועוגיות מעניינות רק על ידי שינוי המליות. שם המשחק במליות הוא גיוון – ערבבו פירות יבשים, אגוזים וממרחים לפי טעמכם, רק הקפידו על מרקם יציב שאינו קשה מדי,

 

ועל חומרי גלם שאינם נוטים להתייבש. למתכוני מליות מפרג עד ריבת חלב

 

רוצים לקצר את זמן ההכנה היעזרו במליות מוכנות קנויות. העשירו אותן בשקדים ובאגוזים שונים, הוסיפו להן שוקולד, קינמון, שומשום ועוד.

 

הכינו את העוגיות בגדלים קטנים מהצורה המקורית. קרי, להפוך אותן לעוגיות ביס קטנות וכך אפשר לקבל כמות גדולה של עוגיות, לחסוך בקלוריות אבל לא לוותר על המסורת והטעם הנפלא שלהן.

 

עטרות נייר משוות מראה חגיגי במיוחד, אפשר לאפות עוגיות מיני בעטרות, או להניח עוגות בחושות.

 

הכינו ריבות תוצרת בית בצנצנות קטנות ונאות, ההכנה מהירה ופשוטה, זולה ונגישה ומאפשרת לכם לשמר את טעמם של התותים שאוטוטו מסיימים את העונה.

 

קנו ניירות משי בגוונים, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת הקדשות ואיחולים.

 

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.

 

 

מעמול עוגייה במלית תמרים

מעמול עוגייה במלית תמרים

 

 

קבלו שלל טיפיפסקל מעניינים להצלחה  בהכנת אוזני המן היכנסו…..

 

מתוקים ממולאים לפורים

 

 

בפורים בדרך כלל מכינים ממתקים ממולאים. במטבח המזרח-אירופאי מכינים אוזני המן במלית פרג וברחבי העולם מכינים מבחר רחב של סוגי עוגיות שונות: מעמולים תורכיים

 

וספרדייםבעבע תמר עיראקיים, מקרוט צפון-אפריקאיים ועוד מתוקים רבים.

 

לאחר הכנת העוגיות, החלה מלאכת האריזה וכולנו נרתמנו לעבודה. ממיינים צלחות ומגשים חד פעמים שבתוכן סידרנו בזהירות ובעדינות מספר עוגיות מכל סוג וסוג שהכינה אימי.

 

כך ערמנו מגדלי מתוקים על מגשים וקישטנו בסוכריות שקדים וממתקים נוספים שיתאימו גם לילדים.

 

את המגשים עם מבחר הממתקים נהגנו לעטוף בנייר צלופן ענק וסגרנו בסרטים צבעוניים. צרפנו אגרות ברכה ואיחולים והמשלוחים מוכנים לשיגור.

 

עד היום חקוק היטב בזיכרוני מראה שולחן האוכל בביתנו עמוס במגשים של משלוחי מנות אותם היינו אנו הקטנטנים אמורים לקחת למשפחה ולמקורבים כפי שאימי בקשה.

 

רגע של בריאות

 

אני יודעת וערה לנושא הבריאות ,אולם חשוב לדעת וזאת מניסיון וממחקר של שנים שמתכוני סבתות ומתכונים מקוריים אתניים עושים שימוש במרגרינה ו/או משלבים בין שמן למרגרינה.

 

אתם בהחלט יכולים להשתמש במתכון כפי שהוא או להחליף במרגרינה ללא שומני טרנס ו/או להקטין את כמויות המרגרינה. אך קחו בחשבון שהמרקם שיתקבל אינו תואם את המקור.

 

זכרו תמיד שבמתכונים אתניים חשוב וצריך להיצמד למקור, כל שינוי שתעשו מכל סיבה, גורר שינוי במרקם , טעם וניחוח – אבל אינו פוגם באיכות העוגיות.

 

 

 

לשלל מתכונים לכבוד פורים היכנסו…

 

 

 

כתבה רחבה שלי ברשת והפעם במאקו

 

מתכונים להכנת אוזני המן ושלל טיפסקל להצלחה

 

 

האזינו לפסקל מספרת על שלל המאכלים המוגשים בעדות ישראל אל השולחן בסעודת פורים. פסקל מספרת על מתכונים ומטעמים מיוחדים  בתוכנית "עוד מעט שבת"

 

 

 

קבלו משלוח מנות ממני אלכם – הורים לילדים קטנטנים וצעירים.

 

שלל רעיונות לפעילויות עם הילדים, טיולים, משחקים , אירועים  ועוד …

 

הוסיפו למשלוחי המנות  שתכינו הפתעה לילדים לצד המתוקים ושלל המאפים ספר ילדים מקסים –

 

"לא כל יום פורים" של ישראל פרץ .

 

ספר ילדים מקסים עליז ומפתיע…

 

להזמנות התקשרו לאורלי מנהלת השיווק  – 0504999620


 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ