רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » פורים: אוזני המן, מתכונים ומליות

פורים: אוזני המן, מתכונים ומליות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מתחילים להרגיש שפורים מתקרב, המדפים עמוסים אוזני המן במליות שונות והילדים מתכננים תחפושות ותהלוכות. מבררים בין חברות ומכרים אחר מתכונים מנצחים להכנת משולשים ממולאים במיליות מפתיעות.

 

ומפשפשים במחברות הישנות בחיפוש אחר מתכונים מתאימים לסעודת פורים ולמשלוחי המנות.

 

הפורים שלי הוא עבודת יד בלבד, את משלוחי המנות אני אופה בעצמי ושולחת לחברים אוזני המן ותופינים מתוקים תוצרת בית. קחו מתכונים לאוזני המן קלאסיים על בסיס בצק פריך במילית פרג ועוד מתכונים לבצקים ומילויים מעניינים לכבוד פורים:

אוזני המן צעד אחר צעד

 


מפה לאוזן: פורים מפולין עד מרוקו

 

בדומה לסופגנייה שנולדה במטבח האירופאי ו"נדבקה" לחנוכה, כך גם אוזני המן מזוהות עם חג הפורים, על אף שמי שנולד במשפחה צפון אפריקאית בהחלט לא הכיר אותן בצורה הזו.

 

עם זאת, המוטיב המרכזי נשמר בכל העדות: בפורים מכינים ממתקים ממולאים.

 

במטבח המזרח-אירופאי

עוגיות סולת ותמרים / מַקְרוּט או מַקְרוּד

 

 

 

 

 

 

מכינים אוזני המן במלית פרג

 

מטבחי תורכיה וספרד

 

מכינים מעמולים במילוי תמרים

 

המטבח העיראקי

 

מכינים בעבע בתמר – עוגייה עגולה, פריכה ודקיקה במילוי תמרים.

 

המטבח הצפון-אפריקאי

 

מכינים בעיקר מקרוט – עוגיות סולת ממולאות תמרים, ועוד מתוקים רבים.

 

אוזני המן: המשולש הלאומי

 

למרות הגיוון הרב והאינטרפרטציה השונה של כל עשה לממולא של פורים, אוזני המן כבשו את המיינסטרים, הצליחו לקנות מקום בכל מטבח כמעט ולהצמיח גרסאות שונות וטעימות להכנת הבצק. הנה הטיפים שלי לאוזני המן מוצלחים במיוחד:

 

מעמול עוגייה במלית תמרים

מעמול עוגייה במלית תמרים

 

 

 טיפסקל להכנת אוזני המן

 

סוג הבצק ומרקמו קובעים את איכותם וטעמם של אוזני המן.

 

נסו לעצב אוזני המן גם מבצק פילו או פילאס.

 

 

למי שרוצה לדלג על שלב הבצק ולהגיע ישר למלית, כדאי לקנות אחד מסוגי הבצק המוכנים כמו בצק פריך מרודד או בצק עלים

 

(חלקם כבר חתוכים לריבועים) וליצור מהם אוזני המן מיוחדות. אני אהבתי במיוחד את זה של "מעדנות".

 

גודל המשולשים נקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם.

 

על אוזני המן מבצק פריך אפשר לבזוק סוכר או לטבול אותם בציפוי שוקולד (טבילה חלקית תוביל לתוצאה נאה במיוחד).

 

 

שם המשחק במליות הוא גיוון – ערבבו פירות יבשים, אגוזים וממרחים לפי טעמכם, רק הקפידו על מרקם יציב שאינו קשה מדי, ועל חומרי גלם שאינם נוטים להתייבש.

 

אוזני המן נוטים להיפתח בעת האפייה, לכן יש להדק היטב את הבצק על המלית ולא להשאיר פתח מיותר.

 

אוזני המן מבצק שמרים חייבים לאכול באותו היום, או מקסימום למחרת, כי טעמן בשיאו כשהם טריים וחמים (יש גם כאלה המשלבים בין בצק פריך לשמרים).

 

אם בחרתם בבצק פריך, שימו לב שאפשר להעשיר את הבצק בצורות שונות, על ידי הוספת יוגורט או שמנת, או שילוב בין שמן ומרגרינה או חמאה ומרגרינה.

 

אפשר להכין אוזני המן גם מבצק עלים ולמלא במלית מלוחה או מתוקה

 

למבחר מתכונים לכבוד פורים הכנסו

 

אוזני המן קלאסיות

 

האזינו לפסקל מספרת על מאכלים ממטבחי עדות ישראל המוגשים בסעודת פורים  בתוכנית "עוד מעט שבת " עם ליאת רגב ברשת ב' 

כתבה רחבה שלי על אוזני המן  ברשת הפעם במאקו 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ