סיר ומחבת עם פטנט

מי שרוצה להתחדש  בסיר או מחבת מוזמן  להציץ בשלל מוצרי BALLARINI  האיטלקי לאחרונה  השיקו  קולקציה חדשה של סירים ו

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » קאפקייק דבש מרשמלו -פרווה

קאפקייק דבש מרשמלו -פרווה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קאפקייק דבש מרשמלו -פרווה


פסקל פרץ-רובין


עוגת דבש בהגשה אישית מעניינת ומעוטרת בציפוי שונה ומעניין. מתאים במיוחד עם רוצים להשקיע .

 

5 ביצים (ביצה מס' 2, 280  גרם)

 

290 גרם סוכר (כוס וחצי)

 

170 גרם מים (כ-3/4 כוס)

 

1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)

 

220 גרם דבש (3\2 כוס)

 

160 גרם שמן (4\3 כוס)

 

480 גרם רסק תפוחים (2 כוסות ורבע)

 

380 גרם קמח מנופה (2 כוסות ו-3\2)

 

1 שקית א .אפייה (כף- 10 גרם)

 

20 גרם קינמון טחון (2 כפות)

 

5 גרם ציפורן טחון (1 כפית)

 

130 גרם אגוז פקאן סיני טחון גס (כוס ושליש)

 

לקרם המרשמלו:

 

7 גרם ג'לטין (כף שטוחה) + 50 גרם מים

 

130 גרם מים

 

180 גרם גלוקוז * ניתן לקנות בחניות המתמחות

 

200 גרם סוכר (1 כוס)

 

2 טיפות תמצית וניל

 

100 גרם דבש

 


מקציפים את הביצים עם הסוכר במערבל חשמלי כ-5-10 דקות, עד לקבלת קציפה גבוהה צהבהבה חלקה וסמיכה קלות.

 

בקלחת מביאים לרתיחה את המים, ומוסיפים את הסודה לשתייה והדבש, מערבבים לבלילה חלקה. ומורידים מהאש.

 

לקציפת הביצים מוסיפים בזילוף עדין את  תוך ערבול איטי את השמן, תערובת הדבש ורסק התפוחים.

 

מוסיפים תוך כדי קיפול את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן ואגוזי פקאן סיני ומבליעים לעיסה אחידה וחלקה. משמנים תבנית שקעים סיליקון או כוסות לקאפקייקס וממלאים בעיסת הבצק את התבניות עד ל-4\3 מהגובה.

 

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא נקי ויבש.

 

הכנת קרם המרשמלו- בקערית קטנה מערבבים את הג'לטין עם המים לבלילה חלקה. שמים בקלחת  מים, סוכר, וניל, גלוקוז ודבש,  

 

מערבבים ומביאים לרתיחה עד שמגיעים ל-110 מעלות.(מד חום)  מוספים את הג'לטין המומס, מערבבים מרתיחים שוב ומסננים אל קערת מערבל חשמלי.

 

מקציפים במערבל חשמלי את המסה עם מקציף עד שהמסה מכפילה את נפחה והופכת למסה לבנה חלקה ומבריקה, והקערה חמימה למגע. מניחים על השיש לשעתיים או יותר

 

מכניסים את קרם המרשמלו לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים קרם במרכז הקפאפייקס ונותנים לקרם  לנזול חופשי אל צידי הקאפקייס. מעטרים  בריבת החבושים או פרוסות תפוחים מבושלים בסירופ. או כל עיטור אחר שתבחרו.

 

 החומרים ל- 15 קאפקייס

 

טיפסקל- רוצים לקצר זמן הכנה ?

 

המירו  את ציפוי המרשמלו בפונדנט, מוכן  אותו קונים בחניות המתמחות  או הכינו קרם ממנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל יחד עם גבינת מסקרפונה .

 

המתכון באדיבות אדיר באום, שף-קונדיטור מסעדת "וינו סוקה". צילום: אייל קורן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ