עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » סוכות » מאפה בשר עם אגוזים ודובדבנים

מאפה בשר עם אגוזים ודובדבנים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מאפה בשר עם אגוזים ודובדבנים


פסקל פרץ-רובין


מאפה בשר נהדר ולא מסובך להכנה מתאים במיוחד לחג  הסוגר חודש עשיר בחגים ובמטעמים מורכבים.

 

אפשר מקום תבנית אינגליש קייק להשתמש בתבנית שקעים כך תקבלו מאפה אישי לכל סועד.

 

2 כפות שמן

1בצל בינוני קצוץ דק

1/2 ק"ג בשר טחון טרי

1/2 כפית מלח

1/2 כפית מחוקה פלפל שחור טחון

קורט אגוז מוסקט מגורר

ביצה טרופה

1/2 כוס מרק בשר (ניתן להכין מקובייה, משחה או אבקה )

2/3 כוס  פירורי לחם לבנים

100 גר' דובדבנים מיובשים

עלים מ- 4  ענפי תימין 

50 גר' (1/2 כוס דחוסה) אגוזי מלך חצויים  שלמים

לשימון התבנית – מעט שמן

לעיטור – אגוזי מלך 

 

 

להגשה לצד: סלט עלים ירוקים ותפוחי עץ

 

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה וריכוך.

 

מערבבים בקערה את שאר החומרים, מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים לעיסה  אחידה.

 

משמנים תבנית כיכר – אינגליש קייק מעבירים לתוכה את עיסת הבשר ומשטחים. מפזרים מעל את האגוזים,  ומהדקים קלות לעיסה תוך לחיצה קטנה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות כ- 40 דקות.

 

מצננים פורסים ומגישים עם סלט עלים ירוקים ותפוחי עץ או כל סלט רענן  המכיל  את סמלי החג.

 

החומרים ל- 4-6 מנות מתאים -1 תבנית –כיכר  "אינגליש קייק"


המתכון באדיבות אבי שטייניץ – שף ויועץ קולינרי צילום: דניאל לילה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ