עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » עשבי תיבול, תבלינים טריים לבישול

עשבי תיבול, תבלינים טריים לבישול

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מי שמבשל יודע בדיוק איזו תחושה נפלאה היא לגשת לגינה ולקטוף את התבלינים הטריים לתבשיל המבוקש. או פשוט לצאת למרפסת ולקטוף מהאדנית את הבזיליקום הניצב זקוף ויפה באדנית, הנענע, המרווה ושאר מתבלים ריחניים.

 

עשבי התיבול הללו מהווים תזמורת של ניחוחות אשר אם אנו יודעים להשתמש בהם נכון הופכים כבמטה קסם את התבשילים לטעימים יותר. מי שמגדל את מבחר עשבי התיבול שלו לא פעם נתקל בשוקת שבורה כאשר התבלין קמל ונהרס או פשוט לא התפתח יפה.

 

בדיוק  לשם כך פנית למני שדמי מ"חישתיל" שיסביר לנו  על התבלינים והדרך הנכונה לטפל בצמחי תבלין ומרפא. 

 

 

 

 

תנו לגדול בשקט: טיפים לגידול עשבי תיבול בבית

 

כיום רוב הציבור חי בבתי דירות שאינן מאפשרות גידול צמחים בחצר פרטית. עם זאת אנו ערים לתופעה אשר הולכת ותופסת תאוצה בה קבלנים וחברות בנייה מקצים שטח , גם אם הוא קטן – לגינון, אם זה פאטיו, או חצר קטנה ואפילו מרפסת שמש  בה ניתן לגדל צמחים במיכלים קטנים או גדולים.

 

מפאת בעיית המקום, אך לא רק, ניתן היום, לשלב צמחים אלו עם צמחיית הגן המסורתית, שכן מלבד ריח העלווה והפריחה קיימים זני תבלין רבים שבמופעם מהווים מוקד מעניין בזכות צבעי העלווה המגוונים.

 

לדוגמא – מרווה (סגולה, טריקולור, איקטרינה), קורנית/טימין (לימוני מגוון, זהב) ואורגנו (זהב, דיקטמנוס, מגוון).

 

מומלץ להשקות את התבלינים פעם עד פעמיים בשבוע ולא יותר.  עודף מים יכול להזיק ואף להרוג אותם. 

 

עשבי תיבול אינם דורשים שטח רחב לגידול, לכן בהחלט אפשר לגדלם בבית. הנה כמה עצות מעשיות לגידול עשבי תיבול בבית:

 

להקמת אוסף צמחי תבלין בסיסי אפשר להסתפק באדנית.

 

לבעלי מרפסות פתוחות מומלץ לגדל את התבלינים לצד הקיר, כדי לספק להם הגנה מפני רוחות.

 

הסוגים המתאימים לשתילה בתקופת הקיץ: בזיליקום, מנטה (נענע), לואיזה, מרווה, אורגנו, קורנית (טימין) וטרגון. יש להקפיד על הפרדה בין התבלינים השתלטניים כמו המרווה והנענע. סוגים אלו יתפשטו על שטח הגידול וידכאו את צמיחת יתר התבלינים.

 

הסוגים המתאימים לשתילה בתקופת החורף: זוטה 4 העונות, כוסברה, למון גראס (לימונית), שיבה ורוזמרין.

 

עשבי טיפול

לדברי שדמי  כבר בעת העתיקה היו עשבי תיבול יקרים ומבוקשים ביותר, לתבלינים ולעשבים יוחסו סגולות מרפא שהעלו את הפופולאריות סביבם עוד יותר.

 

היוונים הקדמונים ייבאו מהודו למזרח התיכון את שורש הג'ינג'ר ואת הפלפל, והרומאים אף הרחיקו לכת ופיתחו את המטבח אל תעשיות הקוסמטיקה תוך שימוש בעשבי תיבול ותבלינים כבשמים.

 

עד המצאת המקרר המזון שנאגר היה מתקלקל במהירות ולתבלינים היה תפקיד חשוב בשימור חומרי הגלם למאכל והתבשילים.

 

רבותי ההיסטוריה חוזרת

אחרי עידן ועידנים גילינו מחדש שצמחי התבלין מכילים ויטמינים ומינרלים המחזקים את המערכת החיסונית הטבעית.

 

העלים הירוקים של צמחי התבלין עשירים בחומרים נוגדי חמצון, נוגדי החמצון מסייעים להתמודד עם פגיעה בתאי הגוף, הזדקנות מהירה של תאי העור, ומניעת התפתחותן של מחלות.

 

מומלץ להשתמש בצמחי התבלין כאשר הם טריים, טעמם וריחם עשירים וחזקים והם בשיאם מבחינת התרומה הבריאותית.

 

 

מתכון: חליטה בסגנון חופשי

אני משלבת ומשנה את עשבי התיבול בהתאם לעונות השנה והפריחה בערוגות ובאדניות ביתי.

 

כך למשל אני מגוונת בין הלואיזה ללימונית, ולפעמים כשאין לי רוזמרין אני משלבת עלי קורנית. כשקר מאוד מקל קינמון הנדחס פנימה ומשלים את ארומת הניחוחות והטעמים הנהדרים. הנה מתכון בסיסי לחליטה וגם מתכונים לעוגיות שהולכות נהדר עם חליטות

 

2 ענפי מרווה

2 ענפי רוזמרין

2 עלים גרניום

3 עלי נענע

2 ענפי לימונית

 

מכינים קנקן גדול מים רותחים.

 

שוטפים היטב את העלים ודוחסים לתוך הקנקן עם המים הרותחים, מוסיפים סוכר לפי הטעם. משהים חמש דקות למיצוי הטעמים ומוזגים לכוסות.

 

  

טיפסקל לחליטות שוות

אפשר לשלב פרוסות של לימון או לקלף כסליל דק את קליפת הלימון או תפוז ולהוסיף אל הקנקן.

 

במטבח המרוקני נוהגים להכין תה חזק אליו מוסיפים כמות גדולה של ענפי נענע 6-8 ענפים שטופים היטב מערבבים ממתינים מעט ומוזגים לכוסות.

 

משקה חזק ומיוחד נוסף מהמטבח המרוקני הוא תה עם שיבה – מניסיוני טעמה של השיבה חזק ודומיננטי ומתרגלים לטעמו הנפלא בהדרגה. התחילו עם מעט ענפי שיבה, והרגילו את החיך לטעמו המיוחד.  

 

 

חליטה לבריאות

עשבי התיבול מבורכי כישרונות. מעבר לשילוב בבישול, בסלטים או בממרחים ומתבלים העשבים טובי הטעם מצוינים לחליטות מבריאות. זוהי בריאות היישר מן גינה שלכם, ללא ריסוסים, בחינם ובמרחק נגיעה. הנה כמה עשבים בעלי תכונות מרפאות, מחסנות ואפילו מרגיעות:

 

 

הביסקוס

מטפלת בדלקות של שלפוחית השתן, מגבירה יכול מתן שתן ומסייעת בהקלה על חילות קלות.

 

מליסה

חליטה אנטי דיכאונית ומרגיעה.

 

למון גראס:

משפרת את מראה העור ומתאימה לבישול וכחליטה.

 

מנטה:

סופחת גזים, מטפלת במערכת העיכול ומקררת את הגוף.

 

מרווה:

מסייעת בטיפול בכאבי בטן.

 

זוטה לבנה:

יעילה לניקוי הגוף מרעלים, אנטי בקטריאלית, מסייעת בהקלה על כאבי בטן, הצטננות ושיעול.

 

נענע:

מסייעת בהקטנת עוויתות מעיים וסיוע בתפקוד תקין של מע' העיכול .

 

קורנית לימונית:

מומלצת לסובלים מבעיות נשימה ואסתמה.

 

לואיזה:

מטפלת בהפרעה במערכת העיכול ,דלקות גרון ודלקות בדרכי השתן.

 

לימונענע:

מכילה למון גראס, לימונית ועלי נענע. מרגיעה ומרעננת.

 

קבלו מבחר מנות ירק עם עשבי תיבול:

 

סלט קישואים בנענע

 

תפוחי  אדמה עם רוזמרין

 

שעועית ירוקה בנענע ושום

 

ירקות אפויים בתימין ורוזמרין

 

חציל ובטטא בעשבי תיבול  

 

ירקות קלויים עם עשבי תיבול 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ