סיר ומחבת עם פטנט

מי שרוצה להתחדש  בסיר או מחבת מוזמן  להציץ בשלל מוצרי BALLARINI  האיטלקי לאחרונה  השיקו  קולקציה חדשה של סירים ו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת תופין ותפוחים בטעם קינמון

עוגת תופין ותפוחים בטעם קינמון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת תופין ותפוחים בטעם קינמון


פסקל פרץ-רובין


עוגה מעניינת ומתאימה לכל יום בחול המועד של סוכות , יש בה שילוב מעניין בין בצק תופין ומלית התפוחים, המניב  עוגה עסיסית ונמוכה. במבט ראשון העוגה נראית פשוטה ורגילה אך יופייה נחשף עם פריסתה.

 

 

4 ביצים

 

3/4 כוס סוכר

 

2 כפות דבש

 

1/2 כוס שמן קנולה

 

1/2 כוס מים, חלב או מיץ

 

1/4 כפית תמצית וניל, משובחת

 

1 כוס קמח תופח, מנופה

 

למלית:

 

4-5 תפוחים בינוניים חמצמצים (מסוג גרני סמית) קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות

 

4 כפות סוכר דמררה

 

1 כפית מחוקה קינמון, טחון

 

1/2 כוס אגוזי מלך, גרוסים גס

 

1/4 כוס אגוזי לוז, קלויים קלות וקצוצים

 

לעיטור:

 

1/2 כוס אבקת סוכר מעורבת ב- 1/4 כפית קינמון

 

 

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הדבש, השמן, המים, הווניל והקמח ומערבבים יחד לקבלת תערובת אחידה.

 

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מעבירים אל התבנית מעט מהמלית ומשטחים לשכבה דקה. יוצקים חצי מכמות הבצק על מלית התפוחים ומשטחים. מסדרים על הבצק את יתרת המלית, יוצקים את תערובת הבצק הנותרת על המלית ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר.

 

החומרים לתבנית: תבנית אינגליש קייק רחבה  או אחרת, משומנת

 

 טיפסקל

 

איך שומרים על עוגת פירות ?

 

עוגות המכילות פירות רצוי וחשוב לאחסן במקרר, במיוחד בימים חמים. למעט עוגות מיוחדות המכילות פירות מיובשים, במקרה זה מצוין במתכון היכן לאחסנן. 

 

צילום -אנטולי מיכאלו מתוך ספרי "העוגות של פסקל "





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ