החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » קידום בדף הבית » קידום כתבות » תפוזים ומתכונים

תפוזים ומתכונים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


כשהחורף מגיע ההדרים בשיאם, מבצבצים וקורצים מכל דוכן בשווקים ובמרכולים.

 

אין לחלוק על טעמם הנפלא של פירות ההדר, אולם ניתן בהחלט להבחין בשתי קבוצות של אנשים, אלו שיעדיפו להימנע מתפוז עשיר ועסיסי רק כי הם נרתעים ממלאכת הקילוף, לא מתחשק להם לקלף את הקליפה…הקילוף הארור המיץ והלכלוך סביבו אינו מושך.

 

יש את הקבוצה עליה אני נמנית שאינה מפחדת ממלאכת הקילוף הטורדנית. הפיצוי המתקבל ניחוח נפלא המופץ סביב והעסיס הנהדר עם כל נגיסה של פלח תפוז.

 

לכן בתקופה זו אני מרבה להכין מטעמים שונים ומגוונים בשילובים שונים של הדרים. התפוזים הנהדרים תופסים מקום של כבוד במטבחי כשכל חלק ממנו מנוצל:

 

בקליפה – משתמשים לתיבול באפייה ובבישול, בבשר הפרי – מרסקים ומשתמשים לריבות, בעיסת בצק ולמיליות שונות ובמיץ- כנוזל הן באפייה והן בבישול.

 

הארומה והטעם הנפלא שמתקבל בבישול עם פירות הדר מודיעים לכולם שהחורף כאן.

 

בתחילת הסתיו, במהלך אוקטובר אנחנו מתחילים ליהנות מתפוזים מזן "טבורי", בדצמבר בשיא העונה מגיע ה"שמוטי",ובאביב ה"ולנסיה" העסיסי, שנקטף עד יולי ומאפשר להכין מיצים סחוטים עמוסים בויטמינים.

 

תפוז-תזונה

 

עפ"י הרפואה הסינית הצבע הכתום הוא מחזק את הטחול, משפיע לטובה על המטבוליזם וגם, מסייע בתחושת שובע ומפחית את הצורך במתיקות.

 

תפוז עשיר בויטמין C (ב-100 גרם, 53 מ"ג) החשוב ליצירת קולגן, הוא יעיל לבריאות השיניים והחניכיים, ריפוי פצעים ומסייע בספיגת ברזל. כמו כן הוא בולם חמצון ותורם למניעת מחלות כלי דם, סרטן והזדקנות העור.

 

באשר למיץ תפוזים ואכילת הפרי, מומלץ לאכול את הפרי בשלמותו. בפרי השלם יש יותר סיבים תזונתיים (שמקורם בציפה הלבנה, הקליפה והפלחים).

 

טיפסקל לתפוזים ובישולים

 

רצוי לגרר את קליפת התפוזים ולהקפיאם לתקופה בה אין בשווקים תפוזים.

 

אפשר להקפיא את הקליפה כפי שהיא מסולסלת ולהשתמש בה מרוסקת ומשולבת במליות שונות בהתאם למתכון הרצוי. בעיקר במתכונים בהם הבקשה היא לקליפה מרוסקת לא מגוררת.

 

כאשר סוחטים מיץ תפוזים טרי רצוי לסנן את הנוזלים.

 

במתכונים בהם עושים שימוש בכל התפוז יש להקפיד ולנקות היטב את החרצנים.

 

במידה ומכינים עוגות במיץ תפוזים משומר או תחליף יש לחזק את התיבול במעט קליפת לימון כדי לחזק את טעם וניחוח ההדרים.

 

רוצים להכין את העוגה הזו?  עוגת סולת א-לה פסקל היכנסו….

עוגת-סולת א-לה פסקל

תפוזים, תפוזים, מיץ וקליפה !

לשלל מתכונים ומנות המשלבות תפוזים …..

 

 

 

 

 

למנות עם תפוזים:

סלט חסה, זיתים שחורים ופלחי תפוז

נתחי חזה עוף ברוטב תפוז ודבש

עוף עם שזיפים ובטטות

למבחר מתוקים עם תפוזים:

מרקחת תפוזים

ריבת תפוזים קטנטנים /מעזון דלצין

עוגת סולת / סַפְרָה

מגדל תותים והמון סוכר

עוגיות שומר / ריפה

עוגת שקדים קלילה / טישפשטי

עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז

עוגת קוקוס ותפוז

עוגה בחושה בניחוח תפוז ריבה ופירורים

עוגת תפוז קלילה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ