חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » עוף: מתכונים ופינוקים

עוף: מתכונים ופינוקים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


העוף זמין, לא יקר, ואפשר להכינו במגוון שיטות ליצירת אין-ספור סוגי מנות. ממולא או מוקפץ, אפוי או מטוגן. העוף משתלב בארוחות קלילות ומהירות אך גם הכוכב המרכזי בארוחות חגיגיות ו"כבדות" יותר. בחורף הוא מספק קדרות טעימות, מרקים מרפאים ובליווי דגנים הוא תמיד עסיסי ומפתיע.

 

גמישות השימוש בעוף הופכת אותו לחומר גלם פופולארי במיוחד, שכל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו גם אם אינו שף מדופלם. ניתן לשלב שלל טעמים עם העוף: רטבים, משרים, ירקות, תבלינים פירות מיובשים ודגנים. גדולתו ביכולתו ללבוש ולפשוט צורה בהתאם לארוחה. לשמחתי המרכולים מקלים עלינו היום, ובכל חנות אפשר למצוא שפע רטבים מוכנים בטעמים מעניינים היכולים לשמש כבסיס או לחסוך שעות עבודה תמורת תוצאה נהדרת.

 

 

צילום: דרור כץ

 

 

 

טיפסקל לשימוש בעוף/תרנגולת

אין כמו טעמו של עוף טרי, אם קניתם עוף קפוא והפשרתם זכרו שאין להקפיאו שוב אלא אם הכנתם ממנו תבשיל.

 

הפשרה חייבת להיעשות במקרר ולא מחוץ למקרר.

 

רצוי לקנות נתחי עוף טריים ולבשלם מיד או לחלק למנות, לתבל בתערובת תבלינים או רטבים אהובים: מכניסים לכלים מתאימים ומקפיאים קודם לבישול – בדרך זו אתם יכולים לחסוך זמן והתעסקות מאוחר יותר.

 

שימו לב: כשאתם מנקים את העופות ומכינים לבישול הקפידו לבדוק ולסלק שומן וחלקים  מיותרים בעיקר בעופות הגדולים.

 

עופות משווקים בשלושה גדלים עיקריים: קטן, בינוני וגדול. העופות הקטנים נפלאים למילוי, צלייה ובישולים קצרים, לבישולי קדרה, אפיה ומרקים. הבינוניים והגדולים מתאימים לבישולים ממושכים יותר.

 

עוף טרי אמור להיות נקי, ללא מכות וקרעים. עורו חלק ומתוח, שעבר ניקוי אחיד וטוב.

 

הקפידו לבדוק את התאריך האחרון לשיווק.

 

 

חלקי התרנגולת /העוף

העוף אהוב על כל חלקיו. בכל בית תמצאו חסידים לחלקים שונים: יש כאלו שאוהבים ירך, כנפים, כרעיים או חלקי פנים. אך אין ספק – החזה  הינו החלק החביב, הנפוץ והאהוב ביותר בין כל חלקי העוף. ניתן להכין ממנו סלטים, מנות ראשונות, עיקריות ותוספות. ולא רק שניצלים.

 

כיצד מבשלים חזה עוף?

בשר חזה העוף עדין לכן יש לדעת כיצד לבשלו. החזה מצויין לאחר בישול קצר, סמוך להגשתו לכן הוא  נפלא לטיגון, צליה, הקפצה ואידוי מהיר שכולם נכנסים תחת כותרת בישול קצר.

 

לקיצור זמני בישול:

חותכים את הנתחים, כולל חזה העוף לפיסות קטנות. כך גם את הירקות.

 

אם משתמשים בחזה עוף לסלט מומלץ לא לשטח אותו כמו שניצל. עליו להיות שלם ונקי, מבשלים אותו במים עם תבלינים ועשבי תיבול מסננים ומשתמשים.

 

טיפסקל לבישול נתחי עוף :

הטוב ביותר – להכין תערובות תבלינים ו/או רטבים ולשמור במקרר. אפשר כמובן לקנותם מוכנים בטעמים שונים

 

תערובת תבלינים פיקנטית:

מערבבים בקערית ביחסים שווים: כמון, פלפל שחור, פלפלת אדומה, מתוקה וחריפה, ומלח. אם מעוניינים בטעם דומיננטי מסוים מגדילים את כמותו ביחס לאחרים. אם מעוניינים בטעמים אקזוטים או אסייתים משלבים תבלינים אלו בהתאם, ומשמיטים את המיותרים.

 

משרה לעוף/ תרנגולת

משרה נהדר שתמיד מצליח, מתאים לכל חלקי העוף

 

חומרים:

1/2 כוס דבש או סילאן (דבש תמרים)

1/4 כוס ריבת משמש

2 כפות מים רותחים

4 שיני שום כתושות

1/4 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל  לפי הטעם

 

מערבבים את כל החומרים, מורחים את חלקי העוף ומשהים במקרר .

 

ניתן לשנות ולשלב טעמים אחרים במשרה כמו: סוייה, ג'ינגר, יין, כמון, רוטב חמוץ מתוק ועוד.

 

ציוד מומלץ לבישול:

לצלייה: שיפודים

לקשירה: חוט שפגט

לסגירה: חוט ומחט לתפירה או קיסמים

לצליה ואפייה: רדיד אלומיניום, נייר אפייה, שקיות קוקי, תבניות אלומינום אישיות.

לחיתוך: מספרי חיתוך, סכין ומזלג גדולים.

 

 
 
  

 

 

      

הרשמו לסנדאות שלי: כל הסודות לניהול מטבח משלב הקניות ועד הבישולים

 

 

 

 

 

 

 

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ