ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » קידום בדף הבית » קידום כתבות » עוגיות קטנות ומטריפות: מתכונים, טיפים ועצות

עוגיות קטנות ומטריפות: מתכונים, טיפים ועצות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


בימים אלו כולם מכינים עוגות ועוגיות על מנת לשלוח לחיילים ולפצועים בבתי החולים.  לפניכם כתבה רחבה ובה שלל הסברים, הדרכות וכמובן מתכונים להכנת עוגיות נפלאות לשינוע.
 
 
הן קטנות ומעוצבות, מופיעות בגוונים ובצורות שונות, טעמן משתנה מאחת לשנייה והן בעיקר באות להשלים את הלגימה מהמשקה החם ולתת לו ערך נוסף. קבלו את ממלכת העוגיות.
 
 
יש להן מעלות שלעוגות אין. ניתן להכין אותן מראש, הן נשמרות לאורך זמן, הן מכילות מיליות מפתיעות. חסרונן היחיד  שאם לא שומרים עליהן היטב הן נחטפות במהירות.          

 

 

הבצק וה"קריצה"

הבצק וה"קריצה"

 

 

עם השנים והניסיון נחשפתי למיני עוגיות רבים ואספתי המון מתכונים להכנתן. אני נוהגת לחלק את מתכוני העוגיות לפי מרקמן ואיכותן.

 

כך למשל קיימות העוגיות היבשות, המתפוררות, המתובלות, הממולאות העדינות, הבריאותיות והעשירות, עוגיות פינוק ועוגיות לאוהבים ועוד …

 

לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים של עוגיות  ומאחסנת אותן בצנצנות זכוכית גדולה כך הן חשופות לכל בני המשפחה.


 

העיצוב הפשוט

העיצוב הפשוט

 

המילוי – מתחת לפני הבצק

ישנן עוגיות נימוחות המסתירות מליות מעניינות, הן מתחילות כגלילות ונפרסות לעוגיות בתום האפייה, על טעמן המיוחד של העוגיות הפריכות והנימוחות הללו  דובר הרבה, והן כל כך אהובות שניתן  למצוא אותן במרכולים ובשווקים השונים, אולם טעמן אינו מגיע לרמה של העוגיות הביתיות.

 

בהכנת עוגיות ממולאות אפשר להיות יצירתיים ולהשתמש במליות שונות אותן מכינים במיוחד. אך כשאנו דחוקים בזמן אפשר בהחלט להשתמש  במליות מוכנות הנמכרות במרכולים, ולשדרג על ידי הוספת פירות מיובשים ואגוזים גרוסים שונים.

 

המלית בה אני משתמשת  עשירה ומאוד מתוקה, לכן אני משמיטה את הסוכר מחומרי הבצק. יוצרים מהבצק גלילות ממולאות, ובתום האפייה, בעודן חמות, בוזקים עליהן אבקת סוכר ופורסים אותן לפרוסות וכך שומרים אותן.

 

 

השילוב והטעם

 

הבצק

העוגיות הממולאות עשויות על בסיס בצק פריך המוכר כאחד הבצקים הנהדרים והקלים להכנה, כאשר משלבים  בחומרי הבצק גביע אשל, יוגורט או שמנת חמוצה מקנים לבצק הפריך והמוכר עדינות,  רכות ופריכות האופיינית לעוגיות הללו בלבד.

 

היות ואנו כבר עובדים עם סוג של בצק פריך בחרתי  לחזור אל הבצק הבסיסי ולהכין מבחר עוגיות שובבות עם הילדים הקטנים בבית. הניחוחות שיעטפו את ביתכם והשמחה של הילדים יהפכו כל אחר צהרים שיגרתי לאירוע  נפלא טעים ומתקתק.

 

מרקם העוגיות שונה בהתאם לסוג הבצק בו משתמשים: ישנן עוגיות מורכבות ועוגיות מהירות הכנה אתם תבחרו את אותן עוגיות המתאימות לכם.

 

חומרים בסיסיים להכנת עוגיות

קמח על כל סוגיו – תחליפי קמחים כמו: קקאו, קורנפלור (עמילן תירס), שיבולת שועל, קמח מצה ועוד.

סוכר, אבקת סוכר.

שומן- חמאה, מרגרינה, מחמאה, שמן קנולה.

נוזלים – מיץ, יין, מים, חלב.

מרככים ומעשירים – שמנת חמוצה, יוגורטים למיניהם, שמנת מתוקה, חלב סויה.

נותני טעם – וניל, רום, ג'ינג'ר יבש,  ג'ינג'ר טרי, קינמון, אגוז מוסקט, מי זהר, מי ורדים, תמצית שקדים.

מעשירים – פירות מיובשים, אגוזים, קוקוס, שומשום.

ממרחים שונים – שוקולד, נוגט, ריבות, תמרים, פרג, תפוחים, ריבת חלב ועוד.

לעיטור- סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד ועוד.

מתפיחים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, שמרים או שמרים יבשים, אמוניאקה לאפייה.

 

כלים דרושים:

מעבד מזון ,מערבל מזון, קערות, נייר אפייה ,חורצי עוגיות בצורות שונות , עטרות נייר, סכינים, מערוך, תבניות תנור. מרית ושפכטל.

לאחסנה ומתנות – קופסאות פח,צנצנות זכוכית .

 

הפינוק בצנצנת

הפינוק בצנצנת

 

 

אחסנה

ניתן לשמור עוגיות בקופסאות פח אטומות, כך תשמר איכותן לאורך זמן וגם תמיד יהיה ברשותכם משהו מתוק להגיש. אפשר כמובן לשמור אותן  בצנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית להניח על השיש  כך שקיפות הזכוכית מזמינה את בני הבית לפתוח את הצנצנת  ולנשנש במהלך היום .

 

מניסיוני חשוב להכין לפחות סוג או שתיים של עוגיות ולשמור במיכלים מתאימים.

הכנת עוגיות דורשת זמן וסבלנות לכן מומלץ להכינן כשיש לכם אחר צהרים פנוי  לבילוי חמים במטבח.

 

קבלו 10 מתכונים ממבחר מתכוני העוגיות בפורטל אתם מוזמנים להיכנס אליהם או לחפש במנוע החיפוש בפורטל עוגיות ותקבלו עוד מבחר גדול של עוגיות בטעמים נפלאים :

 לעוגיות אמרטו תפוז היכנסו….

לעוגיות סבתה אסתר היכנסו….

לעוגיות דובשניות היכנסו…

לעוגיות ממולאות כל טוב היכנסו…

לעוגיות שיבולת שועל היכנסו…

לעוגיות שקדים פריכות היכנסו…

לעוגיות פינוק היכנסו…

לעוגיות רחת לוקום היכנסו…

לעוגיות במלית משמש, קוקוס ושקדים היכנסו…

לעוגיות שומר היכנסו….

 

 

טיפסקל

במתכוני בצק מקמח לבן, אפשר  תמיד לשלב גם קמח מלא.  

מתכונים בהם השימוש במרגרינה  או מחמאה אפשר תמיד להחליף בחמאה או בשמן קנולה. אפשר גם לשלב בינהם.

 

טיפסקל  למלית מהירה

כיום ישנם בשווקים מבחר מליות מוכנות :פרג, שוקולד, תפוחים, תמרים, ריבת חלב ועוד. אפשר להשתמש בהן ולהעשירן באגוזים גרוסים, גרגרי שומשום, פתיתי קוקוס, נטיפי שוקולד ועוד. כמו כן במידה ונותרו לכם שאריות שונות של ריבות שעשיתם או קניתם אפשר לערבבם יחד, לדלל במעט מים חמים לקבלת מרקם אחיד, לטעום ולתקן טעמים ולהעשיר באחת התוספות המומלצות .

  

 

 

 

טיפסקל  לעוגיות פרווה

במידה ואינכם מעוניינים בעוגיות חלביות מטעמי כשרות אתם יכולים להחליף את החמאה במחמאה או במרגרינה ללא שומני טראנס. חלב אפשר להחליף במים או מיץ או שמנת צמחית או קצפת רי'צ.

  

 

 

טיפסקל לעוגיות מתנה

אין כמו הגשת קופסה דקורטיבית ובה מסתתרות מבחר עוגיות אותן הכנתם לאהובים עליכם

לשם כך רצוי שיהיו ברשותכם מספר כלים בסיסיים:

 

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.

קנו ניירות עטיפה חום, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת שם המוצר. בעזרתם עוטפים עוגיות ומגישים למכרים.

  

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ