אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » ירקות רבותי, ירקות

ירקות רבותי, ירקות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מתחילים בהדרגה להיפרד מהחג, ובעיקר מארוחות חגיגיות, מורכבות ועשירות בטיגונים ובקלוריות מיותרות. ידוע לכל שבתקופה זו גם אם שומרים ומקפידים, לדאבוננו עולים במשקל בין 2-3 ק"ג.

 

לכן חשבתי  שיהיה נחמד לארגן תפריטים ומטעמים לימים של אחרי החגים. הכוונה לשלב ירקות  כמה שיותר בכל ארוחה ואף להפוך אותם לנשנושים בריאים אשר המוספים המון ויטמינים ומינרלים כך על הדרך נפטר מהמשקל העודף שצברנו .

 

עכשיו כבר ידוע לכולם שירקות חשוב מאוד לצרוך לפי סוגים, גוונים וכמויות מומלצות, והוכח חשיבותם התזונתית לגופנו. לא חייבים לחכות להכרזה על משטר אכילה בריאה או על דיאטה כדי להגביר את צריכתם, אלא להתרגל מגיל צעיר לשלב ירקות בתפריט היומי באופן קבוע.

 

  

 

 

חשוב לנסות למצוא את הדרך הנכונה לשילוב הירקות בארוחות המשפחתיות, ולא להסתפק בירק אחד. הגיוון חשוב לרושם הראשוני, לכן רצוי להשתמש במבחר סוגי ירק בעלי מרקמים, צבעים וטעמים מעניינים, וגם לעצב ולחתוך את הירקות בצורה מעניינת כדי שהילדים יתפתו להושיט את היד.  

 

תחילה השתמשו בתיבולים עדינים כדי ללמד את בני הבית לחבב את טעם הירק, ורק אז הוסיפו רטבים דומיננטיים מעניינים ושאר כיסויים.

 

נשנוש נפלא במקום חטיפים

חתכו עבור הילדים את הירקות, קלפו והשרו במים מתובלים במלח ומיץ לימון. כך הירקות יהיו מוכנים וערוכים לאכילה, והילדים יגשו לטעום בקלות מהם כשיהיו מעוניינים.

 

חשוב להיות קשובים לטעמם, לשנות ולהוסיף ירקות בהתאם להתקדמות ההדרגתית, אך בשום אופן לא לוותר ולומר "עד שיגדלו".

 

 

פלפלים בשלל צבעים

פלפלים בשלל צבעים

 

גם כשנערכים לארוחות חג או לאירוח משפחתי, אנו בדרך כלל שמים דגש על המנה העיקרית או האחרונה, ומשקיעים בעניין מחשבה עמוקה, אבל משום מה לא מייחסים חשיבות להתאמת המנות הנלוות לארוחה, ובעיקר ירקות טריים מבושלים.

 

סלטים טריים ומבושלים הם מבחינתי פינוק אמיתי בארוחה. אני משתדלת לשמור אותם מהירי הכנה ופשוטים, כאלה שמשמחים בצבעוניות נהדרת ובתוספות עשירות.

 

חלק חשוב מה"טעם" בעניין זה הוא באופן ההגשה – המנות חייבות להיות נאות ומושכות את העין, ולשלב ירקות וקטניות (או תוספות אחרות) בדרך לא שגרתית, שתהפוך גם את הסלט הפשוט למנה בלתי נשכחת.

 

 

טיפסקל לירקות טריים

 

הכנת סלטים תיעשה תמיד סמוך להגשה, כדי לשמור אותם במיטבם. אם מעוניינים להכין מראש, הסתפקו בקילוף, השרו במים במקרר והמתינו לחיתוך.

 

ירקות קשים כמו גזר, לפת, מלפפונים, קולרבי ואפילו בצל אפשר לקלוף ולשמור אפילו יממה קודם במיכלים בעלי סגירה טובה עם מים עד שעושים בהם שימוש.

 

יבשו היטב את הירקות, במיוחד ירקות עליים. אפשר לייבש עלי חסה בקלות: משרים במים ומייבשים. מניחים ניירות סופגים בקערה, מעליהם את החסה ומעל ניירות סופגים נוספים. שומרים בכלי מתאים במקרר.

 

הכינו מראש את הרטבים ואחסנו בנפרד במיכלים קטנים. סמוך למועד ההגשה יוצקים על הסלט, וכך שומרים על רעננות הסלט ובעיקר על פריכותו.

 

שטפו היטב ומראש את עשבי התיבול, ושמרו במקרר בכלי מתאים או על רדיד אלומיניום.

  

 

 

טיפסקל לירקות מבושלים

 

גוונו בצבעי הירקות המבושלים, כדי שהתבשיל המתקבל יהיה טעים ומרשים.

 

הקפידו על זמני בישול מדויקים, כדי לא לבשל את הירקות יתר על המידה ולהפוך אותם לרכים ודייסתיים – השגיחו עליהם תוך כדי בישול.

 

הקפידו על שילוב נכון בין סוגי הירקות שאתם עומדים לבשל, כדאי לא לבשל ירק הדורש זמן בישול ארוך עם ירק המתרכך במהירות או להתחיל בבישול ירקות קשים ורק אח"כ להוסיף ירקות עדינים יותר.

 

רצוי גם להפריד בין ירקות בעלי טעמים שונים מאוד זה מזה.

 

אם אתם ממהרים, אל תתביישו להשתמש בירקות מוקפאים שעברו ניקוי ובישול קודם, המקצרים את זמני הבישול וההכנה.

הקפידו על איזון נכון בתיבול – שמרו על הטעם הטבעי של הירקות ואל תכסו אותו לחלוטין, אך הדגישו ושדרגו את הטעם בטון מינורי.

 

הקפצת שלל ירקות עם מעט שמן זית

הקפצת שלל ירקות עם מעט שמן זית

 

סלטים ב-7 דקות

 

האורחים באים ויש לכם 10 דקות להתארגן? נצלו 7 מהן להכנת סלט שתוכלו להגיש לצד גבינות ומאפים קנויים.   

 

בוחרים 4-3 סוגי ירקות אהובים הדורשים בישול עד ריכוך, כמו גזר, סלק אדום, קישואים, תפוחי אדמה או חצילים. 

 

מקלפים, מכניסים לשקית צלייה ומבשלים במיקרוגל 7-6 דקות, עד דרגת הריכוך הרצויה. חותכים את הירק לקוביות, פורסים או מרסקים במזלג.

 

מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, מוסיפים מעט פפריקה אדומה או הריסה – והרי לכם סלטים מהירים לתפארת.

 

שלל מתכונים לסלטים טריים היכנסו…

 

לשלל מתכונים לירקות מבושלים  היכנסו…

 

לתוספות המשלבות ירקות היכנסו…

 

 

חותכים לקוביות קטנות

חותכים לקוביות קטנות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ