ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » קינוח תפוחים מקורמלים

קינוח תפוחים מקורמלים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קינוח תפוחים מקורמלים


פסקל פרץ-רובין


לפנכם מתכון לקינוח פרווה מיוחד לכבוד החגים – תפוחים מקורמלים עם פטיסייר סיידר וקרמבל תבלינים. זו הגשה אישית נהדרת בתום ארוחת החג עשירה.

 

 

לתפוחים:

400 גרם סוכר (2 כוסות)

8 תפוחי גרנד סמית קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות יפות

2 כוכבי אניס

2 מקלות קינמון קטנים

1 בקבוק יין לבן ריזלינג

 

לקרמבל תבלינים:

200 גרם מרגרינה (1 חבילה) או מחמאה

200 גרם סוכר חום (כוס, פחות 2 כפות)

200 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)

200 גרם קמח מנופה(כוס ורבע)

5 גרם קינמון טחון (3/4 כפית)

2 גרם ג'ינג'ר טחון (1/4 כפית)

2 גרם הל טחון (1/4 כפית)

 

לקרם פטיסייר:

125 גרם חלמונים ( חלמונים מ7 ביצים)

125 גרם ביצים (2 ביצים)

125 גרם קורנפלור 1/2 + 2 כפות

1  ליטר חלב קוקוס

275 גרם תרכיז סיידר ( 1/2 1 כוסות)

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

לעיטור: מקל קינמון

 


מניחים בסיר את הסוכר , התפוחים והתבלינים, מבשלים על להבה בינונית נמוכה עד לקבלת קרמל  חום זהבהב, מוסיפים את היין באיטיות תוך בחישה עדינה,ומביאים שוב לרתיחה.

 

 

מבשלים כ-10-15 דקות על להבה נמוכה, חשוב להקפיד לא לרכך מידי את התפוחים ומצננים.

 

להכנת הקרמבל – מערבלים במערבל  חשמלי את המרגרינה (מחמאה) עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את המרכיבים היבשים והתבלינים  מערבלים למסה הומוגנית.

 

מעבירים את המסה על נייר אפייה מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים את המסה לעלה דק מאוד. מסירים את הנייר העליון ומניחים את הנייר עם הבצק בתבנית תנור.

 

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 155 מעלות כ-15-20 דקות., לקבלת גוון שחום עדין ופריך, מצננים היטב.

 

מפוררים את הבצק הקר לפרורים או מעבירים לטחינה במעבד מזון לעובי הרצוי, שומרים בקופסא אטומה.

 

להכנת קרם פטיסייר פרווה- שמים את החלמונים, הביצים והקורנפלור בקערה, וטורפים לתערובת חלקה.

 

יוצקים לסיר את  חלב הקוקוס, הסיידר והסוכר ומביאים לרתיחה  על להבה בינונית מסירים מהלהבה.

 

יוצקים ככוס מנוזלי הקוקוס אל בלילת הביצים תוך טריפה נמרצת, מוסיפים עוד כוס נוספת מבצעים השוואת טמ"פ.

 

יוצקים ם את כל הבלילה (חלמונים וקוקוס)  אל יתר נוזלי הקוקוס ומערבבים. מחזירים אל הכריים על להבה נמוכה מערבבים עד להופעת פעפוע קל והסמכה קלה הקרם.

 

 

מסירים מהלהבה ומסננים. סוגרים את הקערה בניילון ניצמד ומאחסנים במקרר כ- 4 שעות.

 

הרכבת המנה- מניחים את התפוחים בתחתית הכוסות, מזלפים מעל שכבה נאה של קרם ומפזרים בנדיבות את הקרמבל. מעטרים עם מקלות קינמון.

 

 החומרים  ל-12 מנות

 

 המתכון באדיבות אדיר באום, שף-קונדיטור מסעדת "וינו סוקה". צילום: אייל קורן

 

טיפסקל לקיצור ההכנה

 

מוותרים על הכנת בצק לקרמבל ומשתמשים בעוגיות דובשניות קנויות ומפוררים בהתאם.

 

 לעוד שלל מתכונים לארוחת החג היכנסו……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ