חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » גלילת פרסבורגר חבושים וקרם פרש

גלילת פרסבורגר חבושים וקרם פרש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גלילת פרסבורגר חבושים וקרם פרש


פסקל פרץ-רובין


לכבוד החג לא רק עוגת דבש,לפנכם גלילת שמרים ממולאת בחבושים, מתקבלת כרוכית מיוחדת ולא שיגרתית. תמצאו כאן גם הסברים להגשה חלבית או פרווה בהתאם לארוחה.

 

 

12.5 גרם שמרים טריים (כף ורבע)

50 גרם חלב קר או מים (1/4 כוס)

100 גרם חמאה רכה (לפרווה- מרגרינה,מחמאה)

40 גרם סוכר (1/4 כוס)

2.5 גרם מלח (1/4 כפית)

1 חלמון

250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות) מנופה

למלית:

4 חבושים קלופים ונקיים מגרעינים (כ-750 גרם)

750 גרם סוכר (3 ו-3/4 כוסות)

1/2 כוס מים

1 כפית קינמון

קורט ציפורן

מיץ מלימון אחד

להברשה:

1 חלמון טרוף עם 2-3 כפיות מים

 

להגשה פרווה – בוזקים מעל הגלילות אבקת סוכר  או מברישים אותן  במעט סילאן או דבש מדולל במעט מים.

 

להגשה חלבית:

מכינים קרם פרש  מראש ושומרים במקרר יש להגישו לצד  פרוסות מהגלילה

2 גביעי שמנת לבישול (500 מ"ל)

2 כפות יוגורט

100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)

 

 


הכנת הבצק- ממיסים את השמרים בחלב או במים קרים בקערה קטנה.

 

בקערת מערבל חשמלי שמים את החמאה הרכה, הסוכר, המלח והחלמון.

 

מערבלים בעזרת וו גיטרה  (בצורת K) בערבול איטי במהירות מס' 1 ומיד מוסיפים את השמרים המומסים. מתקבלת תערובת של פירורים (כמו בבצק פריך).

 

ממשיכים לערבל כ-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך אפשר להוסיף כפית או יותר של נוזלים (חלב או מים) מעצבים את הבצק למלבן קטן, מכסים  בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-8 שעות.

 

הכנת המלית – חותכים את החבושים הקלופים לקוביות (ניתן גם לגרר אותם בפומפייה גסה או דקה). מניחים בסיר ומוסיפים את  הסוכר, התבלינים והמים, מבשלים  על להבה בינונית-נמוכה עד לקבל  בועות על פני הנוזל.

 

מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ- 50  דקות, עד שהנוזלים מסמיכים והופכים לריבה.

 

כדי לבדוק אם הריבה מוכנה יוצקים כפית ממנה על צלחת קרה, מחכים כמה שניות כדי שתתקרר ומעבירים דרכה אצבע.

 

אם הטיפה נסגרת בחזרה לאט – הריבה מוכנה. אם היא נסגרת מהר – הריבה אינה מוכנה, ואם היא אינה נסגרת – הריבה מבושלת יותר מדי.

 

מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות. (שימרו כחצי כוס ריבה מוכנה לעיטור הקאפקייס – מתכון בהמשך)

 

הרכבת הגלילות – מחלקים את הבצק המצונן לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לריבוע בעובי של 2\1 ס"מ. מורחים בנדיבות את ריבת החבושים על הבצק,

 

מהצד הקרוב אליכם לכל אורך הבצק, מרימים את הבצק  הקרוב אליכם על המלית ומגלגלים מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם.

 

מברישים קלות את הבצק טרם סגירת הגלילה ומברישים את כל הגלילה בחלמון  הטרוף עם המים. בדרך זו מכינים את הבצק השני. (מקבלים 2 גלילות).

 

מניחים את הגלילות במקום חמים לתפיחה עד שהגלילות מכפילות את נפחן. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני -180 מעלות צ',

 

מברישים  שוב את הגלילות בחלמון הטרוף ואופים כ-25 עד 30 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה. יש לבדוק שחלקם התחתון של הגלילים השחים.

 

להכנת הקרם פרש – מערבבים היטב את השמנת מוסיפים את היוגורט. מכסים בניילון נצמד ומניחים את הקערה לשעות אחדות בטמפ' חדר (התערובת תלך ותסמיך בהדרגה).

 

מעבירים את הקערה למקרר ומצננים היטב. הקרם פרש יישאר טעים (ואפילו ישביח) תוך ימים אחדים.

 החומרים: ל – 2   גלילות

 

המתכון באדיבות אדיר באום, שף-קונדיטור מסעדת "וינו סוקה". צילום: אייל קורן

 

טיפסקל – לקיצור זמן הכנת ריבת חבושים

כדי לקצר את זמני ההכנה אפשר להשתמש בריבת חבושים הנמכרת במרכולים או במלית תפוחי עץ מוכנה.

 

רוצים עוד מתכונים מעניינים לחג? היכנסו…





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ