ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » קדרת אונטריב עגל בחבושים ודבש

קדרת אונטריב עגל בחבושים ודבש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קדרת אונטריב עגל בחבושים ודבש


פסקל פרץ-רובין


בנוסף למנות המסורתיות אותם תכינו בוודאי לכבוד החג, מה דעתכם על מנה עיקרית אחרת המשלבת בהכנתה את סמלי החג בדרך אחרת.

 

 

1 ק"ג אונטריב  עגל טרי  חתוך לקוביות של 4*4 ס"מ  (חלקו האחורי של הצוואר – אונטר-ריב)

מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

4 כפות שמן צמחי

1 כרישה נקייה מעלים ושטופה היטב, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

1 בצל יבש גדול, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם

1 כוס יין אדום יבש

4 חבושים  קלופים וחתוכים  –  לשישיות או ששמיניות תלוי בגודל

3 שיני שום שלמות     

2 ענפי מרווה טרייה

2 כוסות ציר בקר (ניתן ממשחה או אבקה ע"פ הוראות ההכנה המוממלצות )

לסיום –  2-3   כפות דבש 

לעיטור –  אגוזי לוז קלויים וחצויים  

 

 

מתבלים את קוביות הבשר( האונטריב ) במלח ופלפל גרוס. מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתחים משני צידיהם.

 

מוסיפים לסיר את קוביות הכרישה הבצל ושורשי הפטרוזיליה  ומערבבים – מטגנים 3-4 דקות . מוסיפים את היין מאדים עוד 4 דקות ומוסיפים את ציר הבקר.

 

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את פלחי החבושים, שיני השום והמרווה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, מידי פעם מערבבים קלות ובודקים שהתחתית לא נחרכת.

 

אם ריכוך הבשר מגבירים את הלהבה ומביאים את התבשיל לרתיחה.  מוסיפים את הדבש  וממשיכים לבשל  מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים, והרוטב מסמיך.  טועמים ומתקנים תיבול,  מעטרים באגוזי לוז קלויים. 

 

החומרים ל – 4 מנות

 

המתכון באדיבות אבי שטייניץ – שף ויועץ קולינרי צילום: דניאל לילה

 

לעוד שלל מתכונים ורעיונות לחג הכינסו…





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ