מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » פרגיות ממולאות ומתובלות

פרגיות ממולאות ומתובלות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פרגיות ממולאות ומתובלות


פסקל פרץ-רובין


ארוחות החג בנויות לרוב ממנות מסורתיות שהכנתם כרוכה בשלבים רבים או שההכנה שלהם צורכת זמן, דיוק, ומיומנות מקצועית  כמו של הסבתא, אמא דודה.  

החלטתי להציע לכם לשלב בנוסף למנות המסורתיות מנות עיקריות מעניינות ומתוקים חגיגיים.

המנות יכולות להשתלב נפלא בין יתר המנות המסורתיות והמוכרות  אותם תגישו לשולחן החג. הקפדתי שהמנות יכילו, יעטרו  או ישלבו בהכנתם את סמלי החג. 

 

 

למילית:

1 כוס בורגול עבה

1 כוס ורבע מרק עוף

2 כפות שמן זית 

1 בצל בינוני קצוץ דק

80 גר גוג'י  ( פרי יער אדום ) או חמוציות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית מחוקה פלפל שחור טחון

1/2 כוס כוסברה קצוצה

לבצלים:

8 בצלים אדומים קטנים

 1 כפית מלח ים

 2-3 כפות רכז רימונים

לפרגיות:

4 יח'  פרגיות  ( ירך עוף ללא עור ועצם )

4 כפות רכז רימונים

מלח  פלפל שחור גרוס

 2 כפות שמן זית

 

 

הכנת המלית- משרים את הבורגול בקערה עם מרק העוף כשעה עד לספיגת כל הנוזלים.

 

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה וריכוך מוסיפים לרגע  את הגוג'י .

 

מוסיפים אל קערת הבורגול ומתבלים במלח ופלפל . מצננים את המלית ומוסיפים את  הכוסברה הקצוצה . טעמים ומתקנים תיבול בהתאם.

 

משטחים את הפרגיות בצידם העבה למשטח בעובי אחיד, מתבלים במלח ופלפל מניחים במרכז הפרגיות כף או שתיים מהמלית המוכנה ומגלגלים לגלילה  אדוקה. מחזקים את הסגירה בעזרת קיסם.

 

מסדרים את הפרגיות הממולאות בתבנית משומנת בשמן זית  כשצד הסגירה כלפי מטה,  משוחים את הפרגיות הממולאות  ברכז רימונים  ובוזקים מעט מלח ופלפל.

 

אופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 20 דקות להשחמה אחידה. במידה ורוצים השחמה נוספת אפשר להעביר למצב גריל  ולהשגיח.

 

להכנת הבצלים- שוטפים את הבצלים על קליפתם.  מניחים בכלי חסין אש וצולים בתנור חם בחום 200 מעלות צ' כשעה.

 

 לפני ההגשה חוצים את הבצלים לשניים בוזקים מלח ים ומעל רכז רימונים   ומגישים לצד הפרגיות הצלויות.

 

 החומרים ל- 4 מנות

 

 המתכון באדיבות אבי שטייניץ – שף ויועץ קולינרי צילום: דניאל לילה

 

למתכונים וטעמים נוספים לחג היכנסו….





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ