חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » כדורי שוקולד קטנים ומטריפים

כדורי שוקולד קטנים ומטריפים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מרגישים את סוף החופש הגדול וכבר מתחילים להתארגן עם הילדים לקראת החזרה לבית הספר, נערכים בהתאם וקונים ציוד ומכשרי כתיבה וכמובן תלבושת אחידה וחושבים על הכריכים שצריך להכין ולפנק את הילדים  העיקר שיוכלו משהו…

 

ממש רגע לפני תחילת הלימודים בואו ניכנס למטבח יחד עם הילדים לאחר צהרים מפנק של הכנת כדורי שוקולד כמו שרק ילדים אוהבים והורים מפנקים יודעים להכין.

 

זו דרך ניפלאה להיפטר משאירות עוגיות,עוגות בפלים,ושאר מתוקים.

 

אינני מכירה אפילו ילד אחד או מבוגר שיכול לעמוד בפניהם. בפני הכדורים הצבעונים והשוקולדים הללו.

 

הם עגולים, קטנים ומוכנים מביסקוויטים ו/או שאריות של עוגיות ועוגות.

 

העיקרון המוביל: מרסקים הכול יחד, מוסיפים עיסת שוקולד ואז מתרחש הפלא. השילוב בין הפרורים לשוקולד מניב עיסת כהה, אותה מגלגלים לכדורים קטנים, ומלפפים בפתיתי קוקוס, אבקת קקאו,

 

סוכריות צבעוניות ואפילו בפירורי אגוזים – מה שמניב שפע רב של גוונים וצבעים ההופכים את הכדורים הללו, מושכים לעין וכל נגיסה הפתעה.

 

 

 

במקור כדורים אלו נועדו לילדים ,לכן לא הוסיפו להם תוספות משונות ומורכבות, אולם מזמן הפכו הכדורים לנחלת הכלל, כולל הבוגרים. 

 

מתוך כך אנו יכולים למצוא שפע של גרסאות וסגנונות להכנתם. השילוב בין התוספות והפינוקים השונים יוצרים מגוון רחב של טעמים שונים ומעניינים לכדורים הבסיסיים.

 

 

טיפסקל לכדורים ברגעים ספורים:

רוצים כדורים ב-5 דקות, בלי בישולים או המסות? במקום להמיס את השוקולד, או לבש קקאו, סוכר וחמאה השתמשו מעדני שוקולד וגבינה שמנה, ערבבו ביסקוויטים והרי לכם מסה מושלמת, עשירה בחלב ומהירה.

 

 

הבסיס לכדורי שוקולד

ביסקוויטים

אבקת קקאו

חמאה

נותני טעמים

 

תוספות מפנקות:

אגוזים

שוקולד מריר

אבקת שוקולית

שמנת מתוקה

צימוקים

עוגות או עוגיות ישנות

 

תוספות לציפוי:

פתיתי קוקוס

אגוזים טחונים

סוכריות צבעוניות

אבקת קקאו

שביבי שוקולד

שביבי שוקולד לבן

 

 

טיפסקל לשידרוג כדורי שוקולד:

  • רצוי תמיד לשדרג כל מתכון בסיסי של כדורי שוקולד עם תוספות מעניינות כולל פירות מיובשים, דגני בוקר, רסק תמרים ושביבי שוקולד.
  • מי שמעוניין להשתעשע מאוד יכול לטבול את כדורי השוקולד בציפוי שוקולד נהדר ואחר כך רק ללפף בתערובות הליפוף המומלצות.
  • אפשר להכין את הכדורים רק על בסיס שוקולד מריר ולבן מומסים וללא תוספת של סוכר כלל ולהסתפק בטעם המתוק של הביסקוויטים ואו העוגות ועוגיות המפוררת.
  • כאשר מכינים את הכדורים לבוגרים אפשר להוסיף אגוזים שונים גרוסים ולא טחונים, תוספות תיבול כמו ליקרים וברנדי .
  • בדרך כלל משתמשים בעטרות נייר בהירות אך בתקופה האחרונה אני מוצאת בחנויות המתמחות שפע של סוגי מנגטים – עטרות נייר צבעוניות ומשעשעות אפילו בגווני כסף וזהב דבר המאפשר להגיש כדורי שוקולד מושקעים גם בעטרות נייר מדהימות. 

 

 

 

 

 

כדורי קוקוס

כדורים מהירים ונאים הדורשים מינימום של מוצרים וזמן. בשעת ההכנה מתקבלת עיסה דלילה מעט, אולם לאחר הקירור היא מתקשה

 

1 שפורפרת (175 גרם) חלב מרוכז ממותק

100 גרם פתיתי קוקוס

100 גרם שקדים מולבנים או אגוזים טחונים

1 כף ליקר פינה קולדה (ליקר קוקוס)

 

לעיטור:

1/2 1-1 כוסות פתיתי שוקולד או פתיתי קוקוס

עטרות נייר- מנגיטים מס' 2

 

מערבבים בקערה את החלב המרוכז, הקוקוס והשקדים לעיסה דלילה. מקררים כשעה.

 

נוטלים מעט מהעיסה שהתקשתה, וצרים בכפות הידיים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים את הכדורים בקוקוס או השוקולד (אפשר לגוון בשני הסוגים). מניחים בעטרות נייר ושומרים במקרר.

 

למתכונים נוספים שכיף להכין עם הילדים:

מתכון לכדורי שוקולד מריר

מתכון לכדורי שוקולד

כדורי שוקולד עשירים

כדורי שוקולד בריאים

כדורי שוקולד נימוחים

משהו קר ומפנק להכנה עם הילדים 

פרוסות מלון וגי'לי

גביניות ופירות 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ