ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » משהו קטן וטוב לשנה האזרחית

משהו קטן וטוב לשנה האזרחית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


יש מי שיציין את השנה האזרחית החדשה בחגיגות, במסיבות או ובארוחות מפנקות במסעדות יוקרה. אני מעדיפה לחגוג בצורה אחרת ולציין את היום המיוחד באירוח קליל, מפנק והרמת כוסית עם המשפחה והחברים.

לא לטרוח ולעבוד קשה

הוא העיקרון המנחה אותי להפקת ערב מפנק. כמו-כן אינני מעוניינת לתת מטלות וחלוקת עבודות ושחברותי יתחילו לטרוח סביב העניין.  לכן בשנים האחרונות אמצתי שיטת אירוח שאינה משעבדת אותי ואינה דורשת ממני התארגנויות מיוחדות, מספיק  הכנה של שעה שעתיים ומתקבל אירוח מדהים, טעים ומיוחד.

 

מימין לשמאל: מאפינס עשבי תיבול, מאפינס דבש, ברוסקטה

 

אז איך עושים זאת אתם שואלים??

תחילה לא מתביישים (יסלחו לי כל אנשי הגורמה למיניהם, אני אישה עובדת וגם לי מגיע אירוח מפנק לא מתיש ולא מרוקן את הכיס המשפחתי) לערוך סיבוב במרכולים ולחפש מוצרים שהם באיכות מצוינת הדורשים התעסקות קצרה של עיצוב, שידרוג או סטיילינג. אפשר להפוך מוצרים אלו בקלות למנות גורמה  כמו: מעדני דגים, רטבים מיוחדים ומשודרגים, מאפי לחמים מעניינים וגם קרקרים קטנים ובטעמים שונים.

 

צרכנות נבונה:

הקדישו זמן ומחשבה לבחירת מאכלים הדורשים מינימום זמן הכנה ואפייה קצרה 15-25 דקות לא יותר. כמו: קעריות מרנג מוכנות, בסיס לפאי מוכן ובסיס לטארטלט, גביעי שוקולד למילוי ועוד.

קטנים ומפתים

סוד נפלא לאירוח מפנק ומהיר- הכנת מנות קטנות מה שנקרא אוכל קטן, פינגר פוד או אוכל ביס. מאכלים קטנים הם בעצם מנות קטנות המדגישות את הטעם, גורמות לנו לאכול לאט, לשים לב לטעמים, לריחות, לצבעים וליהנות ממש מכל ביס. המנות הקטנות דורשות התייחסות לצבע, צורה, ומשחקי צבעים שמעוררים את סקרנותנו לנגוס במאכל הקטנטן.

הכינו מנות קטנות מושקעות אישיות כמו: קישים, מאפינס, פירות טריים ופירות מיובשים ממולאים במיליות גבינה מפנקות ועוד.

אפוי אישי

דבר נוסף הקפידו לאפות את המאפים המתוקים ו/ או המלוחים בתבניות אישיות וקטנות כך תקבלו מאפים "ממזרים" יפים  קטנים ועל הדרך הם שומרים  עלינו לא לאכול יותר מידי.

קטע עם ברוסקטה

הכינו מבחר של כריכונים מלוחים המשלבים מעדני דגים ו/או גבינות מיוחדת, קשטו את הכריכונים וסדרו אותם על גבי מגשים. אפשר לבצוע פרוסות קטנות בחותכנים או לקנות מיני טוסטונים מוכנים. קחו מתכון: פרוסה קלויה בטעמים – ברוסקטה

ושאר ירקות

התחשבו גם באנשים השומרים על הגזרה והכינו מגשי ירקות, הוסיפו צלוחיות עם מתבלים מעניינים וקרקרים.

הכינו סלטים ירוקים קלילים צרפו שתייה אלכוהולית מתאימה וציינו בנועם את תחילת העשור הבא.

מתכונים קטנים ומהירים


 

טיפסקל  לאירוח קל

חשוב מאוד לבחור בסגנון הכנה קל ופשוט: כלומר מנות שאינן דורשות הרבה שלבי הכנה, תוספות שנדרש רק לתבל אותן ולהכניס לתנור, מנות עיקריות שצריך רק לתבל ולטגן / לאפות/ לצלות.

גם קינוחים קלים: עוגות בחושות שצריך רק לערבב את כל החומרים ולהכניס לתנור, מקפאים שאפשר לערבב את כל החומרים ולהכניס להקפאה וכו'.

לא לפחד להשתמש במוצרים מוכנים או שעברו תהליך בישול קצר המקצר זמני הכנה: במרכולים קיים מגוון רחב של ירקות קפואים, קלופים וחתוכים. ניתן להשתמש בירקות הקפואים לבישול ללא כל חשש. שימוש בירקות ממארזים מוכנים מקצר מאוד את זמן ההכנה (לא צריך לקלוף לשטוף ועוד).

בצקים מוכנים מרודדים ואפילו חתוכים ו/או ממולאים. אולם אני חייבת לסייג זאת, חשוב לבדוק מהי איכותם ומהיכן הם נקנו לא כל מה שמצוי במרכולים שווה הכנה גם אם היא קצרה ומקלה עליכם.

יש להכיר את הרגלי האוכל של אורחים. במידה ולא יודעים האם האורחים שומרי כשרות או לא רצוי להכין קינוח אשר אינו בעייתי עם ארוחה בשרית כגון לפתן, סלט פירות, פאי תפוחים או אגוזים, עלי פילו עם פירות כלומר לוותר על קינוחים משמנת וגבינות. בצורה זו נמנעים מאי נעימויות.

קישוטים – אפשר להכין מראש קרחונים מעניינים: הכניסו עשבי תיבול או פרחים בתוך מי הקרחונים והקפיאו את הקרחונים הוסיפו לשתייה החריפה או קשטו סלטים מפנקים.



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ