החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » בצק פריך: מלוח או מתוק, לפי הטעם

בצק פריך: מלוח או מתוק, לפי הטעם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הבצק הפריך מהווה בסיס נייטרלי למאפים מלוחים ומתוקים,לעוגות ,עוגיות, ולכיסנים שאפשר למלא במה שמתחשק. החומרים הבסיסיים וקלות ההכנה עושים לכל אחד חשק לגשת למטבח ולהתחיל ללוש.

 

מה לא נאמר על הבצק הנפלא הזה אשר הוא מוכן בין רגע עם מספר חומרים בסיסים, יכול ללבוש ולפשוט צורה המביאה אותנו למבחר רחב ומגוון של מיני מאפה.

 

בצק פריך מורכב בדרך כלל מקמח, מנוזלים (ביצים, מים, חלב ותחליפיו) ומשומן (חמאה, מרגרינה ושמן). סוג השומן והנוזל שבהם משתמשים קובעים את מרקם הבצק, מידת פריכותו ואיכותו.

 

זהו אחד הבצקים שאפשר להכינו מתוק או מלוח, הניטרליות שלו מאפשרת את השימוש במליות בשריות או חלביות. ברגע שלומדים את טכניקות העיבוד, הרידוד והמילוי הנכון של בצק זה, ניתן ליצור מבחר רחב ומגוון של מאפים.

 

כיום אפשר למצוא במרכולים בצק פריך מוכן ומרודד עבורנו, כשהבצק המגולגל עטוף ביריעת פלסטיק נצמד. כמו כן  ניתן למצוא ריבועי בצק חתוכים  ומוכנים, כל שנותר הוא למלא אותם ולסגור לכיסנים מלבנים או משולשים.

 

בדרך זו אנו יכולים לקצר מאוד את זמן ההתעסקות במטבח בהכנת הבצקים. מה שחשוב הוא למצוא את  הבצק שיהיה באיכות טובה . דבר נפלא נוסף שמצאתי במרכולים הוא בצק פריך על בסיס חמאה ולא מרגרינה בעידן בו כולם שומרים על הבריאות חשוב כמובן להעדיף את הסוג הזה של הבצק.

 

החומרים הבסיסיים שמהם אפשר להכין את הבצק הנפלא הזה לא פעם מאפשר יצירת שעה נהדרת עם הילדים. תוך כמה דקות מתקבל בצק המהווה בסיס לעוגיות מתוקות, כיסנים ממולאים גבינה או בשר.

 

 

טיפסקל לטיפול בבצק פריך

  • אסור ללוש את הבצק יתר על המידה, היות שחום הידיים ממיס את השומן (מרגרינה או חמאה), דבר המקנה תחושה שיש להוסיף קמח ואז הבצק הופך לנוקשה מדי עם הוספתו.
  • כדאי ללוש את הבצק עד שכל החומרים מתאחדים ולהניח במקרר כדי שהשומן ייצב  את הבצק.
  • כל הבצקים הפריכים ניתנים להקפאה. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהפשיר במקרר באיטיות עד לשימוש.
  • כאשר מכינים מבצק פריך תחתיות לפשטידה, פאי או בסיס לעוגה, רצוי לחורר את הבצק או להניח עליו נייר אלומיניום. מעל הנייר מפזרים שעועית יבשה כדי שתמנע את תפיחת הבצק בעת האפייה ויתקבל משטח פריך אפוי. מסלקים את הנייר והשעועית וממשיכים בהכנת המאפה.

 

 

עצות בדוקות למטבח יעיל וחכם

  • כדאי לרכז את כל הפירות המיובשים שנותרים ולקצוץ דק, להוסיף להם דבש תמרים (סילאן) ולערבב. תבלו בקינמון, וניל, זנגביל וכדומה ותקבלו מלית נהדרת למאפים שונים.
  • אפשר להכין וליצור מליות חלביות ממה שיש במקרר. הוסיפו לגבינות השונות שעומדות להתקלקל עשבי תיבול, תבלינים וביצים, מלאו את אחד מבסיסי הבצק הפריך המובאים כאן וצרו כיסנים או גלילות לפי דמיונכם.
  • ניתן להכין מלית בשרית מבשר בקר, עוף או הודו או בשילוב של כמה סוגים. מוסיפים ביצים, עשבי תיבול ותבלינים וממלאים.
  • רצוי להכין מלית מהירקות שיש בבית עבור צמחונים. אם אתם מכינים גלילה – מלאו אחת מהן במלית המורכבת.

 

חטיפי בצק גבינה עם זיתים

עוגיות מלוחות או חטיפי בצק פריך אופיינים למטבח הבולגרי ומוכרות בשם: "בוייקוס" – נוהגים להגישם בארוחות הבוקר  של שבת. לצד משקה חריף ומבחר ירקות כבושים.

 

אני נוהגת לשלב בבצק גם זיתים (בעיקר בגלל הילדים) ולתבל אותם לפעמים בזעתר או פלפלת חריפה.

 

3 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 חבילה (200 גרם) חמאה או מחמאה לשומרי כשרות

3 כפות זרעי שומשום

1 ביצה

200 גר' גבינת קשקבל מגוררת

1/2 כוס טבעות זיתים

קורט מלח

מעט זעתר – לפי הטעם

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

1/4 כוס זרעי שומשום ומעט קצח אם רוצים

 

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים היטב לבצק אחיד וחלק. שומרים במקרר כחצי שעה.

 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת כוס. מסדרים את העיגולים על תבנית עם רווחים שווים ומברישים בביצה הטרופה ובוזקים שומשום.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות ואופים כ- 20 -25 דקות עד שהעוגיות מזהיבים.

 

החומרים ל- 35 יחידות

 לעוד טעימה  פריכה היכנסו…

בוקרס פריך ללא גלוטן

עוגת תפוחי עץ

עוגיות מכונה -סבתא

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ