בקיצור...

  • מכינים את פרורי הקרמבל.
  • מכינים את האגסים.
  • מסדרים על התבנית את האגסים.
  • מפזרים מעל פרורים
  • אופים ,ומצננים.

מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » קרמבל אגסים, מייפל וקינמון

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון


פסקל פרץ-רובין


עוגה קלילה ומהירת הכנה המשלבת בין הפרי לבצק בדרך מעניינת. הפירות המתובלים והנימוחים מכוסים בפרורי בצק פריך עשיר. יחד הם יוצרים תזמורת של טעמים וצורת הגשה מעניינת.

 

 

לפירורים:

200 גרם קמח לבן ,מנופה

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר ,חתוכה

1/4 כפית מלח

100 גרם סוכר חום בהיר

2 כפות שיבולת שועל

1/2 כוס אגוזי פקאן

 

לריכוך האגסים:

50 גרם חמאה חתוכה

7 אגסים,  קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 כפית  מיץ לימון

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס סירופ מייפל

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ גס

 

להגשה:

שמנת חמוצה או גלידה וניל

 

 

להכנת הפירורים – במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת פירורים. מוסיפים את שיבולת השועל והפקאנים, וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת גושים קטנים של בצק.

 

עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

 

להכנת האגסים- ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בה את האגסים קלות. מוסיפים את מיץ הלימון, הקינמון, סירופ המייפל, קליפת הלימון והג'ינג'ר.

 

מערבבים עוד דקה או שתיים עד שהסוכר נמס ומצפה את הפירות (מקרמלים) ומכבים את האש.

 

מעבירים את תוכן המחבת לתבנית חסינת אש, משטחים כך שהאגסים ייצרו שכבה אחת בעובי 2 ס"מ לערך. מפזרים מעל שיכבה של  פירורים מתערובת הבצק.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני  180 (מעלות צ')  כ-20 דק', עד שהפירורים מזהיבים והנוזלים מהאגסים מבעבעים ביניהם.

מגישים שתי כפות גדושות מהמאפה, בליווי כף גדולה של שמנת חמוצה או גלידת וניל.

החומרים: תבנית: בקוטר 24 ס"מ או תבניות קוקט אישיות, משומנות

 

טיפסקל: נשארו מעט פירורים ?

עיטפו את פירורי הקרמבל שנשארו בניילון נצמד, הקפיאו והשתמשו בהם  בפעם הבאה.

 

טיפסקל: רוצים לגוון בפירות אחרים?

 

את הקראבל אפשר להכין מכל פרי: תפוחי עץ, פירות יער, אוכמניות ועוד.

ניתן להוסיף אל מתכון האגסים  3/4 כוס של פירות יער (אל האגסים). מקבלים קרמבל עם טוויסט מעניין. ניתן להשתמש באגסים משומרים, ולדלג על שלב בישול האגסים.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ