וינו סוקה מסעדת גורמה

"את  חייבת להגיע למסעדת "וינו סוקה" - מסעדת גורמה כשרה, בהרצליה פיתוח". כך חברתי פתחה את שיחתה עימי בטלפון ... והמשיכה ...

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » עוגות בחושות – הסברים,מתכונים ועצות

עוגות בחושות – הסברים,מתכונים ועצות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


אני בטוחה שהתמונה הבאה מוכרת לכם,  הטלפון מצלצל…. אתם  עונים ומהצד השני מודיעים לכם חגיגית שהם קופצים לבקר ועכשיו הם בדרך אלכם. האירוע הנ"ל קרה לי באחד מימי השבוע, כמו כולם למרות שאני בשלנית ונהנת לבלות במטבח לא תמיד יש בבית  מגוון ראוי לאירוח במיוחד במקרה של אורחי פתע.

 

במקביל התחלתי לחפש במגירות המקרר אחר מוצרים שונים על מנת שאכין עוגה מפנקת לאורחים אך בעיקר כי  אני חייבת להפעיל את התנור, כי אין כמו מאפה שיחממם את אווירת החורף שנחתה בפתאומיות.

 

אחרי חיפוש מהיר במזווה, ובמקרר הצלחתי למצוא מספר תפוחים ושאריות של אגוזים.  קמח, סוכר וביצים תמיד בנמצא – החלטתי להכין עוגה בחושה ולשלב בתוכה תפוחים. 

 

עוגות בחושות הן עוגות נהדרות, לא רק בגלל טעמן הנפלא אלא גם משום שהכנתן קצרה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסים, ערבוב, תנור וניחוח נפלא עוטף את הבית. הכנת  עוגת התפוחים הבחושה חידדה והזכירה לי את היופי והכיף בהכנת עוגה ביתית פשוטה  ללא קרמים, שמנות או שוקולד. עוגה נימוחה ומפתיעה בפשוטת הכנתה. 

 

הרעיון הגאוני, המפנק ובעיקר המתחשב בהכנת עוגות בחושות הוא ערבוב החומרים היבשים בקערה אחת, ערבוב נוזלים בקערה שנייה ואיחודם לבלילה חלקה. בוחשים בקלילות והפלא נוצר: אין צורך במערבל (אלא אם ממש אתם מתעצלים) ובהקצפות.  מספיק מטרפה או כף גדולה, ערבוב מהיר ופשוט בקערה ואתם מסודרים.

 

 

 

 

 

בחישה נעימה: הכרות מעמיקה

משפחת העוגות הבחושות הן בדרך כלל עוגות דחוסות, מרקמן יציב והן אינן מתפוררות מידי.

כאשר מכינים עוגות אלו חשוב  להקפיד לא לבחוש יתר על המידה כדי לשמור על מרקמן המיוחד.

הבחושות מכילות קמח, סוכר, שומן נוזלים, תבלינים ו…הפתעות – הלוא הן התוספות (שעליהן אפשט בהמשך)

 

נוזלים

כל נוזל מתקבל בברכה: מיץ, יין, חלב, מים, חלב סויה, יוגורט ועוד.

 

שומן

חמאה, מרגרינה (כשרות), שמן וגם מיכלי שמנת מתוקה.

 

קמחים

הקפידו לנפות את הקמח. כך מקבלים עוגות עם מרקמים קלילים, אפשר לשלב בין קמח מלא וקמח לבן, אפשר להשתמש בקמח תופח או לשלב אבקת אפייה.

 

סוכר

סוכר לבן כמובן אך  אפשר להשתמש גם בתחליפים כמו דבש, סילאן (דבש תמרים), סוכר חום, סירופים למיניהם ועוד. חשוב לדעת שכל סוכר אחר בו תשתמשו ישפיע לא רק בטעם אלא גם בגוון  העוגה.

 

אפייה

עוגות בחושות מכילות נוזלים ותוספות לכן הן  דורשות  אפייה  ארוכה  יחסית. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 170-180  מעלות (תלוי בסוג התנור).

 

 

תוספת ברוכה לבחושה

היופי בעוגות בחושות שהן לובשות ופושטות צורה בהתאם לתוספות כמו: תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות ועוד.

 

העוגות הכי טובות הן אלו אשר מוסיפים להן פירות טריים הם המעשירים את העוגות ומקנים להן עסיסיות ורכות נהדרת . אפשר להוסיף אגסים, שזיפים, בננות, דלועים, גזר ו…כמובן תפוחים. בדרך כלל אנו מקפידים לשלב תפוחים חמצמצים בעוגה (סמיט), אך ניתן בהחלט להכינה גם עם תפוחי חרמון, יונתן או מוזהב או לשלב בין הסוגים השונים. כך בדיוק עשיתי הפעם. (גם שילבתי אגס בין התפוחים).

 

אל עיסת הבצק מוסיפים  תבלינים כמו זנגביל, ציפורן, קינמון, הל, ואגוז מוסקט לפי הטעם האהוב עליכם .

 

מעשירים בסוג אחד או שניים של אגוזים וצימוקים  והתוצאה מדהימה.

 

 

אפשר כמובן לאפות את העוגה בתבנית עגולה או בתבנית כיכר (אינגליש קייק) אך מי שמעוניין לגוון ולשדרג יכול  להכין את העוגה בדרך מקוריות על ידי אפיית העוגה  בתבניות מעניינות המצויות בשפע בחנויות המתמחות, בגדלים ובצורות שונות.

 

לאחרונה אני מרבה להכינן בתבניות אישיות. גם יפה יותר וגם מאפשר למי ששומר וסופר קלוריות לשלוט על הכמות שהוא אוכל.

 

שימו לב, עוגות בחושות המכילות פרי,  סוחטות מחמאות ובעיקר מתחסלות מהר. ניתן לשומרן כ-3 ימים בימים קרירים. בימים חמים רצוי מאוד לשומרן במקרר אחרת הפרי מעלה עובש. 

 

  

טיפסקל  לבחישה נכונה

 

עוגה שפניה נבקעו, והבלילה שבתוכה גלשה החוצה מבעד לבקע, נאפתה כנראה בחום גבוה מדי. החום הגבוה גרם לפני העוגה להיקרש ולהשחים עוד לפני שהעוגה עצמה תפחה. הבלילה, שהמשיכה לתפוח. יצרה את הבקע ופרצה דרכו החוצה. 

 

עוגה דחוסה עשירה בקוביות או פרוסות תפוחי עץ היא מעט כבדה אם מעוניינים בעוגה אוורירית יותר הקציפו  את הביצים עם הסוכר והוסיפו את שאר החומרים.

  






תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ