"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » תורכי » בורקס פריך / ללא גלוטן

בורקס פריך / ללא גלוטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

בורקס פריך / ללא גלוטן


פסקל פרץ-רובין


בצק פריך עדין ללא גלוטן הופך את הבצק רך וגמיש מה שמאפשר הכנת בורקס –או כיסני בצק פריכים אותם ממלאים במלית גבינה עשירה.

 

 

1/2 1 כוסות קמח קונדיטור

 

1/4 כוס קמח תירס דק

 

3/4 כוס תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

 

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

 

1/4 כפית גרעיני דלעת טחונים

 

1 שקית אבקת אפייה

 

1 כפית מלח

 

1 ביצה

 

1/4 כוס שמן

 

1 כף חומץ תפוחים

 

100 גר' חמאה מומסת

 

1/2 כוס מים

 

למלית גבינה:

 

100 גר' גבינה מלוחה מגוררת

 

120 גר' גבינת קוטג'

 

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

 

200 גר' גבינה לבנה

 

1 ביצה

 

1 כף קמח קונדיטור

 

לציפוי:

 

ביצה טרופה

 

זרעי שומשום

 

 

מנפים את הקמחים, אבקת האפייה, גרעיני הדלעת והמלח לקערת המערבל ובוחשים.

 

לתערובת מוסיפים ביצה, שמן, חומץ וחמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

 

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה דק על נייר אפיה מקומח.

 

בקערה נפרדת מערבבים למלית את הגבינות והביצה. במידה והבלילה נוזלית מדי, יש להוסיף כף קמח קונדיטור.

 

קורצים מכל עלה בצק עיגולים בעזרת כוס הפוכה, מניחים כף מהמלית במרכז העיגול, סוגרים ומהדקים בצביטות את הקצוות.

 

מניחים את הבורקס במרווחים שווים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה וזורים

 

שומשום.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד שפני הבורקס משחימים.

 

החומרים: ל- 35 יחידות

 

המתכון מתוך הספר "טעים ללא גלוטן" של רות טרכטמן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ