ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מאפים » לחמניות ללא גלוטן ושמרים

לחמניות ללא גלוטן ושמרים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחמניות ללא גלוטן ושמרים


פסקל פרץ-רובין


הן כל כך מיוחדות, טעימות, ומהוות פתרון נהדר גם למי שעד היום לא נהנה מלחם. לחמניות ללא גלוטן  וללא שמרים. קלות ומהירות הכנה בטעם נפלא.

 

 

3 כוסות קמח קונדיטור

1 כוס תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

1 כף מחוקה אבקת סודה לשתייה

1/2 1 כפיות מלח

1 כף סוכר

1 כפית גרעיני דלעת טחונים

1 גביע לבן

2 כפות חומץ תפוחים

4 כפות שמן זית

1/4 כוס חלב

 

תוספות לגיוון:

עגבניות מיובשות

קצוצות ומושרות בשמן זית

טבעות זיתים ירוקים ו/או שחורים

עשבי תיבול קצוצים

לציפוי:

שמן זית/ביצה טרופה

זרעונים/גרעינים

 

 

מנפים את הקמחים ואבקת הסודה לשתייה לתוך קערה. מוסיפים סוכר, גרעיני דלעת ומלח. מערבבים היטב בעזרת כף או לשים במערבל עם וו גיטרה במהירות נמוכה.

 

מוסיפים לקערה לבן, חומץ ושמן זית וממשיכים ללוש עד להתגבשות החומרים לבצק אחיד ומעט דביק.

 

במידה והבצק לא מתחבר ניתן להוסיף בהדרגה חלב.

 

מכניסים לתוך הבצק את התוספת שנבחרה לגיוון וממשיכים ללוש עד לשילובה בבצק.

 

קורצים מהבצק לחמניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ.

 

מברישים את הלחמניות בשמן או ביצה וזורים מלמעלה זרעונים ו/או גרעינים.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות.

 

החומרים : ל- 10-12  לחמניות

 

טיפסקל 

רות מסבירה  שניתן: מאותה כמות בצק ניתן להכין 2 כיכרות לחם כפרי עגול.

רוצים לקבל קרום רך יש לכסות את הלחמניות שיצאו מהתנור במגבת מטבח עד לקירור

 

 המתכון מתוך הספר " טעים ללא גלוטן" של רות טרכטמן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ