בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » תימני » קובאנה/ ללא גלוטן

קובאנה/ ללא גלוטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קובאנה/ ללא גלוטן
מתכוני עדות מהמטבח התימני

תגיות: ללא גלוטן, מאפה, עדות, קובאנה, שמרים, תימן



פסקל פרץ-רובין


מי שרוצה ומתגעגע לקובאנה מבית אמא  ולא יכול היה מטעמי בריאות ואו רגישות לגלוטן ליהנות ממנה . ישמח בוודאי עכשיו  להכינה בגרסה נטולת הגלוטן .

 

 

1/4 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

1/4 1 כוסות קמח קונדיטור

1/4 כפית גרעיני דלעת טחונים

1 כפית מלח

1 כף סיבים תזונתיים

1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כוסות מים פושרים

100 גר' חמאה מומסת

 

 

מנפים את הקמחים בקערה. מוסיפים גרעיני דלעת, סיבים, גואר גאם ומלח ומערבבים היטב. לתערובת מוסיפים

את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.

 

מוזגים בהדרגה את המים ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק דביק. את הבצק מכסים בניילון ומניחים  להתפחה במקום חמים ל-20 דקות.

 

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. כל אחד מהכדורים פותחים, מברישים בחמאה מומסת, סוגרים שוב לכדור ומניחים בסיר מיוחד לקובאנה משומן היטב.

 

מניחים זה ליד זה בתחתית הסיר את הכדורים ומעל מוזגים את החמאה המומסת שנותרה.

 

מכסים את הקובנה בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת למשך 20 דקות. לאחר התפיחה סוגרים את סיר הקובאנה במכסה ומניחים על להבת כיריים נמוכה.

 

לאחר 20 דקות מעבירים את סיר הקובאנה הסגור מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד להשחמה.

 

החומרים: לסיר ג'חנון

 

טיפסקל:

לדברי רות: הקובאנה המקורית דורשת אפייה איטית שנמשכת לילה שלם, אבל שווה לחכות לה. לשם כך יש לוותר על בישול הבצק על להבת הכיריים ולאפות ישירות בתנור.

לפני האפייה יש להניח על בצק הקובאנה קוביות קטנות של חמאה (כ-50 גר') ולאפות בחום שבת.

 

 

 

שלבי הכנה

שלבי הכנה

 

 

המתכון מתוך הספר: "טעים ללא גלוטן " של רות טרכטמן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ