"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » מבשלים עם ילדים בחופשה

מבשלים עם ילדים בחופשה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. הנה מקצת החוויות שלי עם הילדים בממלכת הבישול עצות וטיפים להורים מתחילים וכמובן מתכונים מוצלחים להכנה משותפת.

כמדי שנה החופשה הגדולה מגיעה לשמחת הילדים, וההורים נכנסים לכוננות ספיגה. תחילה מתחילים לברר פרטים על קייטנות, וכשהעניין מסודר פחות או יותר – מתחיל החיפוש אחר שאר העיסוקים. מה עושים איתם בסוף השבוע? מה עושים איתם כאשר הקייטנה נגמרת?

כאמא מנוסה לארבעה בנים אני יודעת שזה לא קל, וככל שהם גדולים – זה נעשה אפילו יותר קשה. במהלך השנים אימצתי שיטה אשר מחופשה לחופשה שכללתי ושיפרתי, בהתאם לילדים ולגילם.

הכנסתי אותם לעבוד במטבח, יצרתי מעין חוג בישול לילדים אצלי בבית, והחזרה על הרעיון מידי שנה רק המחישה עד כמה הוא הצליח וגרם לאושר ולסיפוק. לילדים ולי. מחופשה לחופשה הילדים הופכים לעצמאים יותר, עובדים נכון, מעיזים יותר ומכינים מנות מורכבות והתוצאות מדהימות. עובר עליהם יום ארוך ומעייף עם ארוחה שהכינו בעצמם – שלא ישכחו לעולם.

 

אם אתם מחליטים לאמץ את הרעיון שלי מומלץ להתחיל עם הפיצה שהיא המאכל הכי פופולרי והאהוב כמעט על כל הילדים. בכל שנה התאמתי מחדש את הכנת הבצק, והצורה והתוספות בהתאם לגיל הילדים ולדרגת הקושי המתאימה להם.

אם אתם מארגנים ילדים בגילאים שונים, הרי שהגדולים יעזרו לקטנים ובסופו של היום תקבלו מבחר רחב ומגוון של פיצות ההופכות ליופי של ארוחה.

כדאי להתארגן עם הורים נוספים ולעשות תורנות: כל פעם הורה אחר נרתם למשימה ועורך חוג בישול עם הילדים. הילדים ייהנו מגיוון, ואתם תזכו לימי חופש אחרי החוג שאתם תארגנו במטבחכם. הנה המתכונים שאספתי במשך השנים, מחולקים לפי גיל ודרגת קושי:

לילדים מגיל שלוש: פיצה שבלול

לילדים מגיל ארבע-שש: פיצה על פיתה

לילדים מגיל שש ומעלה: פיצה לממהרים ללא בצק שמרים

לילדים-נערים מגיל 13, בהשגחת הורים: פיצה אמיתית על בסיס בצק שמרים ורוטב עגבניות

 

 

טיפסקל לעבודה בטוחה עם ילדים:

חשוב להקפיד:

  • לקרוא את המתכונים יחד עם הילדים, כדי שיבינו את שלבי ההכנה.
  • להכין את כל המצרכים הדרושים לעבודה לפני תחילת העבודה.
  • לבחור יחד עם הקטנים מה להכין בהתאם לרצונם.
  • לא להיעלם מהמטבח – גם אם הילדים גדולים, יש להי שאר ברדיוס הקרוב.
  • כללי בטיחות – להקפיד איתם על כללי הבטיחות  במטבח. יש לשוחח איתם על זהירות עם סכינים ושאר כלים חדים ועל התנור החם.
  • סדר וניקיון – להקפיד על כללי הסדר והניקיון הנחוצים לעבודה נכונה: יש לוודא שהילדים שוטפים ומסבנים היטב את כפות הידיים לפני העבודה.
  • לבדוק שהציפורניים גזורות היטב והשיער הארוך אסוף. בזמן שהילדים מחכים משלב עבודה אחד לשני, רצוי לבקש מהם לנקות את סביבת העבודה ולהחזיר למקום כלים, מוצרים וכדומה.
  • סיום טוב לחגיגה – בתום האפייה או הבישול, חשוב מאוד לערוך עם הילדים שולחן ולשבת איתם לאכול. אל תתפתו לאפשר לכל אחד לחטוף את האוכל מהתבניות –  זה מאבד מערך העבודה ומההתייחסות למאכלים.

 

 

טיפסקל לאפייה עם ילדים:

  • יש להדגים איך קוצצים בצל, כיצד כותשים שום ואיך חותכים עגבניות לקוביות.
  • לעקוב אחר הילדים בתהליך הכנסת המאפה לתנור והוצאתו ממנו.
  • לעזור בקימוח משטח עבודה והעבודה עם הבצק: פתיחתו, רידודו, מריחת הרוטב  ואם צריך – גלגול לגלילה.
  • לחתוך ולפרוס לפרוסות.

 

 טיפסקל לקיצורי דרך:

  • אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות ומרוסקות במקום שהילדים יחתכו את העגבניות.
  • אפשר לקנות רוטב מוכן לפיצה או לספגטי ולקצר את תהליך הכנת הרוטב. היום יש מבחר גדול ומעניין של רטבים. אפשר גם להציע רוטב שהכנתם מראש.

עבדנו עכשיו אוכלים

 ואם כבר בילדים עסקינן בוא לקראו ,ללמוד, לקבל שלל רעיונות ,הפעלות, משחקים ועוד נושאים מדליקים בתחום

התזונה הנכונה והבריאה לילדנו אני מזמינה אותכם בחום להיכנס לאתר הילדים רוצים  את זה 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ