חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » תבלינים: סוד הטעמים במטבח

תבלינים: סוד הטעמים במטבח

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


כשאומרים שוק, אומרים חגיגה של צבעים, מרקמים ובעיקר ריחות. בין הבגדים הצבעוניים לפירות סמוקי הלחיים, מדיפים ניחוח עז מלכי השוק – התבלינים. ערימות-ערימות טחונות וגרוסות, גרגרים זעירים, כוכבים ושבבים של אניס וקינמון, כורכום וזעפרן, לימון פרסי וסומק, וכולם עמוסים ודחוסים, מציצים מתוך שקי יוטה כפריים או קערות חרס דקורטיביות.

 

התבלינים הם בסיס הטעם של המאכלים האהובים עלינו. כל תבלין וניחוחו, כל תבלין והשפעתו הייחודית. תערובות תבלינים משנות את התבשילים מקצה לקצה ומקנות להם אופי אחר. צריך רק לבחור, לנקות, לערבב ולטחון, ובעיקר לשמור על הטריות. מכאן הם כבר עושים את העבודה.

 

 

 

אני זוכרת שאמי נהגה לקנות תבלינים שלמים. בבית היא פיזרה אותם על טסי נחושת רחבים, ייבשה בשמש יום או יומיים ורק אחר כך החלה במלאכת הניקוי – נוטלת חופן או שניים מהגרגרים, מקפיצה באוויר בתנועות מיומנות ומסלקת שאריות פסולת ואבנים קטנטנות. לאחר שסיימה את הניקוי הכניסה אמי את התבלינים השלמים לצנצנות בעלות סגירה הרמטית. פעם או פעמים בחודש, בהתאם לצורך ולמה שעמדה לבשל, נטלה חופן ממבחר התבלינים הרצויים וטחנה אותם עד דק. לא במעבד מזון או במטחנת מזון, אלא ב"מארז" – עלי ומכתש שבעזרתם כתשה את הגרגרים ושילבה ביניהם עד שקיבלה את התערובת שרצתה בדיוק: טרייה, טחונה דק ומעלה ניחוחות טובים ועזים.

 

אין טעמו של התבלין הטרי כטעמו של זה הנקנה ארוז בשקיות צלופן או בבקבוקוני פלסטיק. התבשילים שתובלו בתערובות אלו היו נפלאים בטעמם וקסומים בניחוחם, שהיה נישא בחלל הבית עוד זמן רב לאחר הבישול. כיום אפשר למצוא שפע של תערובות תבלין מוכנות לכל מטרה. התערובות מקצרות את זמני העבודה במטבח, אך אני מעדיפה להכין בעצמי את התערובות שלי, וממליצה גם לכם לעשות כך. כך תמיד תדעו מה התערובת מכילה ומה איכותה, והכי חשוב – ריכוזה יהיה בדיוק לפי טעמכם.

  

 

 

 

טיפסקל לשימוש בתבלינים

על אף שרצוי לפנות זמן ולהכין תערובות איכותיות, כיום בעידן האינסטנט הפיתוי לקנות מן המוכן גדול.

לכן המלצתי:

  • קנו תבלינים במקומות המיוחדים לכך, כיוון שבמקומות אלו יש תחלופה גבוהה של תבלינים. כך התבלין שנקנה טחון יהיה טרי יחסית ובאיכות טובה מזו של המרכולים.
  • קנו כמויות קטנות של תבלינים. אם קניתם כמות גדולה, אחסנו במקפיא או במקרר.
  • אם קניתם גרגרי תבלין, הקפידו לנקות אותם ולטחון סמוך לשימוש.
  • רכשו מטחנה חשמלית קטנה המאפשרת טחינה מהירה ויעילה, וכן עלי ומכתש עשויים אבן המאפשרים ריסוק כמויות קטנות של גרגרים לשימוש מיידי.
  • החזיקו במזווה רטבים ופריטים נוספים לתיבול מאכלים, כמו רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, סילאן, רכז רימונים, רוטב ווסטרשיר, רוטב טריאקי, סוכר חום, סוכר דמררה, אבקות מרק שונות (ללא מונוסודיום גלוטמט) ורוטבי צלי.

 

 

מתכונים ותערובות מתובלות:

תערובת ראס אל-חנות

 

תערובת גראם מסאלה

תערובת אופיינית למטבח ההודי עם 15-8 סוגי תבלינים, המלווה תבשילים רבים. לכל אזור בהודו תערובת משלו עם מידת חריפות שונה.

 

החומרים לצנצנת בינונית:

6 כפות כוסברה, טחונה

7 כפות פלפל שחור, טחון

5 כפות כמון, טחון

2 כפיות קינמון, טחון

1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

½1 כפיות ציפורן, טחונה

1/2 כף אגוז מוסקט, טחון

½1 כפיות הל, טחון

1 כף עלי דפנה, טחונים

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים. מעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית ושומרים במקום קריר ויבש.

 




חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ