בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » נא להכיר: שי-טאקי ושי-מג'י – פטריות מזן מיוחד

נא להכיר: שי-טאקי ושי-מג'י – פטריות מזן מיוחד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 בעבר נחשפנו לפטריות מיוחדות ולא שגרתיות רק כשביקרנו בשווקים בחו"ל. כיום גם בשווקים המקומיים ניתן למצוא פטריות מזנים שונים, השונים במראה, במרקם ובטעם ועשירות בסיבים ובערכים תזונתיים. את הפטריות ניתן לשלב בהכנת מטעמים מיוחדים, הן מקנות טעם וניחוח אופייני לתבשיל ואם יודעים לזהות את דרך השימוש בהן נכון- אפשר להעשיר את המטעמים אותם אנו מכינים.

אנו מכירים זנים בודדים של פטריות אך לשמחתי בורכנו בחוות פטריות תקוע העוסקת בגידול, ייבוא ושיווק פטריות מאכל מיוחדות. מחווה זו השווקים והמטבחים בארץ הועשרו במבחר מגוון חדש ומיוחד של פטריות מיובשות וטריות, המאפשרות לנו הבשלנים ליצור מטעמים מעניינים ולהעשיר את מגוון הטעמים והמרקמים הקיימים.

כיום   אפשר למצוא בשווקים פטריות טריות מסוג: פטריות מלך היער, פטריות שי-טאקי, פטריות אלמוג היער, פטריות אנוקי , פטריות שי-מג'י לבנות וחומות .

כמו כן מצויים בשווקים פטריות מיובשות מסוג: פטריות פורצ'יני, פטריות שי-טאקי, פטריות מאיטאקי, פטריות יער, ופטריות שמפיניון מיובשות.

 

 

פיטריות שימגי

 

 

בחרתי להתמקד בשתי פיטריות  מיוחדות אותן קיבלתי לטעימה וניסיון: 

פטריית השי-טאקי- שיטאקה פטריית השיטאקי מקורה ביפן. השם שיטאקי ביפנית משמעותו: פטריית עץ השי ("שי" הינו עץ דומה לעץ אלון ביפנית ו"טאקי" משמעותו פטרייה), וכשמה כן היא, בגידול המסורתי היא גדלה על גזעי עץ האלון או על עצי אלון כרותים. שיטאקי היא הפטרייה הפופולארית ביותר במזרח הרחוק, ובשנים האחרונות גדלה הפופולאריות שלה גם בעולם המערבי. פטריית השיטאקי נחשבת לפצצה של בריאות עשירה בסיבים תזונתיים. עשירה בסֶלֶניום (מינרל נוגד חִמצון איכותי), ברזל, , ויטמין C ועוד. לכן מייחסים לפטריית השיטאקי סגולות מרפא רבות כמו חיזוק מערכת החיסון, וויסות לחץ הדם, הפחתת כולסטרול ושומנים בדם. הפטרייה דלת קלוריות ואינה מכילה כולסטרול.

הפטרייה מיובאת ארצה מסין, היא פטרייה טרייה ארומאטית, בשרנית וטעמה ייחודי. כאשר משלבים את פטריות השיטאקי בבישול, הן מקנות ארומה ייחודית לתבשיל. השיטאקי משתלבת נהדר בהכנת פסטות, אומלטים, ירקות מוקפצים, קישים, תבשילי עוף, בשר, דגים…

 

פטריות שי-מג'י חומות ולבנות

אלו פטריות הצומחות כגוש של 20-25 פטריות קטנות. הן מגיעות מחוברות זו לזו בתוך שכבה דקה של מצע גידול. לפני הבישול יש להפרידן מבסיס האשכול. הפטריות מעט מרירות בטעמן לפני הבישול – ולכן הן מתאימות לבישול והקפצה. פטריות השי-מג'י מכילות מרכיבים טבעיים מעוררי טעם המכונים ביפנית "אוממי" המוסיפים עומק לכל חוויה קולינארית. אחרי הקפצה בחמאה או שמן זית, מתגלה טעמן הנהדר ומרקמן המיוחד. פטריות השי-מג'י עמידות בבישול ארוך, ובהקפצה ואינן מאבדות מטעמן ומרקמן האופייניות. ניתן לשלבן במאכלים רבים כמו: פסטות, אומלטים, סלטים, ירקות מוקפצים, קישים, מרקים, רטבים, ריזוטו ותבשילי עוף בשר ודגים.

מרקמם וצורתן הכל כך מיוחדת שמירה ויגנסברג מנכ"ל חוות פטריות תקוע מסבירה : "שני סוגי פטריות השי-מג'י שאנו משווקים דומים מאוד בטעם ובמרקם. אפשר לבחור ביניהן על בסיס תרומת הצבע של הפטריות למתכון – למשל פטריות שי-מג'י לבנות לתבשיל כהה ופטריות שי-מג'י חומות לתבשיל בהיר. ביפן השי-מג'י מדורגות במקום השני אחרי פטריות השי-טאקי. לאור ניסיוננו בשנה האחרונה בשיווק ומכירת זני פטריות מיוחדים ראינו שהציבור הישראלי מגלה פתיחות ואהדה רבה לטעמים ולמרקמים החדשים. אני מאמינה שעם הזמן פטריית השי-מג'י תדורג בארץ במקום השני, בדומה ליפן".


רוצים ללמוד ולדעת עוד על פיטריות? הכנסו לאתר של חוות תקוע:

www.tekoafarms.co.il


טיפסקל – לפריסה אחידה

לפריסה אחידה של פטריות לסלט: קוטמים את רגל הפיטרייה כמעט עד לבסיסה, מניחים על מפלח ביצים ומפלחים לפרוסות שווה.

 

 

טיפסקל – לשימוש נכון בזן חדש

אם זו לכם הפעם הראשונה בה אתם משלבים זן כזה או אחר בבישול נסו תחילה לשלבו במאכלים לא דומיננטיים כדי ללמוד את מרקמו, טעמו וניחוחו המיוחד. התחילו ברטבים, בסלט או אומלט ומשם כבר תצליחו לשבצו בכל מאכל.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ