שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » פריז של פטיסרי ,פרלינים וספרי בישול

פריז של פטיסרי ,פרלינים וספרי בישול

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 

חזרתי ארצה אחרי גיחה קצרה בת שבוע ימים לפריז. חשבתי שאצליח לנתק את עצמי לגמרי מעבודתי ובעיקר מהתחום הקוסם לי ביותר – הגסטרונומיה – ואסתפק במנוחה ובספיגת ניחוחה המשכר של עיר האורות, אך מהר מאוד מצאתי את עצמי נמשכת כבמטה קסם אל כל מה שיש לו איזשהו קשר למזון ולאוכל. ביקרתי במעדניות, בבתי קפה, במסעדות, בקונדיטוריות – פטיסרי, בבתי מאפה – בולנז'רי, בבוטיקי שוקולד – שוקולטיירים, בחנויות כלי בית, גאדג'טים ומכשירי חשמל שלצדם מבחר ספרי בישול המדגימים כיצד משתמשים בכלי, בחנויות ספרים ובספריות. גולת הכותרת הייתה חנות ספרים מיוחדת המתמחה אך ורק בספרי בישול.

היות שאני מקפידה בנושא הכשרות, את הימים הראשונים העברתי מן הסתם בעיקר בצפייה ובספיגה של ניחוחות חדשים, איך ומה מגישים, התמחויות שונות בתחום האוכל, חדשות קולינריות וצורות הגשה מעניינות מאוד, אשר כמה מהן אני מאמצת בחום תוך התאמתן לגרסה כשרה. עדיין, כפי שזכרתי היטב מביקוריי הקודמים, הצרפתים מחכים בתור לבאגט המפורסם שלהם ולמיני המאפים המדהימים המפארים כל חלון ראווה של פטיסרי. הפרלינים מבצבצים וקוסמים לעוברים והשבים להיכנס לבוטיק השוקולד ולא רק לספוג את ניחוחו אלא לקנות כמה פרלינים, גם במחיר גבוה במיוחד, הן כלכלית והן קלורית.

דבר מעניין שנחשפתי לו הפעם הוא המבחר הגדול של קונדיטוריות בעלות התמחות אתנית הפזורות במקומות שונים בפריז, כמו קונדיטוריה לעוגות וממתקים אלג'יראיים שלא דמתה כלל למה שהכרתי וקונדיטוריה ומסעדה למאכלים תוניסאיים ומרוקאיים.

לא יכולתי שלא לבקר ברובע היהודי St. Pauh אשר לאורכו מפוזרות עשרות חנויות מגוונות העוסקות במזון כשר. כשנכנסים לרחוב השושנים, rue des rosiers, זו בכלל חגיגה. תמצאו כאן בית מאפה לכל סוגי המאפים המזרחיים, או כפי שהם מכונים במקום אוריינטליים, ים-תיכוניים, אשכנז ועוד. כל הדבלה, המקרוד והזבליה ביחד עם הכיחל, הקיגל, השטרודל וכמובן עוגות הפרג, כל ההרינג וביצי הדגים, פיתות, לפה, חלות ובייגלה – כולם יחד צמודים וקשורים.

לא רחוק משם, בהמשך הרחוב, תגיעו למסעדה שבה ניתן לאכול קוסקוס עם תוספות אופייניות וגם גפילטע-פיש וקוגל שאפשר לאכול במקום או לקנות הביתה, לבחירתכם.

אם צעדתם ברחוב הזה כשאתם מנסים לספוג את המראות והאווירה, מיד יזמינו אתכם לאכול פלאפל בפיתה עם טחינה או שווארמה עסיסית. ברחובות הצדדים תמצאו מבחר גדול של חנויות, גלריות, בתי כנסת, חנויות ספרים בעברית ובוטיקים קסומים. שווה להסתובב בסן פואל ובאזור le marais, חוויה קסומה כשלעצמה.

ככל שעברו הימים והסביבה הקרובה הבינה שהאוכל הוא הנושא שקוסם לי, סיפרו לי על חנות מיוחדת לממכר ספרי בישול המתפרסת על פני כמה קומות, בשם LIBRAIRIE GOURMANDE. החנות עוסקת בכל נושאי הבישול והגסטרונומיה בכל הזמנים: תולדות האוכל, התפתחות הקולינריה, סוגי מזון וכמובן ספרי בישול מכל העולם. אחרי שקיבלתי את הכתובת הגעתי למקום. מבחוץ החנות לא נראית גדולה, אך כשנכנסים לתוכה מגלים מתחם ענק שאפשר לבלות בו כמה ימים בחיפוש אחר ספרים בכל נושא שרק תרצו. הביקור במקום ממש חובה לכל חובבי האוכל והקולינריה (92 rue Montmartre).

 

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ