מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » טעימות שמן זית

טעימות שמן זית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


שמן זית מושרש בתרבות הישראלית והפך בשנים האחרונות לחומר גלם הכרחי בכל מטבח. בארץ תמצאו מבחר רחב ומגוון של  שמנים זניים. על  נפלאותיו, סגולותיו  והשפעתו המעולה של שמן הזית על המנות אותם אנו מכינים דובר רבות. 

 

אך הידעתם שטעמו של שמן זית אחד אינו דומה לשני?

 

 

 

סוגי שמני זית

סוגי שמני זית

 

גורמים רבים משפיעים על טעמו של שמן זית, כמו: מקום גידול הזיתים, האקלים, סוג האדמה ועוד. הטראור כמו: ביין.

 

כך מקבלים שלל סוגי שמני זית השונים בטעמם, בגוונם ואגב כך הם המשפיעים על טעם המנות. אחד מתוק ועדין , השני חריף, אחד עשבוני ירוק ופירותי, והאחר מריר וחריף  או ארומטי בעל חריפות בולטת.

 

גיוונים ושינויים אלו  בין סוגי שמני הזית הובילו את השף דוד ביטון להכין ארוחה מיוחדת במינה.

 

ארוחת "שמן זית" מוגשת  במסעדת La Regence במלון "המלך דוד" במהלך חודשי הקיץ, בימים א', ג' ו-ה'.

 

תפריט שמן זית

תפריט שמן זית

 

תקבלו ארוחת טעימות ייחודית סביב עולם "שמן זית" ובה שלוש-עשרה מנות שבכל אחת מהן משולב, שמן זית זני.

 

בשלב מסוים במהלך הארוחה מגיעה אל השולחן מלצרית חייכנית עם עגלה ובה מבחר סוגי שמני זית ששולבו במנות הארוחה:

 

הלצ'ינו מאיטליה – עדין מאוד, הקורונייקי מיוון- ירוק ופירותי, פיקואל מספרד- מעט מריר, פישולן מצרפת -מאוזן בטעמו, הארבקינה מספרד – ארומטי וחריף מעט, והסורי המוכר מוצאו מלבנון  – שמן עם נוכחות חזקה וגוון עז.

 

החוויה מתעצמת כשלצד ההסברים על סוגי שמני הזית מוגשות צלוחיות קטנות,  שאליהן  נמזגים סוגי השמנים הזניים, והסועד טועם את סוגי השמנים שמהם הוכנו מנות הארוחה.

 

שוקולד, סוכריות שמן זית

שוקולד, סוכריות שמן זית

בדרך מיוחדת זו יכול הסועד גם להיחשף אל זני שמני הזית ולזהות את נוכחותם במנות הטעימות המוגשות לאורך הארוחה.

 

זו חוויית טעימות מיוחדת במינה המורכבת ממנות העשויות מחומרי גלם משובחים ובשיטות  בישול חדשניות ההופכים את הארוחה לחוויה קולינרית.

 

ארוחת טעימות "שמן זית" היא בעצם מטבח ישראלי עכשווי, כשר, משובח ומפתיע.

 

 

 

 

תפריט שמן זית

 

מסעדת La Regence במלון "המלך דוד": www.la-regence.co.il

 

צילומים: יורם אשהיים, פסקל פרץ-רובין

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ