סיר ומחבת עם פטנט

מי שרוצה להתחדש  בסיר או מחבת מוזמן  להציץ בשלל מוצרי BALLARINI  האיטלקי לאחרונה  השיקו  קולקציה חדשה של סירים ו

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » התשובה לימים קרים

התשובה לימים קרים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


היום הוא הזמן להכנת מרק מהביל, כזה המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת. אני עדיין זוכרת את הניחוחות שקיבלו את פניי בילדותי, כשהגעתי הביתה לאחר יום לימודים ארוך.

 

הגשם התדפק חזק על החלונות, הרוח שרקה בחוץ, ואמי, בחיוך גדול ומזמין, כיוונה אותנו אל המטבח לטעום את המרק שהכינה. זה היה הרגע הנעים ביותר של היום, מכיוון שאמי הכינה מרק אחר מדי יום ביומו, והמרק המצוין הזה, מלבד ניחוח משכר, הכיל גם הפתעות.

 

"הפתעות" הוא השם שאנחנו, הילדים, נתנו לכל אותן תוספות שהיו מוסתרות בנוזל המרק הצבעוני. פעם הוא היה ירוק, פעם זהבהב ופעם אדמדם, ולפעמים צפו בו ירקות, קטניות או שילובים מעניינים של כופתאות ובצקניות.

 

עוד מגרם המדרגות שהוביל אותנו אל דלת הבית, ניסינו לנחש לפי הריח איזה מרק הכינה אמא היום. לפעמים אפילו ערכנו תחרות עם פרסים למנצח.

כיום, קיץ או חורף, אני מקפידה להכין מרקים לילדיי. הסיר שאני מניחה על הכיריים לעולם לא יהיה קטן או בינוני, אלא סיר ענק וגבוה, כזה המאפשר לקטנים לעמוד על קצות האצבעות ולנסות להציץ לתוכו (בזהירות!), בדיוק כפי שאני עשיתי בילדותי.

המרקים משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר. התוספות שאיתן אני מעשירה את המרק נבחרות לפי טעם בני הבית.

כשאני מסבירה כיצד יש להכין מרק, אני מתחילה תמיד בכלל חשוב אחד – כדי ליהנות ממרק מוצלח וטעים חייבים להקפיד על חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים.

רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק, או להכין ולהשתמש בציר עוף ובשר מוכן מראש .

אני מבינה את אלו שמתוך מהירות וחוסר זמן משתמשים באבקות מרק מוכנות, אין שום פסול להיעזר באבקת מרק אלו אך אנה הקפידו להשתמש באלו ללא חומרים משמרים, ללא נתרן , ללא מונוסודיום גלוטמט, ומכילות חומרים טיבעיים בלבד וגם אז  חשוב להשתמש בכמויות קטנות.

זמן המרק, שלל מרקים על הכיריים

מרקים בשלוש קבוצות:

מרקים צלולים

המוגשים בדרך כלל כפתיח לארוחה חגיגית ומלאה ותפקידם לעורר את התיאבון. את המרקים מעשירים בתוספות כמו נטיפי ביצים, שקדי מרק, אטריות דקות או כיסוני בצק ממולאים.

מרקים סמיכים

המוגשים בדרך כלל באמצע הארוחה או כארוחה בפני עצמה, ותפקידם למלא את הבטן. מרקים, המככבים בימות החורף, אלה מכילים ירקות, בשרים, קטניות, דגנים, והם סמיכים ומעובים.

מרקים קרים

המוגשים בימים חמים בקיץ ותפקידם לרעננן ובעיקר לפנק את החיך, כמו מרק יוגורט ומלפפונים, גספאצ'ו או מרק אפרסקים.

במרקים המוצעים בפרק זה אפשר תמיד לשנות את התוספות, לשלב טעמים האהובים על בני ביתכם או לעבות ולהסמיך את המרק על-ידי הוספת בלילת קמח, פסטה, פתיתים, קטניות ודגנים שונים. כל אלו ישפיעו על איכות המרק, אך אין צורך לחשוש. הוא לא יתקלקל – תמיד תוכלו לתקן ולשפר את הטעם, וכל שצריך הוא להעז.

 

טיפסקל להסמכת מרקים

בעונת החורף המרקים הופכים בקלות לארוחה מלאה, לכן הקפידו לעבות את המרק ולהעשירו בתוספות. בקיץ הגישו אותו צלול או עם נגיעה קלה של ירק או שניים. איך מסמיכים מרק?

הוספת קטניות ודגנים

העשירו את המרק בדגנים ובקטניות כגון גריסים, אורז, עדשים אדומים או ירוקים, פול, גריסים, בורגול גס ועוד.

הוספת עשבי תיבול

הוסיפו למרק לפחות צרור עשבי תיבול או ירקות ירוקים: שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, עלי מנגולד, תרד, כרפס, בצל ירוק וכרישה. לקראת סוף הבישול טחנו את המרק טחינה קצרה.

הכנת רביכה

המיסו 50 גר' חמאה / מחמאה או מרגרינה והוסיפו קמח בכמות הרצויה, שתקבע את דרגת הסמיכות של המרק. מוסיפים לתערובת מעט מנוזל המרק ומערבבים. יוצקים את כל התערובת חזרה לסיר.

תוספות אחרות

הוסיפו למרק קרוטונים מתובלים, שקדי מרק או זרזיפי ביצה טרופה עם מעט מיץ לימון, פסטה או אטריות.

ריסוק ומעיכת ירקות

רעיון נפלא שכדאי לאמץ: מצויין בעיקר עבור ילדים סרבני ירקות – מרסקים את המרק במעבד מזון ולא מספרים להם מה יש בפנים. כך הם יהנו מהמרק ויזכו בירקות החשובים כל כך.

 

 

הכינו את המזווה לחורף

כדאי להצטייד במצרכים בעלי חיי מדף ארוכים שטוב שיהיו בבית, וכך קל תמיד להכין מרק מנחם באופן ספונטני. אם בכל זאת חסר לכם חומר גלם מסוים – לא נורא. לא חייבים להיצמד בהכרח למתכון. הדבר הנהדר בהכנת מרקים הוא הפוטנציאל היצירתי הטמון בהם. אל תפחדו לשלב ירקות שונים ותוספות – שילוב החומרים שיש בבית מניב לעתים תוצאות מדהימות.

קטניות ודגנים

קנו מבחר רחב של קטניות ודגנים, גם אם אינכם מכירים היטב את טעמם או משתמשים בהם לעתים קרובות. אחסנו חומוס, שעועית על כל סוגיה (אדומה, מנוקדת, חומה ועוד), עדשים בצבעים שונים, גריסים, גריסי פנינה, חיטה, אפונה יבשה ואורז מסוגים שונים.

פתיתים ופסטה

אחסנו בארון שלושה-ארבעה סוגי פתיתים, אטריות ופסטה בצורות שונות – אלו יכולים להפוך כל תבשיל לעשיר ולמשביע. עבור הילדים גוונו בפסטה בצורות מעניינות, כדי למשוך את תשומת לבם ולעודד אותם לטעום דברים חדשים.

אבקות מרק

קנו כמה סוגי אבקת מרק שישמשו לחיזוק טעמם של מרקים ותבשילים שונים. הקפידו לבחור את אלו ללא חומרים משמרים ללא מונוסודיום גלוטמט,ללא נתרן והקפידו לבחור בעיקר את האבקות שכתוב על האריזה שהן מכילות רכיבים טיבעיים בלבד. השימוש בכמות מבוקרת של אבקות מרק אינו מזיק ואף יכול לפתור חוסר בתבלינים בסיסיים במטבח. חשוב לזכור שכשמשתמשים באבקות מרק אין צורך להוסיף כמעט מלח.

כמובן שאפשר לדלג על אבקות אלו במקרה זה הכינו מראש ציר בקר או עוף או קנו צרים אלו מוכנים בחניות ומעדניות.

תערובות תבלינים

בשווקים קיימות תערובות תבלינים אתניות המעניקות טעם ייחודי למרקים, כמו בהרט וחוואיג'. כדאי להוסיף את התערובת למרקים המוכרים כדי לקבל מנה חדשה בניחוח מעניין. אם אינכם משתמשים בתבלין כלשהו באופן יומיומי – שמרו אותו במקפיא.

 

היכנסו וקבלו שלל מתכונים למרקים טעימים ומחממים…… 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ