רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » סיליקון

סיליקון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


סיליקון- לא רק על שולחן הניתוחים

בשל תכונותיו המיוחדות, אין כמעט דבר שלא עושים ממנו. מהרגע שהסיליקון התגלה על ידי יצרני כלי המטבח, הוא זומם להחליף כמעט כל אחד מהאביזרים המוכרים לנו.

 

בעברית זה נשמע אותו הדבר, סיליקון. אבל באנגלית ניתן להבדיל בין Silicon לבין Silicone. הראשון הוא יסוד כימי, שבעברית נקרא גם צורן וסימנו Si. הסיליקון הוא יסוד חשוב בהיווצרותם של החיים, חשוב לבריאות ובנוסף משמש חלק בתערובת, פולימר, שנקראת Silicone.

 

התערובת הזאת היא החומר שמוכר לנו היטב מתחומים רבים בחיים: החל בשתלים בתוך כמה מהחזות המפורסמים בארץ ובעולם, דרך מוצרי קוסמטיקה ועד לכלי מטבח. הכימאי הבריטי פרדריק קיפינג הוא האחראי לפיתוחו של הסיליקון דמוי הגומי, שממלא תפקידים כה רבים בחיינו בעשורים האחרונים.

  

מספר תכונות מיוחדות הביאו את הסיליקון אל המטבח: הוא אינו נוטה להכתמה והוא עמיד בהדבקה, מגע של האוכל בו אינו מסוכן. חוץ מכלים במטבח הביתי, הסיליקון נמצא גם בשימוש בתעשיית המאפים, בעיקר כחומר מבודד בידיות של כלים. לדוגמה, כפפות אפייה מסיליקון עמידות בחום של 357 מעלות. בנוסף לכך הוא גמיש, קל ואטום, והיצרנים יודעים לעשות ממנו כלים במגוון עיצובים. הסיליקון מחליף אט אט את כלי העץ והמתכת בשל משקלו הנמוך ומפני שקל מאוד לנקות אותו עמיד בחום ובהקפאה. התעשיינים עושים ממנו כמעט הכל: תבניות אפייה, מגשי קרח, משטחי חיתוך, תרוודים, כפות ומה לא. יתרון חביב נוסף של החומר הוא שניתן לייצר אותו בכל גוון, מה שמוסיף צבע למטבח. הסיליקון הוא כיפי וגם חסכוני. מכיוון שהמזון משתחרר ממנו בקלות, אין צורך לשמן את תבניות האפייה ואין צורך להשתמש בנייר אפייה. החומר כל כך עמיד בפני הדבקה, עד שכמעט אין שום צורך לנקות אותו בתום השימוש, בטח שלא לקרצף, וזה כמובן יתרון גדול.

עם ההתפתחות המהירה של שוק הסיליקון לא נותר אלא לחכות ולראות במה יפתיעו אותנו היצרנים. היום כבר אפשר לקנות סירים, מברשות, מסננות, מגררות (פומפיות), מערוכים, תבניות בכל צורה וגודל. אם ארונות המטבח שלכם קטנים מדי בשביל כל ההיצע הזה, אל דאגה – כלי הסיליקון קלים וגמישים ואפשר לדחוס רבים מהם גם לארון הקטן ביותר.

כל עוד החומר המיוחד הזה לא טמון בתוך חזה שנופח יתר על המידה, אפשר להפיק ממנו הנאה מרובה.

 

 

 

 

טיפסקל

לקנייה חכמה לתבניות ואו כלי בישול מסיליקון

 

  • כלל חשוב ביותר, לבדוק האם למוצר שקניתם יש תו תקן של המכון הישראלי.
  • חשוב לבדוק היטב, האם כאשר מקפלים ומועכים את התבנית ואו הקערה היא חוזרת מיד לצורתה המקורית.
  • בדקו היכן יוצרו הכלים, תוצרת אירופה בדרך כלל איכותית יותר.
  • למרות שיומרו לכם שאין צורך לשמן תבניות סיליקון, מניסיוני אין זה נכון. יש לשמן קלות את תבניות הסיליקון ובעיקר את אותן התבניות בעלות הצורות והפיתולים. הן חייבות שימון יסודי אם אתם רוצים לקבל עוגה מעוצבת יפה.
  • את תבניות הסיליקון חייבים להניח על תבנית תנור קודם להכנסה לתנור על מנת שתייצב את התבנית .שימו לב לזמני האפייה הם אינם דומים לזמני האפייה של תבנית מתכת. בתבניות אלו הזמן ארוך יותר ופיזור החום אינו שווה. יש לצנן היטב את העוגה בתנית הסיליקון קודם הוצאתה מהכלי.
  • אין בעיה להקפיא מאכלים ועוגות ואו להכין מקפאים בתבניות וכלי סיליקון .
  • שימו לב, כלי הסיליקון באיכות טובה הם כלים יקרים,קניתם משהו זול, יכול מאוד להיות שקניתם כלים באיכות ירודה. במידה וכלי הסיליקון אותו קניתם בעל ריח נלווה מוזר יכול להיות שאיכותו ירודה. מעכו את הכלים  ביד ראו האם הם חוזרים  מיד לצרותם המקורית, לא חזור,  הם כלים באיכות גרועה.

 

 

 

 

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ