בקיצור...

  • מטגנים בצלים ופיטריות.
  • מוסיפים כוסמת , נוזלים ומבשלים.
  • מתבלים ומוסיפים צנוברים וצימוקים.
  • ממלאים את עלי הפילו.
  • מבישירים בשמן ואופים מגישים חם.

סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מאפים » פילו במלית כוסמת/משולש זהב

פילו במלית כוסמת/משולש זהב

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פילו במלית כוסמת/משולש זהב


פסקל פרץ-רובין


מי לא אוהב עלי פילו? הם זהובים, מושחמים ובוהקים ובתוכם מסתתרות מליות בטעמים שונים. וכל נגיסה בהם חושפת רובד עלי בצק פריכים וטעימים במיוחד.

 

עלי הפילו מוכרים בכל בית. אלו עלים מלבניים ורחבים הדומים לדפים דקיקים, שקופים ועדינים. העלים נטולי טעם, ולכן מתאימים לשימוש בהכנת מאכלים מלוחים ומתוקים, חלביים ובשריים.

 

בונוס בנוסף: קל מאוד לעבוד איתם, והתוצאות פשוט נפלאות. בתום האפייה או הטיגון המאכלים מקבלים מרקם נפלא שמעורר חשק לנגוס בהם ואז, אז נחשפת המלית העשירה בכל טוב שמסתתרת בין קיפולי העלים, בהתאם למאכל שהוכן בעזרתם.

 

הפעם בחרתי לשלב מלית לא שגרתית בין עלי הפילו – היא מבוססת על כוסמת, מכילה פחמימות ועשירה בברזל, אבץ, סלניום ונוגדי חמצון. יצרתי כיסונים משולשים שיכולים

 

בקלות להיות אפשר לטגן את הכיסונים, אבל אני בחרתי לאפות אותם פחות קלוריות ויותר בריאות. מומלץ להכין כמות גדולה של כיסוני פילו ולהקפיא אותם.

 

עלי הפילו המוכרים זוכים למילוי לא שגרתי – כוסמת, ויוצרים אופציה נהדרת למנה ראשונה או חטיף באירוע/ חג.

­

 

 

מנה ראשונה או חטיף בין הארוחות.

מנה ראשונה או חטיף בין הארוחות.

 

 

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

300 גרם פטריות שמפיניון קצוצים גס

1 כפית כמון

1 כפית פלפלת מתוקה

1/4 כפית קינמון

3/4 כוס כוסמת

1 חלבון טרוף

1/2 1 כוסות מרק עוף צח או מים רותחים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס צנוברים קלויים

3 כפות צימוקים מהירים

 

ריבועי  עלי פילו בגודל  16+16 ס"מ.

שמן או תרסיס שמן

 

 

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום פטריות ותבלינים ומאדים את הנוזלים.

 

מערבבים את הכוסמת בחלבון ומוסיפים אל המחבת. מערבבים ומוסיפים את נוזלי המרק או המים.

 

מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות מכוסה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הצנוברים והצימוקים. מערבבים ומסירים מהלהבה.

 

ממלאים את עלי פילו משומנים במלית וסוגרים כמעטפת או כמשולש. סוגרים את הפתחים היטב.

 

מברישים בשמן את הכיסנים או משולשי הפילו. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות צ' כ-20 דקות עד שהכיסנים מזהיבים.

 

החומרים 16-20 כיסנים

 

 

אפשר להפוך את המלית למתוקה: מוסיפים לכוסמת המבושלת אגוזים, דבש

אפשר להפוך את המלית למתוקה: מוסיפים לכוסמת המבושלת אגוזים, דבש

 

 

טיפסקל

 

יש לשמור את עלי הפילו עטופים במגבת לחה, לשמירה על גמישותם. אם העלים

חשופים הם מתייבשים, ולא ניתן להשתמש בהם.

 

אפשר להפוך את המלית למתוקה: מוסיפים לכוסמת המבושלת אגוזים, דבש,

קינמון, צימוקים ומעט טחינה, מערבבים וממלאים. מגלגלים לסיגרים אישיים,

אופים ומגישים עם דבש, סילאן או סירופ

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ