בקיצור...

  • לשים את כל החומרים לבצק אחיד.
  • משהים למנוחה כ15 דקות.
  • מעבירים דרך המכונה על הדוגמה הרצוייה.
  • מסדרים בתהנית ואופים.
  • מצננים ושומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

קפה GREEN

גרין פוד קפה-מסעדה  GREEN ממוקמת בעיר אשקלון מול הקריה האקדמית.   כשמגיעים לאזור שום דבר לא

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » עוגיות מכונה ללא גלוטן ללא סוכר

עוגיות מכונה ללא גלוטן ללא סוכר

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות מכונה ללא גלוטן ללא סוכר


פסקל פרץ-רובין


עוגיות המכונה אופייניות למטבח הצפון אפריקני בגרסה נטולת גלוטן וסוכר. איכותן נמדדת  בדרגת פריכותן, צורתן, טעמן  ועמידותן לאורך זמן.

 

ערכתי מספר ניסיונות במטבחי לקבלת עוגיות אלו בגרסה נטולת גלון וסוכר  שתשמור את המרקם המוכר והידוע של עוגיות אלו.

 

לבקשת הגולשים הינה אחת הגרסאות

 

 

1/2 ק"ג קמח נטול גלוטן מנופה  -אני השתמשתי בקמח תמי

2 שקיות אבקת אפייה

100 גרם מחמאה או מרגרינה, מזולה לייט

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש או כמו סוכר

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

3/4-1/2  כוס מיץ תפוזים  (מוסיפים בהדרגה בהתאם לספיגה)

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס קוקוס

1 ביצה

 

 

שמים את כל החומרים בקערה גדולה  ולשים לקבלת בצק אחיד או שמים  במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים לקבלת בצק רך וגמיש.

 

משהים למנוחה של כ-15 דקות. בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות לפי הדוגמה הרצויה לכם.

 

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מעבירים חלק אחד של הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר). חותכים את רצועת הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ- 9-10 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ' כ15 -20 דקות עד להזהבה, מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר. 

 

חומרים  לכ 45-50 עוגיות

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ