ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » בלי בשר כל השבוע!

בלי בשר כל השבוע!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


עוד לפני מהפכת "יום שני ללא בשר" של מיקי  חיימוביץ' , אצלנו יש תשעה ימים בשנה שלא אוכלים בשר. הערב זה מתחיל לא אוכלים בשר מראש חודש אב עד העשרה בו – תשעה באב.

 

לכל מי שקשה לו לוותר על הבשר, לדעתי זו תקופת תירגול טובה שתלמד שאפשר בלי בשר לא רק יום אחד. אפשר הרבה יותר, בעצם אפשר לעשות שינוי אשר יטיב לנו מבחינה בריאותית ויגוון את התזונה שלנו.

 

אנני ממליצה להתנזר לגמרי מבשר, אבל אפשר לאמץ את המנהג המקובל בעדות רבות בתקופת תשעה באב לא לאכול בשר ובכך ללמוד בהדרגה שאפשר בהחלט לצמצם כמויות.

 

 

מוצרי חלב ושלל ירקות

מוצרי חלב ושלל ירקות

 

אז מה אוכלים  אתם שואלים?

מזג האוויר בא לעזרתנו, הימים חמים יותר וקל יותר לעבור למאכלים  קלילים, הן מבחינת הכנתם והן מבחינת הקלוריות.

 

הקפידו להכין מנות עשירות ומשביעות מדגנים ושלבו קיטניות בתוכן. הכינו מנות על בסיס פסטות שונות ומגוונות . עברו לדגים וגלו את הטעם העדין והנפלא שלהם, לילדים הכינו קציצות דגים תופתעו מהמחמאות שהן סוחטות.

 

זה הזמן לשלל מנות עם ירקות, מבושלים וטריים, פשטידות ומאפים ומנות חלביות. מאפה בצק, כיסני בצק המסתירים מליות עשירות בגבינות מסוגים שונים.

 

הדבר הכי חשוב הקפידו על שילוב הטעמים, שילוב הגוונים, סוגי מוצרים מעניינים ומאפים מפתיעים כל אלו יהיו המפתח לשבוע מעניין וטעים במיוחד.  ואולי בסוף התקופה תחליטו  שזה לא נורא יום או יומיים בשבוע בלי בשר.

 

בחרתי מבחר מתכונים שונים מהשפע הקיים בפורטל. לא מספיק? אתם מוזמנים לחפש עוד מתכונים בקטגוריות השונות כאן, בנתיים התחילו עם שלל המתכונים שדליתי עבורכם:

 

 

ירקות ממולאים בדגנים

ירקות ממולאים בדגנים

 

לפניכם שלל מנות מומלצות: 

מתכון לסלט מוצרלה, עגבניות וחומץ בלסמי

סלט גזר ופקאן סיני

ירקות ממולאים בקינואה ופירות מיובשים

פשטידת גזר

פיטריות עם גרגרי חומוס

ריזוטו אורז ופטריות 

קוסקוס מלא עם פירות 

סלט עדשים וטונה

פסטה מקמח מלא 

פסטה עם טופו

קינואה ודגנים

מתכון לאורז אדום ובטטה

 

זה הזמן להכיר לחבב את הדג

זה הזמן להכיר לחבב את הדג

 

לברק  צלוי

מתכון לדגים על הגריל

דג פיקני עם כוסברה

פילה דג קוד 

מתכון לפילה בלק קוד

כיסני גבינה 

מאפה תרד וגבינה

קיש בצל

מאפנס גבינה

טארט פיטריות ללא גלוטן

מאפה ברוקולי פרמזן

גלילת ירקות וגבינה

פיצה אנשובי

 

מאפים במיליות חלביות או ירקות

מאפים במיליות חלביות או ירקות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ