החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » קינוחים » קינוח טירמיסו אישי

קינוח טירמיסו אישי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קינוח טירמיסו אישי


פסקל פרץ-רובין


המנה הכי איטלקית שאני מכירה ולה גרסאות  רבות. גרסת הכנה פשוטה ומורכבת, גרסה קלילה ודלה קלורית וגרסה כבדה ועשירה קלורית. לפניכם הגרסה הבינונית.

 

 

לקרם:
5 ביצים (מופרדות לחלמונים וחלבונים)
125 גר' סוכר
500 גר' גבינת מסקרפונה
קמצוץ מלח

לרוטב:
1/3 כוס קפה חלש
1/2 כוס מרסלה או שרי

להרכבת המנה:
1 חבילת עוגיות בישקוטים
1/2 כוס אבקת קקאו מרה

 

 

להכנת הקרם: מניחים בקערת מערבל חשמלי את חלמוני הביצים, מערבלים במהירות מספר דקות תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קרם צהבהב סמיך ותפוח.

 

מנמיכים את מהירות המערבל ומבליעים בערבול איטי את גבינת המסקרפונה בקרם החלמונים.

 

בקערת מערבל נקייה מקציפים את חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה מדי.

 

מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות קיפול אל קרם החלמונים והגבינה ומבליעים היטב לקבלת קרם אחיד וחלק.

 

הרכבת המנה: מניחים את הקפה בקערה אחת ואת הליקר בקערה אחרת. נוטלים בישקוט וטובלים בקפה. מניחים אותו בתחתית כוס הגשה (אפשר לחתוך את הבישקוט לשניים בהתאם לגודל הכוסות).

 

יוצקים כף או שתיים מהקרם המוכן מעל. טובלים בישקוט נוסף בליקר ומניחים על הקרם. ממשיכים בדרך זו להכין את הטירמיסו בכוסות האישיות. יש לדאוג לארבע שכבות לפחות בכל גביע הגשה.

 

בוזקים על פני גביעי הטירמיסו את אבקת הקקאו ושומרים במקרר למשך שע תיים קודם להגשה.

 

החומרים ל-8 מנות

 

טיפסקל לקיצורי דרך והקלות:

אפשר לערבב את שני נוזלי הרוטב ולטבול בהם את הבישקוטים. אפשר להכין את הטירמיסו בתבנית הגשה כעוגה ולא בכוסות אישיות.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ