בקיצור...

  • הכנת הפסטה.
  • הכנת הרוטב.
  • בישול הפסטה.
  • הוספה לרוטב.
  • תיבול והגשה.

סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » תוספות » פסטה פיצ'י עגבניות ותבלינים

פסטה פיצ'י עגבניות ותבלינים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פסטה פיצ'י עגבניות ותבלינים


פסקל פרץ-רובין


לפסטה הביתית יש טעם אחר ומיוחד. לדעתי, מעבר לטעמה הנפלא, יש לה יכולת דרך ההכנה לחבק את המשפחה ולהוות חוויה מאחדת ומגבשת.

 

 

לפסטה פיצ'י:
250 מ"ל מים
500 גר' קמח
קמצוץ מלח

 

לרוטב:

8 כפיות שמן זית כתית מעולה
2 שיני שום קצוצות או חצויות
500 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1 כפית עשבי תיבול ארומטיים (קורנית או מרווה)

להשלמת הטעם ולעיטור:
גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
עלי בזיליקום טריים

 

 

להכנת הפסטה: מניחים את הקמח על משטח עבודה וצרים גומה במרכז הקמח. יוצקים לתוך הגומה את המים בהדרגה ובאטיות תוך כדי ערבוב עם הקמח.

 

מדי פעם יש להוסיף מים עד שהבצק מתגבש. לשים את הבצק לישה נמרצת ומותחים אותו תוך כדי כך, עד שהוא הופך להיות רך אבל לא דביק. במידה שהבצק מעט קשה, תנו לו לנוח ואז הוא יתרכך.

 

יוצרים מהבצק כדור ומכסים אותו ביריעת ניילון באופן רופף. לא צריך למתוח חזק את הניילון על הבצק. מניחים בצד למנוחה של כ-20 דקות. חותכים את הבצק לחתיכות דקות מאוד.

 

מגלגלים כל חתיכה למעין נחש בעובי של חצי ס"מ ו-60\30 ס"מ אורך. מניחים על מגש מקומח בקמח תירס. ממשיכים בדרך זו להכין את יתר הבצק.

 

לרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום, ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך אבל לא משחים. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפל הקצוץ, מלח ופלפל.

 

מטגנים במהירות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.

 

בינתיים ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה פיצ'י. מבשלים ומביאים לרתיחה את הפיצ'י עד שהם מתחילים לצוף על פני המים.

 

 

מוציאים את הפסטה בעזרת מסננת ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב, מערבבים ומבשלים שתיים שלוש-דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל גבינת פרמזן או פקורינו מיושנת מגוררת או מגולפת. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים מיד.

 

החומרים ל-6 מנות

 

 

פסטה פיצי'

פסטה פיצי'

 

רוצים להכין פסטה תוצרת בית? היכנסו…





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ