נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » פסטה תוצרת בית

פסטה תוצרת בית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


רוצים לפנק את האנשים שאתם מאכילים? הכינו להם פסטה מעשה ידיכם. כך עושים זאת כמו שצריך.

 

לא צריך סיבה מיוחדת להכין ספגטי עשיר ברוטב עגבניות טריות, שמן זית, שום ועשבי תיבול. מספיק שיש לך משפחה לפנק.

 

לפסטה הביתית יש טעם אחר ומיוחד. לדעתי, מעבר לטעמה הנפלא, יש לה יכולת דרך ההכנה לחבק את המשפחה ולהוות חוויה מאחדת ומגבשת.

 

הכנת הפסטה מפליאה אותי כל פעם מחדש. די בשימוש במספר מרכיבים בסיסיים: קמח, מים, מלח, בתוספת לישה נמרצת המניבה בצק רך וגמיש שלו מוסיפים רוטב מתאים עשיר בירקות ועשבי תיבול נכונים – ובצלחת מתחולל פלא.

 

 

עיצוב רצועות פסטה

עיצוב רצועות פסטה

הצטרפתי לסדנת בישול במלון הילטון תל אביב. היה זה מפגש קולינרי עם השפית סילביה בראקי, בעלת המסעדה "איל פלקוניירה" עם כוכב המישלן היוקרתי בלב טוסקנה.

 

בסדנה לימדה סילביה להכין ספגטי – אטרייה ארוכה, צרה ודקה. מקור השם באיטלקית הוא "חוטים". היא לימדה את הגרסה הפשוטה והמהירה להכנה, כמובן בשילוב תוספת רוטב עגבניות.

 

בראקי הסבירה באריכות על הדרך הנכונה לשלב בין ירק טרי, עשבי התיבול, לבין שמן זית איכותי – וגם על החשיבות בהכנת מנות טריות ומוקפדות. כמובן שהיא לא שכחה להדגים גם את המנה האחרונה – טירמיסו אישי ועשיר.

 

 

סילביה בפעולה

סילביה בפעולה

להכנת הפסטה השתמשה סילביה בקמח דורום מגרעין החיטה, המיובא ארצה במיוחד. קמח זה הוא שמקנה לפסטה את טעמה המיוחד, הדגישה.

 

כמו כן, היא ציינה שכשמשתמשים בביצים לפסטה, רצוי שהחלמון שלהן יהיה כתום ולא צהוב בהיר – ביצים אלו מקנות לפסטה את צבעה הבהיר, וכך אין צורך לצבוע אותה בחומרים שונים שפוגמים בטעמה.

 

הטכניקה הנכונה לקבלת ספגטי איכותי היא במיומנות לישת הבצק, פתיחתו וקיפולו תוך הוספת הנוזלים. מקפלים ומעצבים את הבצק עד שהוא נכנע.

 

הכנת רוטב עגבניות

הכנת רוטב עגבניות

משאירים את הבצק למנוחה ואז מתחילים בעיצוב רצועות בצק דקיקות. נוטלים כמות קטנה של בצק וגוללים במהירות בכפות הידיים עד לקבלת רצועות דקיקות, עדינות וארוכות.

 

את הרצועות מניחים על מגשים מקומחים בקמח תירס לייבוש קל. אתם יכולים ליהנות משלל המנות הנפלאות של סילביה בגרסה הכשרה, בלי לטוס לטוסקנה, במסעדת "המלך שלמה" במלון.

 

 

הוספת הפסטה המבושלת

הוספת הפסטה המבושלת

 

 

 

רק  לצלחת ולאכול

רק לצלחת ולאכול

 

למתכונים טעימים היכנסו:

פסטה פיצ'י עם עגבניות שרי ותבלינים ארומטיים

פסטה בולונז'

הקינוח הנפלא טירמיסו

 

פסטה-פיצי -איפה הכף?

פסטה-פיצי -איפה הכף?

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ