חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » חביתית קרועה/קייזרשמרן

חביתית קרועה/קייזרשמרן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חביתית קרועה/קייזרשמרן
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני

תגיות: וינאי, חביתה קרועה, קייזרשמרן



פסקל פרץ-רובין


לפניכם אחת ממנות הדגל מהמטבח הוינאי , מנה שאינה מסובכת ומורכבת אך טעמה נפלא. חביתית קרועה  (קייזרשמרן)  Kaiserschmarren   

 

 

½ ליטר חלב (2 כוסות)

250  גרם קמח ( ¾1 כוס בערך )

4 חלמונים

60  גרם סוכר ( ¼ כוס בערך)

קורט מלח

80  גרם חמאה

4 חלבונים מוקצפים לקצף יציב

1/3 כוס צימוקים שחורים,  מושרים כשעה בברנדי

אבקת סוכר לבזיקה על החביתית

 

 

 

בקערה גדולה מערבבים: חלמונים, חלב, קמח, סוכר ומלח,עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

 

מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.

 

מסננים את הצימוקים מהברנדי, מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות. ממיסים במחבת גדולה, את החמאה.

 

כשהחמאה נמסה, מכניסים למחבת את התערובת, בגובה 1-½ ס"מ.

 

מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות בערך עד שהחביתית מעט יציבה. הופכים בזהירות .

 

בעזרת  2  מזלגות "קורעים" את החביתית לחתיכות  בינוניות  (של 1  ס"מ בערך ).

 

מוסיפים לטגן עוד כחצי דקה. מסירים מהאש ומגישים חם בצלחת גדולה ושטוחה. בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

 

ממשיכים לטגן באותה הצורה עד שכל הבלילה מוכנה.

 

 

 

חביתית קרועה  (קייזרשמרן)  Kaiserschmarren

חביתית קרועה (קייזרשמרן) Kaiserschmarren

 

 

 

המתכון מתוך הספר מטבח וינאי  של  תמר ויקס-לרר. צילום- מורן זית 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ