בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת משמש

עוגת משמש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת משמש
קטגוריות: מתוקים, מתכונים, עוגות

תגיות: משמש, עוגות, קיץ



פסקל פרץ-רובין


לעיתים אפשר לקבוע את עונות השנה לפי  הימצאותם של פרי או ירק המשמשים הם הפרי המבשר  את סיום האביב ותחילת הקיץ.

 

והם כבר כאן! קטנים או גדולים, לבנים, צהבהבים, כתומים או סמוקי לחיים. לפעמים קשים, לפעמים רכים תלוי בסוג ובטיב האחסון.

 

עונת המשמשים קצרצרה, והם נעלמים מהר מהשווקים, לכן זה הזמן להכין מהם שלל מטעמים מגוונים.

 

לדעתי, רצוי בעיקר לשלבם גם במטעמים ובמתכונים קיימים ,למשל בתוספות של דגנים וקטניות ושלל ממולאים, להעשיר מנות עוף ובשר ועוד.

 

למשמשים מנעד חמוץ-מתוק מיוחד במינו, פעם הם ידגישו ויבליטו את טעמו של סלט דגנים ופעם הם יבצבצו ,יפתיעו וימתנו את טעם מתיקות הקינוח או העוגה.

 

מרקמם נוח לבישול, אפייה, אידוי וטיגון, וכשמוציאים את החרצן מתקבלת מעין קערית קטנה שנוח למלא בה מה שרוצים – גבינות, סלטים או בשרים.

 

לכבוד השבת עוגה קלילה, מהירה ובעיקר טעימה. מכינים בצק הדומה לבצק תופין  שלתוכו דוחסים את המשמשים בתום האפייה. התוצאה היא עוגה יפה, עסיסית ומפנקת.

 

 

4 ביצים, מופרדות

 

1/3 1 כוסות סוכר

 

1 שקית סוכר וניל

 

1/3כוס שמן

 

1/3 כוס מים

 

1/2 1 כוסות קמח תופח מאליו, מנופה

 

כ-10 משמשים, מגולענים וחצויים טריים או משומרים

 

1/4 כוס סוכר

 

 

 

המשמשים באים לביקור

המשמשים באים לביקור

 

 

שמים בקערה גדולה את החלמונים עם כוס מהסוכר ועם סוכר וניל. טורפים היטב ומוסיפים בהדרגה את השמן והמים, לסירוגין. מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת חלקה.

 

מעבירים את התערובת לתבנית. טובלים את צידם החתוך של המשמשים בסוכר ומניחים על הבלילה בתבנית.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ')  כ-45-50 דקות, או עד שהבצק יזהיב והתייצב.

 

מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר, ממשיכים להקציף לקצף נוקשה.

 

מורחים את הקצף על העוגה האפויה ואופים כ-7-10 דקות נוספות, עד שהקצף יזהיב קלות. מניחים להצטנן.

 

תבנית: בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת

 

 

טיפסקל רוצים עוגת משמש כל השנה?

 

כשרוצים להכין את העוגה לא בעונת המשמשים ניתן להשתמש בלפתן משמשים בסירופ.

 

סננו את נוזלי הסירופ ונגבו את חצאי המשמשים היטב לפני השימוש.

 

רוצים לגוון? החליפו את המשמשים בכל פרי אחר: אפרסקים בסירופ, אגסים בסירופ או דובדבנים בסירופ.

 

טיפסקל איך שומרים על חיתוך יפה של העוגה ?

 

ישנן עוגות שבגלל מרקמן מתקשים בחיתוך כמו עוגת המשמשים, עוגות קרם ומוסים.

 

טבילת הסכין במים חמים לפני החיתוך תשמור על מרקם העוגה אחיד, חלק ולא מתפורר.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ