ראשי » מתכונים » מאפים » לחם שקדים ללא גלוטן

לחם שקדים ללא גלוטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם שקדים ללא גלוטן


פסקל פרץ-רובין


לחם שקדים ארטיזאן עשיר ומשביע, שנשמר היטב במקפיא. אפשר לעצב מהבצק 8 לחמניות קטנות לכריכים.  במקרה זה, זמן האפייה מתקצר במחצית.

 

 

 

1 כוס (160 גרם) קמח אורז חום (מלא)

½  כוס (80 גרם) קמח אורז לבן

¼ כוס (35 גרם) קמח סורגום (דורה)

½ כוס (60 גרם)  עמילן תפוח אדמה +מעט עמילן תפוח אדמה לקימוח

2 כפיות קסנטאן גאם

1/3 כוס (40 גרם) אבקת חלב או אבקת מלבין קפה

1 כף (11 גרם)  שמרים

1 כף דבש

¾ 1 כוסות (420 מ"ל) חלב פושר

2 ביצים

1 חלמון ביצה

½ כוס (100 מ"ל) שמן זית כתית טהור

½ כוס (50 גרם) שקדים מולבנים קצוצים דק + 3 כפות שקדים קצוצים לפיזור מעל

2 כפיות מלח

 

לשימון:

תרסיס שמן קנולה

 

 

 

בקערת מיקסר עם וו גיטרה,  מנפים יחד את קמח האורז החום, קמח האורז הלבן, קמח הסורגום, עמילן תפוח אדמה,קסנטאן גאם ואבקת החלב.מערבבים פנימה את השמרים והדבש.

 

בקערה אחרת, מערבבים את החלב, הביצים, החלמון והשמן.

 

מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמחים שבקערת המיקסר ומערבלים כ-3 דקות. מוסיפים את השקדים והמלח ומערבלים במהירות נמוכה כ-2 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.

 

רפדים את התבנית בנייר אפייה.

 

מקמחים מעט את הידיים בעמילן תפוח אדמה. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים ל-2 כיכרות או ללחמניות. מכסים את התבנית במגבת מטבח נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

בינתיים, מחממים את התנור ל 175 מעלות (חום בינוני).

 

מפזרים על הכיכרות או על הלחמניות שקדים קצוצים. באמצעות סכין חדה, חורצים כמה חתכים בכל כיכר. אופים בתנור החם 30 דקות או עד לקבלת צבע זהוב-שחום.

 

מוציאים  ומניחים את התבנית על רשת צינון. פורסים את הלחם רק לאחר שהתקרר לחלוטין.

 

2 כיכרות או 8 לחמניות

 

תבנית אפייה בגודל 30X40 ס"מ

 

המתכון מהספר לא חייבים גלוטן של עינת מזור צילום: עודד מרום





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ