ראשי » מתכונים » מאפים » פשטידות » טארט פטריות ללא גלוטן

טארט פטריות ללא גלוטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טארט פטריות ללא גלוטן


פסקל פרץ-רובין


בצק טארט  ללא גלוטן מומלץ בחום: הוא מתאים לסוגים שונים של קלתיות, גמיש ונוח לעבודה.

 

כדאי מראש להכפיל כמויות ולהקפיא מחצית מהבצק (עד חודש בכלי סגור במקפיא). במקום פטריות, אפשר להשתמש

 

במלית ב-1/2 1 כוסות קישואים. פלפלים או ברוקולי.

 

 

חומרים לבצק :

¼ כוס (40 גר) קמח סויה

½ כוס (60 גר) קמח אורז חום

½ כוס (60 גר) עמילן תפוח אדמה

½ 1 כפית קסנטאן גאם

½ כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות מים קרים

 

למילוי:

2 כפות שמן זית משובח

4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

½ ק"ג סוגי פטריות שונים (שמפיניון, יער) פרוסות

2 פטריות פורטבלה, חתוכות לקוביות בינוניות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול

3 ביצים

1 כוס (150 גרם) גבינת קשקבל, מגוררת

¼ כוס (20 גרם) בזיליקום טרי, קצוץ 

 

לשימון:

תרסיס שמן קנולה

 

 

 מכינים את הבצק: מנפים את הקמחים ועמילן תפוח האדמה בקערה, מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הקסנטאן גאם, את המלח ואת קוביות החמאה. מעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק קטנים.

 

מוסיפים את המים הקרים באיטיות ומעבדים רק עד לקבלת בצק. צרים את הבצק לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 30 דקות.

 

מכינים את המלית: במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים 7-5 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-3 דקות, עד שהמלית מסמיכה. מסירים מהאש.

 

בקערה גדולה, טורפים את הביצים. מוסיפים לביצים הטרופות מעט מהמלית המבושלת ומעררבים היטב. מוסיפים את שאר המלית ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה (אם יש גושים, מסננים במסננת דקה).

 

מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים בתרסיס שמן את התבנית או התבניות.

 

מוציאים את הבצק הקר מהמקרר. מניחים על משטח עבודה נקי גיליון נייר אפייה ועליו את דסקית הבצק. מניחים מעל עוד גיליון נייר אפייה ומרדדים לעיגול בעובי ¼ ס"מ ובקוטר 24 ס"מ, או ל-6 עיגולים בקוטר 12 ס"מ.

 

מרפדים את התבנית בבצק, כולל הדפנות. מצצנים במקפיא 10 דקות לפחות.

 

מוציאים מהמקפיא את התבנית. מכסים את הבצק בשעועית יבשה – היא תשמש משקולת שתמנע מהבצק לתפוח בעת האפייה.

 

אופים בתנור החם 15 דקות לתבנית גדולה ו-7 דקות לטארטים האישיים. מוציאים את התבנית מהתנור (לא מכבים את התנור), ומסירים את השעועית.

 

מפזרים על הבצק האפוי מחצית מכמות הגבינה המגוררת. יוצקים מעל את מלית הביצים והשמנת ומפזרים את הבזיליקום הקצוץ. מפזרים מעל את הגבינה שנותרה.

 

אופים בתנור החם עד שהמלית זהובה ויציבה – 20 דקות לתבנית הגדולה או 12-10 דקות לתבניות האישיות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

החומרים ל-6 מנות

 

תבנית טארט מתפרקת בקוטר 20 ס"מ או 6 תבניות טארט אישיות בקוטר 10 ס"מ

 

המתכון מהספר לא חייבים גלוטן של עינת מזור צילום: עודד מרום

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ