החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » ירקות » ירקות טריים » סלט ירקות אביב

סלט ירקות אביב

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סלט ירקות אביב


פסקל פרץ-רובין


באביב, לזמן קצר מאוד, מופיעים בשוק שקדים ירוקים, כאלה שעדיין לא הבשילו. הגלעין שלהם כמעט שקוף, ורך מאוד, והקליפה שלו כמעט שאינה נראית.

 

המעטפת הירוקה והבשרנית חמצמצה ונעימה מאוד לאכילה. אפשר אז לשטוף את השקדים הירוקים היטב כדי להסיר את הפלומה שמכסה אותם, ולאכול אותם כמו שהם, עם מעט מלח גס, או לפרוס אותם דק ולשלבם בסלטים אחרים.

 

מאוחר קצת יותר הגלעין מתעבה ומלבין, והקליפה הדקה שסביבו מתכהה. המעטפת הירוקה מתקשה, והיא כבר מרירה ואינה מתאימה לאכילה. אם חוצים את הפרי בסכין ונפטרים מהקליפה החיצונית וגם הפנימית (זאת עבודה לא קלה), הגלעין הבהיר והמוצק נעים ביותר לאכילה.

 

רק בשלב מאוחר הרבה יותר (כחצי שנה אחרי הפריחה בט"ו בשבט) יתקשו הגלעין והקליפה המכסה אותו, שתהיה עכשיו חומה, והמעטפת הירוקה תצטמק מאוד ותהפוך לקליפה מוצקה.

 

 

10-8 שקדים ירוקים, שטופים היטב

4 לפתות קטנות

4-3 ארטישוקים ננסיים או 2 ארטישוקים רגילים, נקיים

1 לימון, מופרד לפילטים וחתוך לקוביות, או קלוף וקצוץ

8-6 צנוניות קטנות, שטופות ופרוסות דק

2 בצלים ירוקים, פרוסים דק

1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק, ללא זרעים

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס פול ירוק קטן, קלוף פעמיים

2 חופנים של עלי רוקט או ארוגולה, שטופים, מיובשים וקצוצים גס

2 ראשי שומר צעירים, חצויים ופרוסים דק

1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דק

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס שמן זית

1/4 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

 

מסירים מכל שקד את הקצה שמחובר לגבעול. פורסים את השקדים לרוחב ומעבירים לקערה.

 

קולפים את הלפתות, חוצים אותן ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות.

 

מנקים את הארטישוקים. אם משתמשים בארטישוקים ננסיים אין צורך להוציא את הליבות. חוצים את הארטישוקים הנקיים לאורך ולאחר מכן פורסים אותם לפרוסות דקות. מעבירים לקערה.

 

מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומגישים.

 

חומרים לכ-8 מנות.

 

המתכון מהספר סלטים -רפי כהן צילום: דן פרץ 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ